Skip to content

Konserttimestari

Manfred Gräsbeck

2. konserttimestari

esittely

Manfred Gräsbeck opiskeli Turussa aloitettujen opintojensa jälkeen Pariisissa Christian Ferrasin ja Kiovassa Olga Parhomenkon johdolla. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi 1985 ja musiikin lisensiaatiksi 1996 opettajinaan Seppo Tukiainen ja Igor Bezrodny. Gräsbeck on lisäksi suorittanut musiikin taiteellisen lisensiaattitutkinnon Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa 2014.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa hän on soittanut vuodesta 1982. Gräsbeck toimi opiskeluaikanaan konserttimestarina Turun konservatorion nuoriso-orkesterissa sekä Turun kaupunginteatterin orkesterissa.

Hän on kantaesittänyt 11 viulukonserttoa Pohjoismaissa ja esiintynyt solistina myös Islannissa, Liettuassa, Puolassa, Ranskassa, Saksassa ja Venäjällä sekä levyttänyt CD-levyjä pianisti-urkuri Maija Lehtosen kanssa.

Erääksi hienoimmista muistoistaan Gräsbeck mainitsee viidennen sinfoniansa kantaesityksen vuonna 1986, esittäjinä The Manfred Gräsbeck Symphony Orchestra, Riihimäen kaupunginorkesteri ja Vantaan orkesteri sekä Maija Lehtonen, urut. Hän voitti viulun Pohjoismaiden mestaruuden Vesteråsissa 1977, tanssikilpailun hopeamitalin Turussa 1969 ja kalpamiekkailun hopeamitali Helsingissä 2007. Gräsbeck on myös Hyvinkään miekkailijoiden hallituksen jäsen ja Hyvinkään RKP:n puheenjohtaja.