Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 55 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
28.1.2020
Konsertit
Päänäyttämö
liput
38-69 €

Ilta ranskalaisten mestareiden parissa

Kapellimestari Patrick Fournillier toimii Kansallisoopperan päävierailijana ja johtaa suuren osan ohjelmistomme oopperaklassikoista. Nyt Maestron tyyliin pääsee tutustumaan ranskalaisessa illassa, jossa nautitaan hienostuneista, hartaista ja tanssillisista soinneista.

Ohjelmassa on kolme ranskalaisen musiikin merkkiteosta. Konsertin aloittaa Gabriel Faurén sarja Pelléas ja Mélisande. Salaperäinen näytelmä innoitti monia säveltäjiä Sibeliusta myöten, mutta Fauré oli sen ensimmäinen musiikillinen tulkitsija. Toisena numerona kuullaan harvoin Suomessa esitetty Albert Roussellin vuonna 1930 valmistunut kolmas sinfonia. Värikäs ja rytmikäs teos on säveltäjänsä suosituimpia ja sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä ranskalaisista sinfonioista. Konsertin päättää kuorolle, orkesterille ja sopraanolle sävelletty Gloria, jossa Francis Poulenc yhdistää vaikuttavasti vakavia ja kevyitä sävyjä. 

Solistina Anu Komsi

Francis Poulencin Glorian solistina säteilee monipuolinen sopraano Anu Komsi, jonka ohjelmisto ulottuu renessanssista proge-jazzin kautta tuoreimpaan nykymusiikkiin ja yli 60 oopperaroolin repertoaariin.

Kuva: Maarit Kytöharju

#avecpatrick

Fournillier_Töölönlahti

“Voimme toki elää ilman musiikkia, mutta emme lainkaan niin hyvää elämää, kuin musiikin kanssa.”

Lue Patrickin ajatuksia kapellimestarin työstä.

Kansallisoopperan orkesteri

Suomen kansallisoopperan orkesteri

”Koen, että orkesterit ovat omanlaisia persooniaan, vähän kuin ihmiset. Joskus kapellimestarin ja orkesterin kemia kohtaa ja kaikki loksahtaa vaivatta paikoilleen. Suomen kansallisoopperan ja -baletin orkesterin kanssa näin kävi heti.  He luottavat minuun ja minä heihin.”

-Patrick Fournillier

Suomen kansallisoopperan orkesteri on kokoonpanoltaan Suomen suurin orkesteri. Vuonna 1963 perustetun orkesterin koko kasvoi merkittävästi uuteen oopperataloon muuton myötä vuonna 1993. Tänä päivänä orkesterissa on 111 jäsentä. Varsinaisen työnsä eli ooppera- ja balettiesitysten ohella Oopperaorkesteri pitää säännöllisesti myös omia konsertteja.

Suomen kansallisoopperan kuoro

Kansallisoopperan kuoro

Poulenc sävelsi Gloriansa vain neljä vuotta ennen kuolemaansa. Kansallisoopperan kuoron, orkesterin ja sopraano Anu Komsin tähdittämässä teoksessa soi säveltäjämestarin elämänkokemus.

Suomen kansallisoopperan kuoro on Suomen ainoa päätoiminen ammattikuoro. Järjestäytyneenä ammattilaiskuorona se aloitti toimintansa vuonna 1945. Tällä hetkellä kuorossa on noin 50 koelaulussa valittua laulajaa, joista useimmat ovat valmistuneet Sibelius-Akatemiasta.

Rooleissa

Anu Komsi, photo: Ville Paul Paasimaa
Solisti

Esitykset ja liput

1 h 55 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
28.1.2020
Konsertit
Päänäyttämö
liput
38-69 €

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Yleisön kommentit

Mari
“Ihana nähdä kaikin tavoin tuore esitys. Kapellimestari teki vaikutuksen!! Kiitos, että järjestitte konsertin!”
Marja
“Nautin todella paljon!”
Mademoiselle
“Loistelias - fantastique! Orkesteri soitti todella kauniisti ja pehmeästi Faurea. Sitä olisi kuunnellut aamuun asti.”