Siirry sisältöön

Miten Oopperaan ja Balettiin pitää pukeutua?

Kas siinäpä kysymys, jota googlataan paljon. Yhtä pukeutumisohjetta ei kuitenkaan ole olemassa. Kansallisooppera ja -baletti on tarkoitettu kaikille, ja niinpä pukeutuminenkin on varsin vapaamuotoista. Olet tervetullut, viihdyitpä parhaiten juhlapuvussa tai farkuissa ja villapaidassa. Vaikka mitään virallisia sääntöjä ei olekaan, näyttää siltä, että yleisö pukeutuu aavistuksen arkea juhlallisemmin tullessaan katsomaan esitystä.

Kuvasimme viimeksi juhlakauden yleisöä, tällä kertaa kameran eteen pääsivät katsojat Così fan tutten ja Trubaduurin esityksissä. Vastaan tuli iloisia värejä ja juhlatuulella olevia ihmisiä. Katso kuvat!

Yleisöä Così fan tutten esityksessä 14.4.2018

Claudia, Helsinki: ”Pukeuduin luottoasuuni. Upouudet kenkäni ovat tosin ensi kertaa jalassa nyt.”

Jouni, Äänekoski: ”Pikkuisen tavallista paremminhan tänne pitää pukeutua.”

Liisa & Sanna, Pori: ”Tulimme ihailemaan Waltteri Torikkaa. Oli kivaa laittaa jotain vähän hienompaa päälle.”

Simo & Marko, Helsinki: ”Täällä saa olla oma itsensä.”

Tapio, Helsinki: ”Olen Mozart-fani ja käyn oopperassa kolmisen kertaa vuodessa. Kauluspaitaan pukeudun normiarjessakin, joten kyllä oopperaan pitää panna kravatti.”

Eija & Kari-Pekka, Varkaus: ”Kulttuuritapahtumissa tulee käytyä usein, mutta tänään olemme Oopperassa ensi kertaa. Pukeutumisessa tietynlainen arvokkuus kuuluu kyllä asiaan.”

Eero, Turku: ”Tykkään laittautua.”

Yleisöä Trubaduurin esityksessä 21.4.2018

Ditlev, Kööpenhamina & Pia, Helsinki: ”Takkimme ovat Pariisista ja Roomasta, huivi Etelä-Afrikasta. Mehän olemme kuin kävelevä kukkatarha.”

Aleksi, Espoo: ”Mielestäni asun pitää sopia ympäristöön ja tilaisuuteen.”

 

Maria & Inessa, Tukholma: ”On ihanaa kun on paikkoja joihin saa pukeutua hienommin. Mutta varsinkin näin matkustaessa vaatteiden pitää olla käytännöllisiä.”

 

Eva, Helsinki: ”Tämä mekko on Pariisista. Saappaani ovat maailman mukavimmat!”

Raisa & Jouko, Helsinki: ”Halusimme pukeutua vähän paremmin kuin arkisin.”

Benny, Hong Kong: ”Olen ensi kertaa Suomessa ja Kansallisoopperassa. Ylläni on mittatilauspuku, kankaan tilasin netistä.”

 

Kuvat MINNA HATINEN
Teksti TUIKE LEHKO & PAULA RANTO