Skip to content

Oboe

Simeon Overbeck

Muusikko

esittely

Simeon Overbeck on valmistunut kandidaatiksi 2016 Lübeckin musiikkikorkeakoulusta sekä musiikin maisteriksi 2019 Berliinin taideyliopistosta, jossa opiskeli Washington Barellan johdolla. Hän oli Erasmus-vaihdossa Sibelius-Akatemiassa, jossa opiskeli Anni Haapaniemen johdolla. Overbeck on myös jäsenenä Baijerin valtionoopperan orkesteriakatemiassa.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa hän työskentelee kauden 2022-2023. Lisäksi hän soittaa Dresdenin Staatskapellessa, Oslon oopperan orkesterissa sekä Turun filharmonisessa orkesterissa ja on vieraillut orkestereissa Norjassa ja Saksassa. Hän on myös jäsenenä saksalaisessa ensemble reflektor -kamariorkesterissa.

Overbeck soittaa myös englannintorvea ja järjestää kesäisin kaikenikäisten musiikkileiriä Baijerissa.

Uran tähän asti mieleenpainuvimmaksi hetkikseen hän mainitsee Ring-syklin Baijerin valtionoopperassa Kirill Petrenkon johdolla sekä samassa talossa Parsifalin, jossa solisteina olivat Jonas Kaufmann, René Pape, Nina Stemme, Christian Gerhaher ja Wolfgang Koch.

”Minusta on hauska tehdä yli 2000 palan palapelejä sekä selittää oopperoiden juonia ihmisille, jotka eivät tiedä mitään oopperasta. Harrastan ja seuraan jos jonkinlaisia urheilulajeja.”