Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
28.8.2020 – 16.9.2020
Oopperat
Päänäyttämö

Esa-Pekka Salosen johtama ajankohtainen versio Mozartin klassikosta

Kotimaisten huippusolistien tähdittämä Covid fan tutte avaa oopperasyksyn

Kansallisoopperan syksyn aloittaa jymy-yllätys, Esa-Pekka Salosen johtama Covid fan tutte. Jussi Nikkilän ohjaaman oopperan tähtinä on kotimaisia huippusolisteja, mm. Karita Mattila, Miina-Liisa Värelä, Tommi Hakala, Johanna Rusanen, Tuomas Katajala ja Waltteri Torikka. Uuden libreton Mozartin Così fan tutteen kirjoittaa Minna Lindgren. Poliittista satiiria ja realitya yhdistävä teos lupaa tuulettaa korona-ajan aiheuttamia traumoja.

Covid fan tutte saa ensi-iltansa elokuussa. Oopperasta kerrotaan lisää myöhemmin.

liput_piktogrammi_musta

ESITYSTEN LIPUT TULEVAT MYYNTIIN PE 7.8. KLO 12

Tilaamalla uutiskirjeemme saat sähköpostiisi muistutuksen myynnin aloituksesta. 

Esitykset ja liput

1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
28.8.2020 – 16.9.2020
Oopperat
Päänäyttämö
pe 28.8.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
ti 1.9.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
to 3.9.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
la 5.9.2020
klo 15:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
to 10.9.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
la 12.9.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin
ke 16.9.2020
klo 19:00
Päänäyttämö
Tulossa myyntiin

Kohtauksia koronakeväästä

Teos käsittelee kaikkien suomalaisten kollektiivista kokemusta koronakeväästä erityisesti oopperan ja sen taiteilijoiden näkökulmasta.

Peruuntuneet työt, taloudelliset menetykset ja epävarmuus,  siirtyneet suurtuotannot, matkustusrajoitukset, sosiaalinen eristäytyminen, työn uudelleen järjestelyt turvaväleineen ja suojavarusteineen, karanteenit, videopalaverit, yleisörajoitukset ym. ovat se todellisuus, jossa koko yhteiskunnan rinnalla myös ooppera ja sen työntekijät joutuvat navigoimaan vielä pitkään.

Rajoitusten ja epävarmuuksien ristiaallokossa syntyy myös monia koomisia tilanteita, joista haluamme ammentaa teemoja tähän epätavalliseen ja ajankohtaiseen Mozartin uudelleentulkintaan.

Covid fan tutte summaa koronakevään suomalaiselle yleisölle ja toivottavasti auttaa komiikan keinoin purkamaan syntynyttä ikävää ja ahdistusta.

#covidfantutte

”Meillä oli mahdollisuus saada tämä uskomaton tiimi kasaan näin nopealla aikataululla, kun taiteilijat istuvat kotonaan tai mökeillään ja odottavat töiden alkua. Tämä idea oli kuin samppanjapullo, josta korkki lensi ilmaan: kaikki olivat innoissaan ja halusivat mukaan tähän hulvattomaan produktioon, joka käsittelee yhteisiä kokemuksiamme tänä absurdina aikana. Tämä on ainutkertainen tuotanto ainutkertaiseen tilanteeseen.”

– Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA