Siirry sisältöön

Mitä laittaa päälle oopperaan? Kas siinäpä yksi googlatuimpia ooppera-aiheisia kysymyksiä. Selvitimme jälleen, millaisissa vaatteissa Oopperan ja Baletin katsomoon asetutaan.

Jos juhlakauden asu on vielä hakusessa, näiltä tyyliniekoilta kelpaa napata inspiraatiota. Oopperan kummituksen esityksessä 1.12. tuli vastaan juhlatuulella olevia ihmisiä. Asuvalintoihin vaikutti pikkujoulukauden kimalluksen lisäksi myös erityisesti vaatteiden mukavuus.

 

Monika ja Kaija, Vaasa: ”Olemme ensi kertaa Oopperatalossa, mutta Oopperan kummitus on kummankin lempimusiikkia. Kaija valitsi asunsa taktisesti. Monika inhoaa kultaa, mutta pelkäsi hukkaavansa Kaijan väenpaljoudessa. Niinpä Kaija puki niin kultaista kuin kaapista löytyy. Eihän kaveria sovi hukata.”

Eero ja Roosa, Katariina ja Timo, Forssa: ”Olemme perheen kesken juhlimassa, Roosan ylioppilaaksi pääsystä tuli tänään vuosi ja Katariinan syntymäpäivä on ensi viikolla. Timo puki puvun ja rusetin, koska Eerokin oli pukeutunut niihin. Katariina valitsi asunsa kolmesta eri vaihtoehdosta, ja oli sattumaa että myös Roosan asussa on kimalletta.”

Susan, Helsinki ja Benita, Turku: ”Susan on Oopperan ja Baletin kanta-asiakas, Benita tuli kylään viettämään viikonloppua. Olimme ennen esitystä shoppailemassa, joten vaatteet valittiin niin, että niissä voi sekä käydä kaupungilla että istua katsomossa.”

Katriina, Seinäjoki sekä Johanna, Laura ja Elina, Rauma: ”Tulimme yhdessä katsomaan esitystä pitkästä aikaa. Vietämme tässä myös pikkujouluja. Elinan paljettimekko on ensi kertaa käytössä. Joulukuun menoihin on kivaa pukea myös vähän punaista.”

Oskari ja Timo, Hyvinkää: ”Timo on nähnyt Oopperan kummituksen ennenkin, mutta Oskari luki vielä matkalla, että mistä esityksessä olikaan kysymys. Vaatteissa pitää olla mukava istua.”

Leevi, Helsinki: ”Olen ensi kertaa oopperassa, vähän vanhempani joutuivat minua tänne patistelemaan. Oopperan kummitusta on kehuttu paljon etukäteen. Odotan esityksen olevan jännittävä ja mieleenpainuva. Valitsin vaatteeni itse, tykkään näistä ja mielestäni ne sopivat tilaisuuteen.”

Sirpa, Lapua ja Denise, Vantaa: ”Olemme ensi kertaa Oopperatalossa. Tulimme nyt varta vasten katsomaan Oopperan kummitusta, kun esitykset menivät viimeksi ohi.   Kumpikin oli ajatellut tahoillaan pukeutua mekkoon tai hameeseen, mutta nähtyämme edellisiä OopperaLooks-kuvia kävi selväksi, että rennostikin voi tulla.”

Pentti ja Leena, Ulvila, Jorma ja Maija, Salo: ”Käymme kyllä esityksissä, mutta harvakseltaan. Oopperan kummituksesta olemme kaikki samaa mieltä, tämä voittaa mennen tullen New Yorkin version. On myös hienoa, kun on vielä Oopperan kaltaisia paikkoja, joihin tullessa saa halutessaan pukeutua vähän tavallista paremmin.”

Anna-Stiina ja Keegan, Peking: ”Tulimme tietenkin katsomaan esitystä, koska siinä laulaa Anna-Stiinan sisko Iida Antola. Tänään ylle valikoitui molempien suosikkiväri sinistä. Anna-Stiinan silkkinen mekko on Pekingistä.”

Milvi, Mari ja Mika, Helsinki: ”Eilen illalla Mika vielä mietti pukeutuvansa mustaan pukuun Reservoir dogs -elokuvan hengessä ja Mari valitsi siihen sopivan mustapohjaisen mekon. Tänään ei kuitenkaan ehditty hakemaan mustaa pukua, joten sininen kelpaa. Milvillä on luotettu teatteriasu, mukava mutta tyylikäs.”

Vilma ja Kaarle, Lohja: ”Vilma on käynyt katsomassa balettiesityksiä pienestä pitäen. Mekon kuvioista tulee mieleen teatterimaskit, mikä sopii päivän teemaan. Kaarle on nähnyt Oopperan kummituksen jo pari kertaa aiemminkin, mutta esitys on niin hyvä, että kannatti tulla uudestaan. Ja pukea päälle vähän tavallista parempaa.”

Kirsi, Sandra, Tuula, Sinikka, Tarja ja Piia, Säkylä: ”Olemme työporukan tyhy-reissulla. Koska tulemme pitkän matkan takaa, asun pitää olla sellainen, että siinä jaksaa istua sekä bussimatkat että esityksen ajan. Tarjan asu on ihan uusi, hän varmisti sitä hankkiessaan myyjältä, että tällaisessa voi taatusti tulla Oopperaan.”

 

Kuvat MINNA HATINEN
Teksti TUIKE LEHKO