Siirry sisältöön

Esittelyssä uudet tanssijat

Kansallisbaletissa on aloittanut tänä syksynä 13 uutta tanssijaa – kahdeksan pääryhmässä ja viisi nuorisoryhmässä. Tällä kaudella olemme saaneet Kansallisbaletin riveihin myös yhden tämän päivän merkittävimmistä tanssijanimistä, Maria Kochetkovan. Useimmat uudet tanssijat nähdään näyttämöllä ensimmäistä kertaa Merirosvo-baletin esityksissä.

Maria Kochetkova
Maria Kochetkova

Maria Kochetkova Kansallisbaletin tähtitanssijaksi

Moskovasta kotoisin oleva Maria Kochetkova opiskeli Bolšoin balettikoulussa, ja hänet kiinnitettiin pian valmistumisensa jälkeen Englannin kansallisbalettiin ja Royal Ballet’hen. Vuodesta 2007 hän työskenteli ensitanssijana San Franciscon baletissa ja vuodesta 2013 sen rinnalla myös American Ballet Theatressa New Yorkissa. Vuodesta 2018 hän on työskennellyt ympäri maailman vierailevana ensitanssijana.

Maria Kochetkova on vieraillut lukuisissa merkittävissä balettiryhmissä ympäri maailman, kuten Bolšoissa ja Stanislavskin baletissa Moskovassa, Mariinskissa ja Mihailovskissa Pietarissa, Rooman oopperan baletissa, La Scalan baletissa, Tokion baletissa, Kuuban kansallisbaletissa, Madridin kansallisbaletissa, Teatro Colonissa Buenos Airesissa, Hongkongin baletissa, Dresdenin Semperoperin baletissa, Berliinin valtionbaletissa ja Norjan kansallisbaletissa. Suomen kansallisbaletissa hän on vieraillut gaalanäytöksissä keväällä 2014. Kauden 2020–2021 Kochetkova tanssii Kansallisbaletin tähtitanssijana.

Henry, Nerea ja Federico

Seitsemän muuta uutta tanssijaa pääryhmässä

Uutena solistitanssijana Kansallisbaletissa on aloittanut uusiseelantilainen Henry Grey. HARID-konservatoriossa Floridassa balettikoulutuksensa saanut Henry on työskennellyt vuosina 2016–2020 Baijerin valtionbaletissa, jossa hänet nimitettiin solistitanssijaksi 2018.

Espanjalainen Nerea Astorga on saanut balettikoulutuksensa Madridissa. Ennen Kansallisbalettia hän on työskennellyt Impulsan nuorisobaletissa Madridissa sekä Varnan valtionoopperan baletissa. Lisäksi hän on vieraillut säännöllisesti Siperian valtionbaletissa Krasnojarskissa.

Italialainen Federico Bruccoleri on opiskellut tanssijaksi La Scalan balettikoulussa Milanossa. Valmistuttuaan hän sai kiinnityksen Baijerin valtionbaletin nuorisoryhmään 2016 ja Novosibirskin valtionbalettiin 2018. Federico nähtiin suomalaisyleisön edessä ensimmäisen kerran jo elokuun lopussa, kun COWn esitykset käynnistyivät.

Vanessa, Phoebe ja Aurora

Vanessa Lai aloitti balettiopintonsa Hongkongissa, ja tanssijaksi hän valmistui Floridan HARID-konservatoriosta. Hän on työskennellyt vuodesta 2013 Hongkongin baletissa, jossa hänet nimitettiin coryphéeksi 2019.

Brittiläinen Phoebe Liggins on opiskellut tanssijaksi Englannin kansallisbaletin balettikoulussa. Tanssijana hän on työskennellyt Puolan kansallisbaletissa vuodesta 2016.

Italialainen Aurora Mostacci aloitti balettiopintonsa Torinossa ja valmistui tanssijaksi Madridin Kuninkaallisesta tanssikonservatoriosta. Valmistuttuaan hän on tanssinut Europa Danse Companyssa Belgiassa, Milanon baletissa sekä vuodesta 2018 Washingtonin baletin studioryhmässä.

Syyskuussa balettiryhmä saa vahvistuksekseen vielä italialaisen Vanessa Vestitan, joka suoritti balettiopintonsa Milanon La Scalan balettikoulussa ja on työskennellyt sen jälkeen vuodesta 2015 La Scalan baletissa.

Lisäksi pääryhmään kiinnitettiin tällä kaudella Aapo Kokkonen, Katariina Luukas ja Yuka Masumoto, jotka aiemmin työskentelivät Kansallisbaletin nuorisoryhmässä.

Viivi ja Nanny

Viisi uutta nuorisoryhmän tanssijaa

Kansallisbaletin nuorisoryhmässä aloitti tänä syksynä viisi vastavalmistunutta uutta tanssijaa. Viivi Ahola ja Nanny Hedberg Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen kasvatteja. Viivi on tätä ennen opiskellut myös Helsingin Balettiakatemiassa ja Teija Suovan baletti- ja tanssistudiossa, Nanny puolestaan jatkoi opintojaan Oslon taidekorkeakoulun balettioppilaitoksessa Norjassa.

Oscar, Seo Yeun ja Martina

Brittiläinen Oscar Ainscough on opiskellut Englannissa Royal Ballet’n yhteistyökoulutusohjelmassa ja Tring Parkin näyttämötaiteiden koulussa sekä Amsterdamissa European School of Ballet’ssa. Korealainen Seo Yeun Kim on puolestaan opiskellut John Crankon balettikoulussa Stuttgartissa ja Ellison Ballet’n koulutusohjelmassa New Yorkissa. Italialainen Martina Marini on saanut balettikoulutuksensa Spaziodanzan tanssikoulussa Italian Lodissa sekä Milanon La Scalan balettikoulussa.

Nuorisoryhmän tanssijat saivat ensikosketuksensa yleisöön elokuun lopulla Kanneltalossa, jossa käynnistyi koululaisille suunnatut Balettitanssijan päivä -esitykset.

Teksti JUSSI ILTANEN
Kuvat MIRKA KLEEMOLA