Siirry sisältöön

André de Ridder on opiskellut Wienin ja Lontoon musiikkiakatemioissa opettajinaan Leopold Hager ja Sir Colin Davis. Hän toimi Hallén orkesterin apulaiskapellimestarina 2005–2006 ja Sinfonia ViVA:n pääkapellimestarina vuoteen 2012.

De Ridder on työskennellyt useiden maineikkaiden orkestereiden kanssa, joihin lukeutuvat mm. BBC:n orkestereita, Lontoon Sinfonietta, Haagin filharmoninen orkesteri, Orchestre de Paris, Kööpenhaminan filharmonikot sekä Chicagon ja Melbournen sinfoniaorkesterit. De Ridder on intohimoinen nykymusiikin kehittäjä niin klassisen kuin populaarimusiikin kuin oopperankin parissa. Hän työskentelee eri kokoonpanojen kanssa laajalla skaalalla.

De Ridder esiintyy säännöllisesti kansainvälisillä festivaaleilla, kuten BBC Proms, Holland Festival, Manchester International Festival ja Venetsian Biennaali. Hän oli Sydneyn festivaalin taiteilijaresidenssissä vuonna 2013. De Ridder on vieraillut mm. Berliinin Komische Operissa johtaen Monteverdin teoksia, sekä Englannin kansallisoopperassa.

De Ridderin levytyksiin kuuluvat Damon Albar:n albumi Dr Dee (Virgin), Gorillaz-yhtyeen  Plastic Beach (EMI) ja Max Richterin The Four Seasons Recomposed (DG), joka sai ECHO Klassikin ’Classic Without Borders’ -palkinnon 2013. De Ridderin viimeisin työ on Kööpenhaminan Filharmonikkojen levytys Bryce Dessnerin ja Johnny Greenwoodin teoksista (DG ).

Info

Andre de Ridder, photo Marco Borggreve
Vieraileva kapellimestari
André de Ridder