Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Maria Seletskaja

Vieraileva kapellimestari

Maria Seletskaja on valmistunut tanssijaksi Tallinnan balettikoulusta 2002 ja täydensi sen jälkeen opintojaan Pietarin Vaganova-akatemiassa. Vuosina 2003–2006 hän opiskeli Tallinnan yliopistossa koreografiksi. Seletskaja työskenteli solistitanssijana Viron kansallisbaletissa, Berliinin valtionbaletissa, Zürichin baletissa ja Flanderin kuninkaallisessa baletissa.

Tanssijan työnsä rinnalla Seletskaja opiskeli pianon- ja viulunsoittoa. Hän opiskeli mm. musiikin teoriaa ja orkestrointia Berklee College of Music -koulussa Bostonissa opiskellut orkesterinjohtamista edelleen Arvo Volmerin johdolla Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa. Tanssijan uran loppuvuosina hän toimi Stuttgartin baletissa apulaiskapellimestarina ja debytoi kapellimestarina 2017. Seletskaja on työskennellyt päätoimisena kapellimestarina vuodesta 2018 ja .

Seletskaja on vieraillut kapellimestarina mm. San Franciscon baletissa, Pariisin Oopperan baletissa, Tanskan kuninkaallisessa baletissa ja Englannin kansallisbaletissa sekä Kanadan kansallisbaletissa, jossa hän toimi vakituisena koreografina. Maria Seletskaja on valittu Englannin kansallisbaletin musiikilliseksi johtajaksi syksystä 2024 alkaen.