Siirry sisältöön

Dalia Stasevska on viime vuosina osoittautunut yhdeksi Suomen valovoimaisimmista nuorista kapellimestareista. Dalia Stasevska on johtanut viimeksi mm. Tukholman Filharmonista Orkesteria, Göteborgin Sinfoniaorkesteria, Deutsches Symphonie-Orkester Berliniä ja kesällä 2017 Stasevska johti Helsingin kaupunginorkesteria sekä Radion Sinfoniaorkesteria Helsingin Juhlaviikkojen avajaiskonsertissa.

Kaudella 2017/18 Dalia on uusintakutsuttu johtamaan Oslon Filharmonikkoja ja Göteborgin Sinfoniaorkesteria. Lisäksi Stasevska debytoi Ruotsin Radion sinfoniaorkesterin, Gürzenich-Orchester Kölnin, BBC National Orchestra of Walesin, Orchestra of Opera North sekä Aalborg Sinfoniaorkesterin kanssa. Dalia Stasevska myös jatkaa yhteistyötään Trondheim Sinfoniaorkesterin kanssa.

Intohimoisena oopperakapellimestarina Stasevska johtaa Ovelan Ketun Suomen kansallisoopperassa syksyllä 2017 ja debytoi Oslon Oopperassa keväällä 2018 johtamalla Lucia di Lammermoorin. Stasevska on johtanut myös Suomen kansallisoopperassa Eero Ojaselta Seitsemän Veljestä -baletin ja Savonlinnan Oopperajuhlilla Mozartin Requiemin sekä Haydnin Luomisen. Hän on toiminut Esa-Pekka Salosen, Los Angelesin filharmonikoiden ja Lontoon Philharmonia -orkesterin assistenttina, sekä  Orchestre de Parisin ja Paavo Järven assistenttina. Stasevska toimi vuosina 2011-2015 Kamarikesä-festivaalin taiteellisena johtajana. Syksyllä 2014 Dalia Stasevskalle myönnettiin Hulda Paulo -palkinto.

Dalia Stasevska on opiskellut viulun ja alttoviulun soittoa Sibelius-Akatemiassa ja orkesterin johtoa Tukholman Kuninkaallisessa Akatemiassa Jorma Panulan johdolla ja Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin luokalla.