Siirry sisältöön

Ooppera ja Baletti mukana Suomi 100 -juhlavuoden avajaishumussa

Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlinta käynnistyy uudenvuoden aattona lauantaina 31.12.2016 Helsingissä.

Töölönlahden alueella jo puolilta päivin alkava kaupunkitapahtuma huipentuu Uuden vuosisadan bileisiin Kansalaistorilla klo 21–01. Tulossa on historiallinen ilta ja ainutkertainen ohjelma hienoissa puitteissa – myös Ooppera ja Baletti on mukana tanssimassa ja laulamassa Suomea uudelle vuosisadalle Perheiltapäivän merkeissä.

Kaikkien aikojen katutapahtuman vuoksi Mannerheimintie suljetaan liikenteeltä Oopperatalon ja Kiasman väliltä illan ajaksi klo 20–02. Liikenne siirretään tällöin poikkeusreiteille. Esimerkiksi raitiovaunut 4, 7 ja 10 siirtyvät kulkemaan Runeberginkadun kautta. Lisätietoa liikennejärjestelyistä löydät Helsingin kaupungin rakennusviraston sivuilta ja HSL:n verkkosivuilta.

Lue lisää Suomi 100 -avajaisista

Perheiltapäivä oopperan hengessä

Oopperan ja Baletin varaslähtö juhlavuoteen käynnistyy Perheiltapäivällä klo 12 alkaen. Alkavan juhlavuoden kunniaksi tarjoamme maksutonta ohjelmaa Oopperatalossa klo 12–15. Luvassa on muun muassa Taikahuilua taaperoille, kasvomaalausta ja talokierroksia.

Oopperan Töölönlahden puolelle rakentuvalla ulkolavalla puolestaan järjestetään pikkuväen omat bileet Pikku Kakkosen väen johdolla klo 13 ja 15. Lisätietoa ulkolavan ohjelmasta löydät Suomi 100 -avajaisten verkkosivuilta.

Oopperaravintolan myyntipiste on auki klo 12–14.30. Tarjolla on suolaista ja makeaa välipalaa sekä kuumia juomia ja virvokkeita. Lisäksi Oopperan lipunmyynti ja Oopperashop palvelevat koko iltapäivän ajan.

Tutustu Perheiltapäivän ohjelmaan

Tapahtuma-alueen kartta ja muiden toimijoiden ohjelma Töölönlahdella

Aattoillan kruunaa kuplivan kepeä operetti – huomioi poikkeukselliset liikennejärjestelyt

Uusi vuosi Oopperalla huipentuu Lepakon esitykseen ja esitystä seuraavaan uuden vuoden juhlaan päälämpiössä. Jos olet tulossa illaksi Oopperalle, huomioithan poikkeukselliset liikennejärjestelyt:

Mannerheimintie katkaistaan kokonaisuudessaan läpiajolta kello 20 väliltä Kaivokatu–Helsinginkatu. Mannerheimintietä etelään kulkeva liikenne puolestaan ohjataan Helsinginkadulle ja Runeberginkadulle.

Lisätietoa liikennejärjestelyistä löydät Helsingin kaupungin rakennusviraston sivuilta ja seuraamalla Twitter-tiliä @rakennusvirasto.

Lisätietoa julkisen liikenteen tilapäisjärjestelyistä ja lisäliikennevuoroista voit lukea HSL:n liikennetiedotteesta, osoitteesta reittiopas.fi ja Twitterissä @poikkeusinfo sekä VR:n kanavissa vr.fi, Facebookissa VR Yhteisellä matkalla ja Twitterissä @VRPalvelu.

Lue lisää Suomi 100 -avajaistapahtuman ohjelmasta: suomi100.fi/avajaiset

Tutustu tapahtuma-alueen karttaan

Tärkeää tietoa Suomi 100 -avajaistapahtuman juhlijoille

Hyvää uutta vuotta – hyvää juhlavuotta!