Siirry sisältöön

Esittelyssä uudet tanssijat ja baletinjohtaja

Kansallisbaletissa on aloittanut tänä syksynä uuden taiteellisen johtajan lisäksi seitsemän uutta tanssijaa – kaksi pääryhmässä ja viisi nuorisoryhmässä.

Claire Teisseyre ja Lucas Jerkander
Claire Teisseyre ja Lucas Jerkander

Pääryhmässä uusina kasvoina nähdään Claire Teisseyre ja Lucas Jerkander. Claire on Pariisin konservatorion kasvatti, joka on aiemmin työskennellyt solistina Bordeaux’n oopperan baletissa ja demi-solistina Tšekin kansallisbaletissa. Hän on tanssinut pääroolissa mm. Prinsessa Ruususessa ja Pähkinänsärkijässä. Suomessa Claire tekee debyytin Prinsessa Ruususessa rakkauden haltijatar Syrenen roolissa.

Lucas on puolestaan opiskellut Tukholman kuninkaallisen baletin balettikoulussa ja työskennellyt solistina Hongkongin baletissa ja demi-solistina Slovenian kansallisbaletissa. Päärooleja hän on tanssinut mm. Don Quijotessa, Prinsessa Ruususessa, Pähkinänsärkijässä sekä Romeossa ja Juliassa. Suomessa Lucaksen ensimmäisenä roolina on prinssi Désiré Prinsessa Ruususessa.

Viola Länsivuori ja Leonora Nummi
Viola Länsivuori ja Leonora Nummi

Nuorisoryhmässä on tänä syksynä aloittanut kaksi Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksesta viime keväänä valmistunutta tanssijaa, Viola Länsivuori ja Leonora Nummi. Viola on nähty aiemmin jo Pähkinänsärkijän lumihiutaleena ja nuorempana hän esiintyi pikku-Klaaran lapsiroolissa. Leonora ja Viola ovat tuttuja myös lukuisista balettioppilaitoksen esityksistä Alminsalissa ja molempien omia koreografioita on esitetty balettioppilaitoksen workshop-illoissa.

Felipe Domingos, Hye Ji Kang ja Violetta Keller
Felipe Domingos, Hye Ji Kang ja Violetta Keller

Lisäksi nuorisoryhmässä nähdään kolme muualta tullutta uutta kasvoa. Felipe Domingos aloitti balettiopintonsa kotimaassaan Brasiliassa, ja tuli Suomeen Uuden-Seelannin kautta, jossa hän opiskeli ja tanssi Uuden-Seelannin kuninkaallisessa baletissa. Hye Ji Kang on kotoisin Koreasta, jossa hän on opintojen lisäksi tanssinut nuorten tanssijoiden ryhmässä. Violetta Keller on puolestaan suorittanut balettiopintonsa Saksassa, Siegenissä ja Münchenissä.

Madeleine Onne

Tänä syksynä uusien tanssijoiden lisäksi uutena kasvona baletissa nähdään myös taiteellinen johtaja Madeleine Onne. Ruotsalainen Madeleine on työskennellyt baletinjohtajana aiemmin Tukholman kuninkaallisessa baletissa ja Hongkongin baletissa. Helsinkiin hän tulee Houstonista, jossa hän toimi balettiakatemian johtajana. Ennen johtajanuraansa Madeleine työskenteli Tukholman kuninkaallisessa baletissa ensi- ja solistitanssijana ja lisäksi solistina Dallasin baletissa. Madeleine on perustanut kuninkaalliseen balettiin myös solistitanssijaryhmän Stockholm 59° Northin.

Teksti JUSSI ILTANEN
Kuvat MIRKA KLEEMOLA