Siirry sisältöön

Miten pukeutua Oopperaan ja Balettiin?

Kas siinäpä yksi googlatuimmista taloamme koskevista kysymyksistä. Selvitimme jälleen, millaisissa vaatteissa Oopperan ja Baletin katsomoon asetutaan. Tällä kertaa tallensimme yleisön asuja ja erityisesti kasvomaskityylejä Covid fan tutten esityksessä 1.9. ja COW:n esityksessä 4.9.2020.

Kauden tärkein asuste on ehdottomasti kasvomaski.

 

Piia, Helsinki
Piia, Helsinki: ”Odotan esitystä innolla ja suurella kiinnostuksella. Tulin tänne suoraan mökiltä, joten asun suhteen ehdin vain katsoa että se on siisti. Kasvomaskini on lahja siskoltani. Tämä on spesiaalimpi maskini, arkikäytössäni ovat  kertakäyttömaskit.”

Marianna, Kauniainen
Marianna, Kauniainen: ”Covid fan tutte vaikuttaa mielenkiintoiselta, siinä on loistava idea. Valitsin asuni kesän ja syksyn rajalta. Vaikka on syyskuu, ulkona on lämmintä. Siksi housuissa on kesäinen kuosi, mutta yläosassa syksyinen värimaailma.”

Kaarlo, Helsinki
Kaarlo, Helsinki: ”Tämä on ensimmäinen live-esitys, johon pääsen esitystauon jälkeen, kevät meni oopperatallenteita kuunnellessa. Tulin suoraan töistä enkä miettinyt asuani sen kummemmin, on kivaa kun tänne voi tulla vapaasti pukeutuneena.”

Malla, Helsinki
Malla, Helsinki: ”Pääsin nyt ensi kertaa esitykseen tauon jälkeen, tulin kävellen. Maskin suhteen minulla oli valinnanvaraa. Tänään mukaan tulivat leikkisät linnut.”

Liisa ja Leena, Espoo, Minna, Firenze: ”Tuntuu ihanalta tulla taas esitykseen! Olemme odottaneet tätä iltaa. Leenan mekko on hankittu juuri tätä tilaisuutta varten. Muille asuiksi valikoitui sitä, mitä matkalaukusta löytyi mökkireissun jälkeen.”

Heidi, Lahti: ”Olen odottanut esitykseen pääsemistä kovasti, tuntuu hyvältä olla Oopperatalossa. Kerrankin on myös syy pukeutua hyvin. Mekkoni on lainassa ystävältä ja siitä inspiroituneena lisäsin asuun hansikkaat, jotka nekin sopivat ajan henkeen.”

Raimo ja Tarja, Helsinki: ”Käymme normaalisti esityksissä noin kerran vuodessa. On positiivista, kun esitykset pyörivät taas. Kasvomaskimme ovat Raimon kuntonyrkkeilyseuralta, niissä on metsäkuviota ja vanhaa kunnon varusmiesväriä.”

Anna, Helsinki: ”On todella mukavaa tulla elävän kulttuurin pariin, kevään jälkeen olen käynyt vain leffassa. Kasvomaskini on hankittu Vimma-merkiltä. Panostan siihen, että maskivalikoimassa olisi jotain muuta kuin valkoista.”

Tea, Espoo ja Päivi, Helsinki: ”Kävimme esityksissä viimeksi keväällä ennen taukoa, on hienoa olla täällä taas. Maskimme ovat Tean tekemiä, ne sointuvat asuvalintoihimme sattumalta.”

Minna, Espoo: ”Tulin katsomaan tanssia, kun kuulin että COW on hieno. Täällä on kuulemma myös hyvät turvatoimet. Hankin maskini verkosta, tämä malli on voittanut tuotevertailuja.”

Nele ja Mari, Helsinki: ”On ihanaa päästä pitkästä aikaa esitykseen! Meille tämä on myös vapaailta, on kivaa tavata välillä myös ilman lapsiamme. Marin maski on hänen äitinsä ompelema, Nele hankki omansa Stockmannilta – sen kuidun pitäisi tappaa virtusta ja kestää useita pesuja.”

 

Kuvat MINNA HATINEN
Tekstit EMILIA VÄHÄTALO ja TUIKE LEHKO