Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
22.8.2020 – 9.9.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90€

Absurdia huumoria ja energistä tanssia

Nopeatempoinen ja yllätyksellinen COW on täynnä absurdia huumoria, mutta samalla teos haastaa katsojan käsityksen itsestään ja yhteiskunnasta. Koskettava COW tempaa mukaansa hulluun ja satiiriseen menoon ilman turhia suvantoja. Puolentoista tunnin aikana näyttämölle vyöryy 12 kohtausta. Energisestä tanssista voi löytää viitteitä neoklassiseen balettiin tai vaikkapa legendaariseen tanssiteokseen Kevätuhri. Kaiken ytimessä on lehmä, COW.

Suosittelemme balettia yli 7-vuotiaille katsojille. 

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Esitykset ja liput

1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
22.8.2020 – 9.9.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90€
la 22.8.2020
klo 19:00
ke 26.8.2020
klo 19:00
la 29.8.2020
klo 19:00
ke 2.9.2020
klo 19:00
pe 4.9.2020
klo 19:00
ti 8.9.2020
klo 19:00
ke 9.9.2020
klo 19:00

"What a cow is?"

Video: T. M. Rives

Baletin radikaali vapauttaja

Ruotsalainen koreografi Alexander Ekman on tämän päivän nykytanssin kuumimpia kansainvälisiä nimiä. Hänen teoksensa Episode 31 teki vaikutuksen suomalaisyleisöön pari vuotta sitten, ja nyt Suomessa nähdään ensimmäistä kertaa Ekmanin kokoillan teos.

Alexander Ekmanin nopeat ja napakat teokset vetoavat erityisesti nuoreen yleisöön. Hän kyseenalaistaa, tarvitsemmeko balettia ylipäänsä. Saksalaislehdistö on luonnehtinut Ekmania ”radikaalin vapauttavaksi, kuin pohjoisen viileä tuuli”.

Uutta musiikkia ja nykymuodin pioneerin puvut

COW:ssa kuullaan tallenteena ruotsalaistaustaisen, New Yorkissa työskentelevän Mikael Karlssonin musiikkia. Karlsson on Ekmanin luottosäveltäjä, joka on tehnyt musiikin useisiin Ekmanin keskeisiin teoksiin. Hän on säveltänyt myös mm. nykyoopperaa ja videopelien musiikkia.

Teoksen puvustus on tanskalaisen muotisuunnittelijan Henrik Vibskovin käsialaa. Designmuseo luonnehti Vibskovia näyttelyssään nykymuodin pioneeriksi ja Pelle Pelottomaksi. Hänen fantastinen visuaalisuutensa sopii täydellisesti Ekmanin absurdiin teokseen.

#COW

“Aina ennen uuden teoksen luomista kysyn itseltäni tärkeimmän kysymyksen: miksi tarvitsemme tämän teoksen?”

– Alexander Ekman, koreografi

Galleria

Behind the scenes -videoita

Voiko lehmä mennä näyttämölle? Työryhmä pohtii lavastusta ja vierailee maatilalla:

Koreografi Alexander Ekman harjoittaa teostaan Semperoperin baletille ja kertoo teoksen taustoista:

Sellosoolo vie kuulijansa navetan rauhaisaan tunnelmaan:

Yleisön kommentit

Riitta V.
“Kiitos COW-esityksestä! Se oli todella riemastuttava. Tanssijoiden taitavuus, koreografian yllättävyys, lavan tasojen hieno hyödyntäminen ja äänimaailman kauneus - kaikki ihan top! Toivottavasti tämä palaa myöhemmin uudelleen ohjelmistoon.”
Ooperafani Keravalta
“Upea, visuaalinen, yllättävä, energinen - nykytanssia, joka saa aistit jylläämään. Kansainvälistä tanssitaiteen huippua.”
Erkki
“Universaalia olemista kuvaava Cow on lähes äärimmäisyyteen viety esteettinen ilotulitus. Tanssi, musiikki, ääni, valot, puvut ja lavastus olivat nautinnollista katsoa. Kuka vaan voi olla lehmä, sammakko tai ihminen.”
Mari
“Esitys oli upea! Tukka nousi pystyyn ja kyyneleet valuivat, niin hienoa oli päästä pitkästä aikaa nauttimaan kulttuurista. Kiitos.”
Lismarie
“Kansainvälisen luokan esitys! Poistuminen oli järjestetty turvalliseksi.”
THe
“Aivan ihana esitys. Korona turvallisuus oli myös hoidettu sujuvasti.”

Arviot

Dansportalen 29.8.2020
“Nationaloperans säsongöppning med en mycket fräsch COW av Alexander Ekman” lue lisää
Etelä-Suomen Sanomat 24.8.2020 (tilaajille)
“Ottakaamme oppia lehmästä, kehottaa Kansallisbaletin syksyn avannut COW” lue lisää
Demokraatti 24.8.2020
“Taitavasti tanssittu ilopilleri säkenöi Kansallisbaletissa” lue lisää
Helsingin Sanomat 23.8.2020
“Karnevalistinen COW on hienosti tanssittua tajunnanvirtaa, jota maustavat absurdit käänteet ja rinnastukset” lue lisää
Hufvudstadsbladet 24.8.2020 (tilaajille)
“Nationalbaletten som ystra kalvar på grönbete” lue lisää

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.