Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 50 min
1 väliaika (25 min)
8 esitystä
30.3.2019 – 13.4.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-99 €

Baletti, joka särkee sydämiä

Anna Karenina pakenee kylmää avioliittoaan suuren rakkautensa syliin – mutta joutuu taistelemaan entisestään rakkauden sekä perheen ja yhteiskunnallisen hyväksynnän välillä. Annan valinnat vievät hänet lopulta huonoimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon.

Leo Tolstoin klassikkokirja nähdään riipaisevana balettina. Katsojat tiukasti otteessaan pitävä juoni kulkee junan lailla kohti vääjäämätöntä tragediaa. Luvassa on kauneutta ja kyyneliä.

Suosittelemme esityksiä yli 9-vuotiaille katsojille.

Anna Karenina

Menolippu keisarillisen ajan Venäjälle

Anna Kareninan loisteliaat epookkipuvut, taidokkaat projisoinnit ja lavastus sekä tarinaa kuljettavat tanssinumerot vievät katsojan keskelle keisarin ajan Venäjän ylimystön elämää. Kaikkea ei voi saada: tosirakkaus ja yhteiskunnan normit asettuvat vastakkain.

Kirjan lehdiltä baletiksi

Leo Tolstoin 1870-luvulla ilmestynyt romaani kuvaa taidokkaasti keisarillisen ajan venäläistä elämää, avioliittoa ja rakkautta. Romaani on käännetty baletin kielelle alun perin legendaarisen ballerinan Maija Plisetskajan ideasta. Tunnelmia ja tapahtumia tukevan musiikin teokseen sävelsi hänen puolisonsa Rodion Štšedrin. Nyt nähtävän koreografian on luonut Moskovan Bolšoi-baletin taiteellisena johtajana toiminut Alexei Ratmansky.

Galleria

Juoni

Anna Karenina saapuu Moskovaan, jossa hänen veljensä Stiva ja tämän vaimo Dolly ovat vastassa. Myös kreivi Vronski on asemalla vastassa äitiään. Annan ja Vronskin katseet kohtaavat lyhyen hetken, kunnes tapahtumat keskeyttää kiskoilta suistuneen junan aiheuttama onnettomuus.

Juhlissa Anna on ihailun kohteena ja tapaa uudelleen Vronskin. Kreiviin ihastuneen Kittyn maailma romahtaa Vronskin kääntäessä hänelle selkänsä ja tanssiessa Annan kanssa. Anna hämmentyy ja päättää palata kotikaupunkiinsa Pietariin.

Vronski livahtaa salaa samaan junaan Annan kanssa, ja Anna joutuu myöntämään rakkautensa Vronskille syrjäisellä rautatieasemalla. Pietarissa Annan aviomies Aleksei Karenin on puolisoaan vastassa, ja Anna saa tavata taas myös poikansa. Juhlissa Anna ja Vronski eivät kuitenkaan pysty peittelemään tunteitaan, ja Karenin yrittää saada vaimoaan kotiin turhaan. Myöhemmin Anna ja Vronski tapaavat jälleen, mutta unelma yhteisestä elämästä tuntuu yhtä aikaa viehättävältä ja häpeälliseltä.

Ratsastuskilpailussa Anna yrittää päästä loukkaantuneen kilpailijan Vronskin luo, mikä on Kareninille liikaa. Anna ymmärtää, ettei voi elää Kareninin kanssa, jota ei rakasta – mutta samaan aikaan hän ei kestä ajatusta menettää poikansa. Kuumehoureissa Anna näkee painajaisunia, ja herättyään haluaa pelastaa avioliittonsa ja perheensä. Epätoivoinen Vronski yrittää tehdä itsemurhan, ja tästä kuultuaan Anna päättää jättää perheensä.

Anna ja Vronski pakenevat Italiaan, mutta Annan onnea varjostaa poikansa kaipuu. Palattuaan Pietariin Anna saa tavata poikansa lyhyesti, mutta Karenin ja koko ylhäisö on kääntynyt Annaa vastaan. Anna huomaa myös Vronskin tunteiden muuttuneen ja ymmärtää menettäneensä niin rakkautensa kuin poikansakin. Hän muistaa junaonnettomuuden asemalla ja löytää ratkaisun, miten päättää surunsa ja onnettoman elämänsä.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

#annakarenina

Anna Karenina

“Duetoissa on baletin siniverisen perinteen kauneutta ja eleganssia samalla kun musiikissa on teoksen ajankohdan, 1870-luvun tuoksua ja atmosfääriä.”

– Helsingin Sanomat 18.2.2007

Tekijät

Koreografia
Alexei Ratmansky
Musiikki
Rodion Štšedrin
Lavastus, puvut
Mikael Melbye
Valaistus
Jørn Melin
Videoprojisointi
Wendall K. Harrington

Esitykset ja liput

1 h 50 min
1 väliaika (25 min)
8 esitystä
30.3.2019 – 13.4.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-99 €
la 30.3.2019
klo 14:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 30.3.2019
klo 18:00
Päänäyttämö
myynnissä
ke 3.4.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
pe 5.4.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 6.4.2019
klo 12:00
Päänäyttämö
myynnissä
to 11.4.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
la 13.4.2019
klo 14:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 13.4.2019
klo 18:00
Päänäyttämö
myynnissä

Taiteilijatreffit ja teosesittelyt

la 30.3.2019
klo 17:15
vapaa pääsy
pe 5.4.2019
klo 18:15
vapaa pääsy

Osta joulupaketti

Valitse paikat permannolta, hintaryhmästä B tai C (siniset ja punaiset paikat) ja valitse lipputyypiksi JOULUPAKETTI. Etuhintaisia lippuja on rajoitetusti. Etu on voimassa 20.11.–22.12.2018, tai niin kauan kuin lippuja riittää.

Huomioithan, että kampanjahintaisissa lipuissa ei ole vaihto-oikeutta. Tutustu myyntiehtoihimme tästä.

Lue lisää joulupaketeista täältä.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.