Skip to content

Vieraileva kapellimestari

John Storgårds

Vieraileva kapellimestari

Esittely

John Storgårds tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka esiintyy sekä kapellimestarina että viulistina. Hän on erityisen ansioitunut uuden musiikin tulkitsijana. Storgårds on Lapin kamariorkesterin pitkäaikainen taiteellinen johtaja ja luotsannut vakituisesti myös useita muita suomalaisorkestereita. Viimeisimpänä hän toimi Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina vuosina 2008–2015.

Tammikuussa 2012 Storgårds aloitti BBC Philharmonic Orchestran päävierailijana. Vierailevana kapellimestarina häntä on nähty mm. Scottish Chamber Orchestran, Cincinnati Symphony Orchestran sekä kaudella 2013-14 Baltimore Symphony Orchestran, The Cleveland Orchestran ja City of Birmingham Symphony Orchestran johtajana. Hiljattain Storgårds on debytoinut myös mm. New Yorkin filharmonikkojen sekä Leipzigin Gewandhaus-orkesterin kanssa.

Suomen kansallisoopperassa John Storgårds on johtanut useita produktioita, kuten Mozartin Così fan tutte, Straussin Arabella, Tapio Tuomelan Äidit ja tyttäret, Lars Karlssonin Rödhamn ja Sebastian Fagerlundin menestysoopperan Höstsonaten – Syyssonaatti.

Tulevat esitykset