Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 5 min
1 väliaika (25 min)
8 esitystä
6.4.2019 – 4.5.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli italia
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Aika kuluu, Aida pysyy

Giuseppe Verdi: Aida; Anna Danik

Rakkaus Aidaan saa sotapäällikkö Radamesin pettämään maansa. Rakastavaiset saavat toisensa vasta kuolemassa.

Aida on kirjaimellisesti ajaton oopperaklassikko. Sen musiikki puhuttelee kuulijoita vuodesta toiseen ja tarinan yhteiskunnalliset teemat ovat nähtävissä läpi historian. Kansallisoopperan kiitetyssä toteutuksessa on viitteitä niin faaraoiden aikaan kuin nykymaailman konflikteihin. Aida muistetaan näyttävistä tapahtumista ja suurista joukkokohtauksista, mutta kaikessa mahtavuudessaan se on myös intiimi kuvaus kielletystä rakkaudesta.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

Katso Aidan tallenne

Giuseppe Verdi: Aida; Veronika Dzhioeva; Mika Pohjonen

Aidan tallenne on nyt julkaistu Stage24-palvelussamme.

Sytyttävää musiikkia

Aïda

Mestarin taidonnäyte

Egyptiläisaihe innoitti säveltäjämestari Giuseppe Verdin luomaan loistokasta musiikkia. Aida on kokeneen mestarin työtä. Ooppera on täynnä tarttuvia aiheita ja musiikin teemat nappaavat katsojan tunteet tiukasti otteeseensa. Juhlamarssi raikuvine trumpetteineen on oopperakirjallisuuden sytyttävimpiä kohtauksia. Ei ihme, että Aidan musiikki kulkee aikojen halki.

Katso traileri

Aïda

#aida

Giuseppe Verdi: Aida; Anna Danik

”Verdi tarttuu yhteiskunnallisten olosuhteiden ja ihmisten välisten suhteiden kipupisteisiin, kaipaukseen ja rakkauteen. Hän tiivistää inhimillisen elämän suurenmoisen taiteensa salakirjoitukseen. Hänen musiikkinsa on näennäisesti yksinkertaista, mutta juuri siksi niin ajatonta.”

– ohjaaja Georg Rootering

Galleria

Juoni

Egyptin hovissa on orjana Etiopian kuninkaan tytär Aida, jota Radamès salaa rakastaa. Myös Egyptin kuninkaan tytär Amneris rakastaa Radamèsia ja aavistaa Aidan olevan hänen kilpailijansa. Etiopialaiset hyökkäävät Egyptiin ja Radamès nimitetään sotapäälliköksi etiopialaisia vastaan.

Radamès palaa voittoisalta sotaretkeltään ja Amneris odottaa sotajoukon paluuta. Egyptin kuningas lupaa Amnerisin Radamèsin puolisoksi – pian he viettävät häitä.

Aida ja Radames tapaavat salaa ennen häitä. Kun Radamès paljastaa Aidalle salaiset suunnitelmat, Amonasro astuu esiin ja haluaa, että he lähtisivät yhdessä pakomatkalle. Amneris kuulee, että hänen rakastettunsa on pettänyt kotimaansa, jumalat ja hänet. Hän kutsuu sotilaat paikalle, Amonasro pakenee Aidan kanssa, mutta Radamès antaa vangita itsensä.

Amneris on epätoivoinen, hänen kilpailijansa on paennut, rakastettu joutuu oikeuden eteen. Hän tarjoutuu pelastamaan Radamèsin, jos tämä luopuu Aidasta. Radamès kieltäytyy, hän ei halua elää ilman Aidaa.  Radamès tuomitaan kuolemaan ja loppuaan temppelissä odottaessa Aida on tullut salaa rakennukseen. Radamès ja Aida jättävät yhdessä jäähyväiset elämälle.

Laajempi juoniselostus käsiohjelmassa

Giuseppe Verdi: Aida; Warwick Fyfe; Veronika Dzhioeva; Anna Danik; Mika Pohjonen

“Saksalainen Bernd Franke on rakennuttanut oopperan lavalle mahtavan hotellimaisen, egyptiläisen kuva-aihein koristellun palatsin, joka hohtaa upeasti syvälle siniselle ja kullalle, muinaisen egyptiläisen maalareiden väreille.”

– Helsingin Sanomat

Tekijät

Säveltäjä
Giuseppe Verdi
Ohjaus
Georg Rootering
Lavastus
Bernd Franke
Puvut
Götz Lanzelot Fischer
Valaistus
Ilkka Paloniemi
Koreografia
Marilena Fontoura

Rooleissa

Esitykset ja liput

3 h 5 min
1 väliaika (25 min)
8 esitystä
6.4.2019 – 4.5.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli italia
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
la 6.4.2019
klo 19:30
ke 10.4.2019
klo 19:00
pe 12.4.2019
klo 19:00
ke 24.4.2019
klo 19:00
pe 26.4.2019
klo 19:00
ti 30.4.2019
klo 19:00
to 2.5.2019
klo 19:00
la 4.5.2019
klo 19:00

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.