Töissä taidetehtaassa
Mitä kaikkea baletin pianistin työhön oikein kuuluu? Marja-Kaisa Mäkinen kertoo monipuolisesta ja nopeatempoisesta työstään Kansallisbaletin tanssijoiden kanssa.
Esiintyjien vaatteet valmistetaan paikan päällä Oopperatalossa. Lue ompelija Outi Riikosen haastattelu, jossa hän kertoo, minkälaista on työskennellä Oopperan ja Baletin ompelimossa.
Minkälaista on työskennellä Oopperan ja Baletin asiakaspalvelussa? Asiakaspalvelutyöntekijä Anu Varjonen kertoo monipuolisesta ja nopeatempoisesta työstään, jossa tarvitaan myös salapoliisin taitoja.
Suomessa on kerrallaan aina vain yksi pääkorrepetiittori. Mitä pääkorrepetiittorin työhön oikein kuuluu? Kurt Kopecky kertoo ainutlaatuisesta ja monipuolisesta työstään Oopperassa ja Baletissa.
Johannes Vatjus aloitti Kansallisoopperan harjoittelijana syksyllä 2020. Lue artikkeli tangokuninkaan matkasta Kansallisoopperaan!
Valaistusmestari on vastuussa esityksen valoista ja efekteistä. "Katson esityksen teknistä puolta asiakkaan näkökulmasta. Jos joku näyttämön lampuista ei syty tai sammu sovitusti, teos näyttää erilaiselta kuin pitäisi ja silloin pitää reagoida nopeasti", Gabriel Phillips-Sanchez kertoo työstään.
"Orkesterit ovat omanlaisia persooniaan, vähän kuin ihmiset. Joskus kapellimestarin ja orkesterin kemiat kohtaavat heti. Näin kävi Oopperan ja Baletin orkesterin kanssa." Lue kiinnostava haastattelu, jossa päävierailijamme, kapellimestari Patrick Fournillier kertoo työstään.
Petteri Iivonen kiersi maailmaa 10 vuotta viulusolistina. Oopperaorkesterin konserttimestarin paikka on ensimmäinen työ, jota hän on koskaan hakenut. Lue Petterin kiinnostava haastattelu!
"En ole koskaan päättänyt, että minusta tulee isona tanssija. Ajauduin tähän ammattiin vähän vahingossa." Lue solistitanssija Antti Keinäsen haastattelu.