Siirry sisältöön

Kansallisbaletin tähtitanssijat osana taitoluistelun MM-avajaisnäytöstä

Taitoluistelun MM2017-kilpailut ja Suomen kansallisbaletti yhdistävät kisaviikolla voimansa näyttääkseen, miten liikkeen kauneus yhdistää tanssia ja taitoluistelua. Balettia nähdään sananmukaisesti jäällä, kun tapahtuman avajaisnäytöksessä Hartwall Arenassa esiintyvät valovoimaiset tähtitanssijamme Tiina Myllymäki ja Michal Krčmář.

Taitoluistelun MM2017
Michal Krčmář ja Tiina Myllymäki

Tanssijoiden koreografian on laatinut baletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve, joka on lisäksi yksi tapahtuman kummeista.

– Baletin mukanaolo taitoluistelun MM-kilpailuissa on hieno kokemus. On jännittävää yhdistää nämä kaksi muotoa. Baletin näkökulmasta voi vain ihailla, miten luistelija liikkuu jäällä – 20 metriä yhdellä askeleella – ja on kiinnostava haaste ratkaista, miten balettia tanssitaan jäällä, kertoo Kenneth Greve avajaisnumeron koreografiasta.

Baletin ja MM2017-kilpailun yhteistyö jatkuu koko kisaviikon, onhan lajeilla yhteisiä ihailijoita ja katsojia.  Baletin ohjelmistossa nähdään kisojen aikana kansallisromaaniimme pohjautuva riehakas tanssiteos Seitsemän veljestä sekä klassikkobaletti Joutsenlampi. Molempia esityksiä on markkinoitu kisaturisteille ympäri maailman.

Keskiviikkona maaliskuun 29. päivänä nähtävän avajaisnäytöksen teema on Valo. Valoa ilmentää samassa näytöksessä myös mm. luistelijatähdet Kiira Korpi ja Laura Lepistö yhdessä lähes 200 taitoluistelijan kanssa. Avajaisnäytöksen jälkeen ohjelmassa on vuorossa huikeita heittoja ja akrobatiaa sisältävä pariluistelun lyhytohjelmakilpailu.

Greve luovutti lippuja hyväntekeväisyyteen

Kenneth Greve luovutti saamiaan MM-kilpailun lippuja hyväntekeväisyyteen. Hän valitsi lippujen saajaksi Monika-Naiset Liitto ry:n. Monika-Naiset kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja lapsille, toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä sekä edistää kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa.

Taitoluistelun MM2017
Natalie Gerbert, Kenneth Greve sekä Rakel Santana del Pino.

Tanskalaissyntyinen Greve ylisti Suomea maana, jossa miesten ja naisten välinen tasa-arvo toteutuu lähes parhaalla mahdollisella tavalla. Hän haluaakin olla mukana tukemassa ja auttamassa aina kun on kyse sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisestä. Teema on läsnä myös marraskuussa 2017 kantaesityksensä saavassa Greven uudessa koreografiassa, balettispektaakkelissa Kalevalanmaa.

Monika-Naiset Liitosta kutsuliput taitoluistelun MM-kilpailuun vastaanottivat voimavarakeskus Monikan johtaja Natalie Gerbert sekä Rakel Santana del Pino.

– Haluamme antaa liput sellaisille naisille, jotka ovat juuri aloittaneet sopeutumisen Suomeen. Tavallisesti he eivät voi edes unelmoida pääsevänsä tällaiseen isoon tapahtumaan mukaan. Tämä voi olla heille ”once in a lifetime” -kokemus päästä hengittämään kilpailun tunnelmaa ja samalla kokea olevansa osa yhteiskuntaa, Gerbert sanoi.