Siirry sisältöön

Näyttämöllä vuorottelee kolme Peppiä

Tässä tulevat Kansallisbaletin Peppi Pitkätossut: uutuusbaletin pääroolissa nähdään Linda Haakana, Abigail Sheppard ja Salla Eerola.

Hämeenlinnassa lapsuutensa viettäneelle Lindalle, kuten useimmille suomalaisille Peppi on tuttu jo lapsuudesta. Peppi-kirjat ja suosittu tv-sarja ovat jääneet Lindalle mieleen, ja poikatyttönä Linda koki myös yhteenkuuluvuutta reippaan Pepin kanssa. Lapsuudestaan Linda muistaa myös pukeutuneensa Pepiksi naamiaisissa.

Myös Turussa lapsena asunut Salla muistaa Pepin hyvin lapsuudestaan, sillä Peppi-kirjoja luettiin hänelle ja Peppi-elokuvat ja tv-sarja jäivät hyvin Sallan mieleen. Salla muistaa Pepin olleen poikkeuksellinen satuhahmo, johon oli helppo samaistua, kun itse tykkäsi riehua ja telmiä lapsena – ja myös Sallalla on ollut Peppi naamiaisasuna. Uudelleen Salla on palannut Peppi-tarinoiden pariin kahden oman tyttärensä kanssa, ja on nyt vuorostaan itse saanut lukea tarinoita omille lapsilleen.

Kanadassa lapsuutensa eläneelle Abigailille Peppi ei ollut yhtä tuttu hahmo kuin Suomessa asuville lapsille. Vaikka Abigailin perheen sukujuuret ulottuvat Suomeen, kuuli hän vasta muutettuaan Suomeen, että Peppi on lähtöisin täältä Pohjolasta.  Abigail muistaa kuitenkin lapsuudestaan Suomessakin nähdyn, kanadalais-ruotsalaisena tuotantona tehdyn animaatiosarjan Peppi Pitkätossusta. Lapsena hän pukeutui halloween-juhliin Pepiksi, sillä punaiset pitkät hiukset sai mainiosti saparoille Pepin tapaan!

Katso video kolmesta Pepistä harjoituksissa

Seuraa Peppi Pitkätossun valmistumista Oopperan ja Baletin Facebookissa ja Instagramissa #peppiperjantai

Lue lisää teoksesta ja osta liput