Siirry sisältöön

Petteri Iivonen Kansallisoopperan orkesterin konserttimestariksi

Petteri Iivonen (s. 1987) on valittu Suomen kansallisoopperan orkesterin konserttimestariksi. Iivonen aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2017.

Petteri Iivonen
Petteri Iivonen

Iivonen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, University of Southern Californiassa ja Tel Avivin yliopistossa opettajinaan Tuomas Haapanen ja Hagai Shaham. Hän on menestynyt kansainvälisissä viulukilpailuissa, kuten Sibelius-viulukilpailussa vuonna 2010, jolloin sijoittui kilpailun toiseksi. Iivonen voitti Kuopion viulukilpailun vuonna 2005 ollen kilpailun kaikkien aikojen nuorin voittaja.

Iivonen on esiintynyt solistina ympäri maailmaa muiden muassa Israelin filharmonikkojen, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalzin, Royal Chamber Orchestra of Wallonian, New European Ensemblen ja Liettuan valtionsinfoniaorkesterin kanssa.

Suomessa Iivonen on konsertoinut muiden muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Turun kaupunginorkesterin, Lahden ja Oulun sinfoniaorkestereiden, Radion Sinfoniaorkesterin ja Jyväskylä Sinfonian kanssa. Hän on tehnyt yhteistyötä kapellimestareiden, kuten Leif Segerstamin, Sakari Oramon, Jean-Jacques Kantorowin, John Storgårdsin, Hannu Linnun ja Jukka-Pekka Sarasteen kanssa.