Siirry sisältöön

Miten pukeutua Oopperaan ja Balettiin?

Kas siinäpä yksi googlatuimmista taloamme koskevista kysymyksistä. Selvitimme jälleen, millaisissa vaatteissa Oopperan ja Baletin katsomoon asetutaan. Tällä kertaa tallensimme yleisön asuja Triplan ensi-illassa 27.9.2019.

 

Vilhelmiina, Helsinki: ”Olen pitkän tauon jälkeen taas katsomassa balettia. Pukeuduin lempimekkooni, viihdyn tässä asussa hyvin.”

OopperaLooks
Suvi ja Arja, Helsinki: ”Esitys on hieno! Tänne on aina helppoa ja ihanaa tulla. Arjan keltainen asu on hankittu tulevaa Italian-matkaa varten. Matka juhlistaa hänen syntymäpäiviään. Suvi veti ylleen ensimmäiset kaapista vastaan tulleet vaatteet.”

Jorma, Helsinki: ”Triplassa ensimmäisenä nähty koreografia Infra oli hyvä – selkeä ja puhtaasti abstrakti, säästi hyvin tilaa tulkinnalle. Tykkään tästä asusta. Löysin housut kesällä Pariisista, ne ovat nyt ensi kertaa käytössä Suomessa.”

OopperaLooks
Anna-Kaisa ja Mikael, Helsinki: ”Esitys on mielestämme aivan upea! Anna-Kaisa on pukeutunut Suomi-muotiin. Eriparikengät ovat kuuluneet Mikaelin tyyliin jo 1980-luvulta asti.

Marjatta, Espoo ja Anja, Helsinki: ”Odotamme esitystä avoimin mielin. Valitsimme molemmat juhlavaatteet ja kantakengät  – liian harvoin on mahdollista pukeutua hienosti.”

Petra ja Kare, Helsinki: ”Meillä on korkeat odotukset illan suhteen. Käymme pari kertaa vuodessa esityksissä, enemmän baletissa. Kare on puku päällä kaiket päivät, Petran hame on Ril’sin uutta juhlamallistoa.”

Mika ja Martti, Helsinki: ”Esitys on hyvä, vaikka siinä oli ehkä vähän turhan kirkkaat kontrastit. Meillä on aina mirrit kaulassa! Mikan teatteritakki on mokkanahkaa.”

Elisa ja Maria, Espoo: ”Käymme katsomassa balettia kerran tai pari vuodessa. Kävimme juuri Italiassa, ja Elisa valitsi sieltä löytyneen asun ylleen. Maria pukeutui asuun, joka sopii sekä työpäivään että iltaan.”

Tuija ja Jaakko, Helsinki: ”Olemme enemmän oopperaihmisiä, mutta kausikortin myötä tulee käytyä baleteissakin. Ensi-ilta on aina juhlahetki ja sen mukaan pukeudutaan.”

OopperaLooks
Juhana ja Sanna, Espoo: ”Olemme kovin vaikuttuneita jo nähdyistä esityksistä, erityisesti Infra jäi mieleen. Juhana ei laittanut kravattia, kun sitä täytyy aina käyttää töissä, ja nyt ollaan vapaalla. Sannan kaikki mekot olivat muuton jäljiltä hukassa. Onneksi mekkokätkö lopulta löytyi.”

Teksti PAULA RANTO, TUIKE LEHKO
Kuvat MINNA HATINEN