Siirry sisältöön

Oopperan kummitus palaa ohjelmistoon marraskuussa 2018

Yleisön suosikki, loppuunmyydyille katsomoille esitetty Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus nähdään Kansallisoopperan ohjelmistossa jälleen marraskuusta 2018 alkaen.

Lipunmyynti alkaa keväällä 2018. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin, ja ennakkotiedot saa varmimmin tilaamalla Oopperan ja Baletin uutiskirjeen. Ennakkovarauksia ei oteta vastaan ennen lipunmyynnin käynnistymistä.

Oopperan kummitus oli järisyttävän upea.

Kansallisoopperan Oopperan kummitus oli ennennäkemättömän suosittu kaudella 2015–2016, ja esitykset täyttyivät jo ennen ensi-iltaa. Kyseessä on ensimmäinen kerta Kansallisoopperan historiassa, kun koko esityskausi myydään loppuun ennen ensi-iltaa. Lisäesitysten kanssa musikaali nähtiin yhteensä 57 kertaa. Kaiken kaikkiaan Oopperan kummituksen näki esityskauden aikana yli 76 000 katsojaa.

Kansallisooppera sai viidentenä teatterina maailmassa luvan tehdä kokonaan uuden tuotannon ohjauksineen, lavastuksineen ja pukuineen. Kansallisoopperalle teoksen on ohjannut Tiina Puumalainen, joka on tunnettu ohjauksistaan tanssin, teatterin ja musiikkiproduktioiden parissa. Lavastaja Teppo Järvisen ja pukusuunnittelija Marjaana Mutasen visuaalinen suunnittelu on saanut vaikutteita Leroux’n alkuperäisen romaanin maailman lisäksi useista eri aikakausista. Koreografian teokseen on luonut Osku Heiskanen. Kansallisoopperan menestysproduktio nähdään myös Göteborgin oopperassa, jossa se saa ensi-iltansa syksyllä 2017.

Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus kantaesitettiin Lontoossa vuonna 1986. Teos on taloudellisesti musikaalihistorian menestynein; se on kerännyt yli viisikymmentä teatterialan palkintoa ja yli sata miljoonaa katsojaa. Se on myös pisimpään New Yorkin Broadwayllä koskaan esitetty show. Pariisin oopperaan sijoittuva kauhutarina perustuu Gaston Leroux’n romaaniin vuodelta 1910.

Kiitos elämyksestä! Upea esitys kaiken kaikkiaan: ihana Oopperan kummitus, hieno lavastus, upeaääniset solistit. Olimme ensikertalaisia mutta ehdottomasti haluamme tulla toistekin oopperataloon.