Siirry sisältöön

Esittelyssä uudet tanssijat

Kansallisbaletissa on aloittanut tänä syksynä 18 uutta tanssijaa – 11 pääryhmässä ja 7 nuorisoryhmässä.

Jun, Shunsuke ja Adam
Jun, Shunsuke ja Adam

Kiinalainen Jun Xia sai kiinnityksen 1. solistitanssijaksi Kansallisbalettiin. Shanghaissa ja American Ballet Theatren balettikoulussa New Yorkissa opiskellut Jun on työskennellyt aiemmin ABT:n studioryhmässä ja solistina Hongkongin baletissa. Kansallisbaletissa Jun debytoi muun muassa Valkoisen kanin roolissa baletissa Liisa Ihmemaassa.

Shunsuke Arimizu on opiskellut Minorin balettikoulussa Japanissa. Hän on työskennellyt ennen Kansallisbalettia kahdessa tanssiryhmässä Japanissa sekä coryphée-tanssijana Hongkongin baletissa. Kansallisbaletissa Shunsuke nähdään ensimmäisenä mm. puutarhurin roolissa baletissa Liisa Ihmemaassa.

Adam Ashcroft aloitti balettiopintonsa Elmhurstin balettikoulussa Britannian Birminghamissa ja valmistui tanssijaksi Lontoon Royal Ballet’n balettikoulusta. Adam on työskennellyt Viron kansallisbaletissa ja Northern Ballet’ssa, Leedsissä. Kansallisbaletin Liisa Ihmemaassa -baletissa Adam nähdään mm. shakkipelin punaisena lähettinä ja korttisotilaana.

 

Thomas Carolina ja Nao
Thomas, Carolina ja Nao

Thomas Brun aloitti balettiopintonsa Lyonin tanssikonservatoriossa ja jatkoi opintojaan Pariisin kansallisessa musiikki- ja tanssikonservatoriossa ja American Ballet Theatren balettikoulussa New Yorkissa. Ennen Kansallisbalettia Thomas on työskennellyt ABT:n studioryhmässä. Liisa Ihmemaassa -baletissa Thomasin ensimmäisenä roolina on korttisotilas.

Carolina Cortesi on opiskellut balettitanssijaksi Ateneo Danza -koulussa Italian Forlìssa ja Rambertin baletti- ja tanssikoulussa Lontoossa. Ennen kiinnitystään Kansallisbalettiin hän työskenteli solistitanssijana Plzeňin baletissa Tšekissä.

Japanista kotoisin oleva Nao Harada on suorittanut balettiopintonsa Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulun balettiakatemiassa, John Crankon balettikoulussa Stuttgartissa ja Eurooppalaisessa balettikoulussa Amsterdamissa. Ensimmäisenä roolinaan Kansallisbaletissa Nao nähdään Liisa Ihmemaassa -baletin shakkipelin valkoisena tornina.

Miao Miao, Francesca ja Meghan
Miao Miao, Francesca ja Meghan

Pekingin balettiakatemiassa koulutuksensa saanut Miao Miao Liu on työskennellyt aiemmin Hongkongin baletissa, jossa hänet nimitettiin ensin coryphée-, sitten solistitanssijaksi. Kansallisbaletissa Miao Miaon ensimmäisenä roolina on ihastuttava Yökorento.

Francesca Loi on opiskellut tanssijaksi Rooman oopperan balettikoulussa ja Milanon La Scalan balettikoulussa. Ennen Kansallisbalettia hän on tanssinut La Scalan baletissa ja Bordeaux’n oopperan baletissa. Ensimmäisenä roolinaan Kansallisbaletissa Francesca tanssii shakkipelin punaisena tornina.

Meghan Lynch on opiskellut balettia Yhdysvaltain Illinoisissa, Downers Groven The Academy of Dance Artsissa. Hän on työskennellyt tanssijaharjoittelijana Winnipegin kuninkaallisessa baletissa Kanadassa ja tanssijana ABT:n studioryhmässä New Yorkissa, Teksasin baletissa Fort Worthissa sekä Pittsburghin baletissa.

 

Benjamin ja Martina
Benjamin ja Martina

Benjamin Thomas on suorittanut balettiopintonsa Lontoon Royal Ballet’n balettikoulussa.  Ennen Kansallisbalettia hän on työskennellyt harjoittelijana Stuttgartin baletissa sekä tanssijana Viron kansallisbaletissa. Liisa Ihmemaassa -baletissa Benjamin debytoi korttisotilaana.

Martina Verbeni on opiskellut Milanon La Scalan balettikoulussa ja John Crankon balettikoulussa Stuttgartissa. Tanssijan työnsä hän aloitti Hollannin kansallisbaletissa, josta tie on vienyt Norjan kansallisbaletin ja Tukholman kuninkaallisen baletin kautta Suomeen.

Seitsemän uutta tanssijaa nuorisoryhmässä

Taru ja Ellen
Taru ja Ellen

Nuorisoryhmän uusina tanssijoina aloittavat Taru Hiitola ja Ellen Mäkelä valmistuivat viime keväänä Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksesta. Taru aloitti balettiopintonsa Lappeenrannan tanssiopistossa, Ellen Espoon tanssiopistossa ja Helsingin balettiakatemiassa. Taru on nähty jo aiemmin mm. Pähkinänsärkijän Pikku-Klaarana, ja nyt hänet nähdään Liisa Ihmemaassa -baletissa shakkipelin valkoisena sotilaana. Ellen nähdään Liisa Ihmemaassa -baletissa pianistin roolissa.

 

Shae ja Mischa
Shae ja Mischa

Shae Berney aloitti balettiopintonsa Chilton Dance Centressä, Uuden-Seelannin Wellingtonissa, ja opinnot jatkuivat Englannin kansallisbaletin balettikoulussa sekä Hollannin kansallisbaletin koulutusohjelmassa. Shae nähdään shakkipelin valkoisena ratsuna sekä korttisotilaana baletissa Liisa Ihmemaassa. Mischa Goodmanin tie nuorisoryhmään on kulkenut Lontoon Royal Ballet’n balettikoulun ja Hollannin kansallisen balettiakatemian kautta. Liisa Ihmemaassa -baletissa Mischa nähdään Panu-apinan ja korttisotilaan rooleissa.

 

Satoru, Yuka ja Edoardo
Satoru, Yuka ja Edoardo

Satoru Iwasaki ja Yuka Masumoto aloittivat balettiopintonsa Japanissa. Satorun opinnot jatkuivat Chigacon Joffreyn tanssiakatemiassa, jossa hän myös työskenteli studioryhmän tanssijana. Yukan tie vei puolestaan Hollannin kansalliseen balettiakatemiaan ja Hollannin kansallisbaletin nuorisoryhmään. Yuka nähdään Liisa Ihmemaassa -baletissa shakkipelin valkoisena sotilaana.

Edoardo Pavoni on opiskellut Milanon La Scalan balettikoulussa ja Englannin kansallisbaletin balettikoulussa. Kansallisbaletissa hänen ensimmäiset roolinsa ovat Liisa Ihmemaassa -baletin shakkipelin valkoisena lähettinä sekä korttisotilaana.

Teksti JUSSI ILTANEN
Kuvat MIRKA KLEEMOLA