Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 50 min
ei väliaikaa
2 esitystä
3.5.2022 – 4.5.2022
Baletit
Alminsali
liput
20 €

Keväällä 2022 Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet esiintyvät omassa illassaan Alminsalissa, Reija Wäreen uudessa koreografiassa Clique. Esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

Uudessa teoksessa keveästi kannatettu liike ja elegantit linjat kohtaavat raskaamman ja rytmisemmän liikkeen rikotumpine muotoineen. Teoksen liikekieli pohjautuu baletin tekniikkaan, mutta lainaa vahvasti muista tanssilajeista. Katutanssikoreografina on katutanssin monitaitaja Akim Bakhtaoui, jonka balettitanssijat kohtaavat näyttämöllä myös konkreettisesti. Myös Vesa Silverin puvustuksessa perinteiset baletin vaatteet sekoittuvat tämän päivän muotiin ja pop-estetiikkaan.

Säveltäjä Minna Koivistolle vierailu baletin maailmaan on synnyttänyt musiikkia, jonka pohjana on tanssin treenaamisen kuulokuva: kuinka balettia ja tanssia arkipäivisin työstetään ja miltä se kuulostaa popmusiikin puolelta tulevalle ihmiselle. Musiikki tutkii baletin ilmavuuden ja katutanssin rytmisyyden yhdistymistä. Koivisto on musiikkituottaja ja sanoittaja, joka yhdistelee tuotannoissaan poppia ja marginaalista elektronista musiikkia. Hän on työskennellyt useiden suomalaisten artistien, kuten Robinin, Maija Vilkkumaan, Vilma Alinan ja Nelli Matulan kanssa.

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Esitykset ja liput

50 min
ei väliaikaa
2 esitystä
3.5.2022 – 4.5.2022
Baletit
Alminsali
liput
20 €
ti 3.5.2022
klo 19:00
ke 4.5.2022
klo 19:00

#Clique

Reija Wäre

Koreografina Reija Wäre

Reija Wäre on työskennellyt ohjaaja-koreografina eri tyylilajeissa oopperasta katutanssiin ja tv-tuotannoista teatteriin, urheiluun ja massatapahtumiin. Hän on ollut tekemässä yli 80 tanssiteosta, näytelmää ja musikaalia, kuten Turun Kaupunginteatterin musikaalia Tom of Finland, kahta Risto Räppääjä -elokuvaa, Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Robin Packalenin, Kaija Koon ja Anna Puun areenakonsertteja sekä Cheekin jäähyväiskonsertteja.

Vesa Silver

Tekijäjoukko tv-tuotannoista tuttu

Cliquen tekijäjoukko, koreografi Reija Wäre, stylisti Vesa Silver sekä lavastuksen, valaistuksen ja projisoinnit suunnitellut Ari Levelä ovat mukana myös Suomen tämän vuoden euroviisuedustajan The Rasmuksen esityksen tuotannossa.

Vesa Silver on tunnettu ensimmäisenä miesten muotibloggaajana. Hän on työskennellyt Muodin huipulle- ja Huippumalli haussa -ohjelmien tuotantotiimeissä. 11 vuotta jatkuneen stylistin uran aikana hän on pukenut mm. Antti Tuiskua, Anna Puuta ja Samu Haberia ja ollut stylistina mm. ohjelmissa The Voice of Finland, Big Brother ja Uuden Musiikin Kilpailu.

12 nuorta tanssijaa

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneessa Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmässä työskentelee 12 nuorta tanssijaa. Kansainvälisen ryhmän tanssijoista puolet on suomalaisia, puolet on saapunut Suomeen mm. Yhdysvalloista, Britanniasta, Italiasta ja Sveitsistä. Nuorisoryhmän tanssijat esiintyvät Next Steps -iltojen lisäksi myös Kansallisbaletin päänäyttämön teoksissa muiden tanssijoiden rinnalla. Nuorisoryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Tekijät

Koreografia
Reija Wäre
Koreografia (katutanssi)
Akim Bakhtaoui
Musiikki
Minna Koivisto
Lavastus
Ari Levelä
Stylisti
Vesa Silver

Rooleissa

Katutanssija
Akim Bakhtaoui
Tanssija
Rasmus Ahlgren

#Baletti100

On juhlan aika!

Suomen kansallisbaletti täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Teos on osa juhlavuoden ohjelmaa.

Kansallisbaletti juhlii 100-vuotista historiaansa myös verkossa. Tule lukemaan Kansallisbaletin käännekohdista, selaamaan videoita vuosien varrelta ja tutustumaan kevään juhlaohjelmistoon.

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.