Siirry sisältöön

Lumikuningatar vierailulle Kööpenhaminaan

Kolmena kautena täysille katsomoille esitetty Lumikuningatar palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon marraskuussa 2016. Kansallisbaletin esitykset marraskuussa ovat samalla valmistautumista tulevaan vierailuun: yhtenä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansainvälisistä huippuhetkistä Kansallisbaletti vierailee Kööpenhaminassa.

Kansallisbaletin tanssijat esittävät Lumikuningattaren Tanskan kuninkaallisessa baletissa yhteensä neljä kertaa 27.-29.1.2017. Lumikuningattaren ensi-ilta Kööpenhaminassa on jo loppuunmyyty ja lipunmyynti muihin esityksiin käy vilkkaana.

Kööpenhaminan esityksissä kertojana kuultavan isoäidin roolissa nähdään tanskalainen näyttelijä Vibeke Hastrup, joka on 30 vuotta jatkuneen uransa aikana näytellyt mm. elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatterissa. Viime vuosina Hastrup on vieraillut mm. tv-sarjoissa Vallan linnake ja Petos. Helsingissä isoäitinä on tällä kaudella näyttelijä Minna Haapkylä ja Kansallisbaletin tähtitanssijana työskennellyt Minna Tervamäki.

Kertun roolissa tanssivat Eun-Ji Ha, Salla Eerola ja Tiina Myllymäki sekä Kain roolissa Ilja Bolotov, Michal Krčmář ja Sergei Popov. Teoksen nimiroolissa nähdään Rebecca King, Yimeng Sun ja Hanako Matsune.

Vuonna 2012 ensi-iltansa saanutta teosta on esitetty tähän mennessä 57 kertaa, ja sen on nähnyt jo yli 74 000 katsojaa. Lisäksi teoksen taltiointi on esitetty Finnkinon elokuvateattereissa ja TV 1:ssä. Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven luoma teos pohjautuu Hans Christian Andersenin samannimiseen satuun. Greve on sijoittanut teoksen sadan vuoden takaiseen Suomeen. Tuomas Kantelisen mukaansatempaava musiikki kuullaan esityksessä äänitteenä Kansallisoopperan orkesterin soittamana.

Kansallisbaletin Kööpenhaminan vierailua tukevat Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto, Suomi 100 -ohjelma ja Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti.

Lue lisää Lumikuningatar-baletista