Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
ei väliaikaa
Ensi-ilta
20.8.2020
Uutuudet
Alminsalin lämpiö

Kuinka kohtaamme virtuaalitodellisuudessa?

Virtuaalitodellisuus on tulevaisuuden väline. Miten se muuttaa kommunikaatiotamme? Pikaviestit ja asiasisällöt osaamme, mutta kuinka välitämme tunteita ja tuntemuksia vaikka toiselle puolelle maailmaa? Uusi virtuaalitaideteos Common Domain tutkii inhimillisen vuorovaikutuksen suuria kysymyksiä ja muistuttaa, että maailma muuttuu vain yhteistyössä toistemme kanssa.

Common Domain on koettavissa Alminsalin lämpiössä 20.8.–29.8.2020 päivittäin Lailan esitysten yhteydessä.

Vapaa pääsy

Mediataiteilija Kalle Rasinkankaan Common Domain on vuorovaikutteinen installaatio yhteen kokoontuneelle joukolle. Toisin kuin VR-taide usein, se ei ole kokemus vain yhdelle, vaan yhteinen, kaikkien osallistujien luomus. Se, miten toiset samassa tilassa liikkuvat tai paljonko heitä on, vaikuttaa teoksen sisäiseen maailmaan. 

Common Domain kutsuu kokemaan ja vaikuttamaan teoksen kulkuun eri kerroksissa – aivan kuten oopperaesitys näyttää erilaiselta, jos olet itse solistina näyttämöllä, koet jokaisen yksityiskohdan katsojana eturivissä tai havainnoit esitystä katon rajasta ylimmältä parvelta.

Koe kaksi teosta yhdellä käynnillä

Common Domain on avoinna Alminsalin lämpiössä elokuussa. Sen maailmoihin voit uppoutua Lailan yhteydessä. Tutustu Esa-Pekka Salosen, Paula Vesalan, Tuomas Norvion ja Ekho Collectiven interaktiiviseen Lailaan täällä.

Kalle Rasinkangas

Kalle Rasinkangas on mediataiteilija ja äänisuunnittelija, jolle taide on ennen muuta kommunikaatiota. Niin retkeilystä kuin videopeleistä inspiroituvan taiteilijan töitä yhdistää tasapainoilu fyysisen ja virtuaalisen välillä. Hän on luonut mm. virtuaalitodellisuusteoksia, tila- ja ääni-installaatioita ja performansseja. 

Opera Beyond -hankkeemme kautta Kalle Rasinkangas on kansainvälisen tutkimuslaboratorion Nokia Bell Labsin ensimmäinen residenssitaiteilija Pohjoismaissa. 

kallerasinkangas.com

Esitykset ja liput

ei väliaikaa
Ensi-ilta
20.8.2020
Uutuudet
Alminsalin lämpiö
to 20.8.2020
klo 14:00
Alminsalin lämpiö