Gå till innehållet
Bravo klubi

Unika upplevelser

Då du ansluter dig till Bravoklubben är du med om att bygga upp opera- och balettkonstens framtid i Finland. Klubbmedlemmarna bjuds på unika upplevelser som är skräddarsydda bara för dem. Du får allt djupare kulturupplevelser och samtidigt stödjer du också konstformer som du uppskattar.

Medlemskap för säsongen 2018–2019

bravo_klubi_tuhannen_taalan_paikka

Tusendollarschans

Nu är 50 medlemskap till salu för säsongen 2018–2019.

Säsongens program publiceras i maj. Fråga mer: bravo[at]opera.fi

Medlemsavgiften är 1 000 euro om året. Inkomsterna från klubbverksamheten stöder den konstnärliga verksamheten vid Finlands Nationalopera och -balett.

Bravoklubbens förmåner

 • Medlemskapet är personligt. Om du är förhindrad, kan du ge din plats åt din vän genom att skicka e-post till bravo[at]opera.fi.
 • Klubben har tre till fyra sammankomster om året. Vid dessa tillfällen möter medlemmarna konstnärer och får en chans att höra hur artisterna ser på konsten och kommande produktioner. Vid sammankomsterna får medlemmarna också tillfälle att besöka repetitionerna av olika verk.
 • En medlem kan, om hen så önskar, gratis ta med sig på klubbens sammankomster en bekant ung vän av opera och balett.
 • Medlemmarna har möjlighet att besöka fyra förberedande huvudrepetitioner (två operor och två baletter). Till dessa repetitioner kan en medlem också ta med sig en vän. Tidtabellen för repetitionerna finns nedan. 
 • Ett antal avgiftsbelagda biljetter (avec) har reserverats för medlemmarna till premiärerna samt till Operans och Balettens interna premiärfester som är kända för sin unika stämning. Vid festerna ges tillfälle att träffa artisterna och andra medlemmar i arbetsgruppen. Biljetter till premiären och premiärfesten kan köpas från Bravoklubbens kvot våren 2018*:

Madama Butterfly, premiär 26.1. (kan köpas 18.12.–5.1.)
Giselle, premiär 23.2. (kan köpas 15.–19.1.)
Trubaduren, premiär 23.3. (kan köpas 12.–16.2.)
Les Nuits – Nattens timmar, premiär 4.5. (kan köpas 26.–30.3.)
The Many Sides of Measha, konsert 30.5. (kan köpas 23.–27.4.)

Kontakt: bravo[at]opera.fi

*Biljetter till både premiärerna och premiärfesterna säljs i den ordning du tar kontakt med oss.

 • Alla klubbmedlemmar som har köpt biljetten till premiären är välkomna till en tillställningen för inbjudna gäster före föreställningen kl 18.15. Vi ber dig att komma via Bravoklubbens infopunkt för medlemmarna.
 • Innehavare av säsongskort: För deltagande i premiärsammankomsterna krävs både medlemskap i klubben och innehav av biljett till premiären. Om du har något annat säsongskort än till premiärerna, är det möjligt att byta biljett till premiären mot en eventuell avgift. Som medlem i klubben kan du även köpa ytterligare biljetter till premiärerna. Observera att antalet premiärbiljetter och antalet platser till premiärfesten är begränsat.
 • Det arrangeras årligen en gemensam rundvandring i kulisserna för medlemmarna.
 • Medlemmarna får personlig service på adressen bravo[at]opera.fi.
 • Medlemsavgiften är 1 000 euro per år och medlemskapet gäller under föreställningssäsongen. Verksamheten pågår från augusti till maj. Om du blir medlem 1.1 eller därefter, betalar du 50 % av medlemsavgiften för den återstående föreställningsperioden.
 • Inkomsterna från klubbverksamheten stöder den konstnärliga verksamheten vid Finlands Nationalopera och -balett.
Bravo klubi

Medlemsavgiften är 1 000 euro om året och verksamheten pågår under säsongen från augusti till maj. Klubbverksamhetens inkomster stödjer den konstnärliga verksamheten vid Finlands Nationalopera och -balett.

Hur blir jag medlem i Bravokluben?

Du kan ansluta dig till Bravoklubben genom att sända ett mejl till adressen bravo[at]opera.fi. Du får en bekräftelse om anslutning och instruktioner om hur medlemsavgiften skall betalas. Betalning kan ske mot faktura eller med kort. Du kan även ansluta dig till Bravoklubben vid operahusets biljettkassa. 

Medlemmarna får regelbundet information om aktuella saker som gäller klubbens verksamhet och förmåner till sin e-post.

Finlands Nationalopera och Nationalbalett iakttar principer om skydd av personuppgifter i sina tjänster. Läs mer om vårt dataskyddsbeskrivning.

Medlemssammankomster under våren 2018

balettläroanstalten

Balettläroanstaltens vårfest 16.5

Medlemmar i Bravo-klubben får bekanta sig med Balettläroanstaltens verksamhet onsdagen den 16 maj. Evenemanget börjar med en rundtur i kulisserna på Operahuset kl. 16.00. Balettläroanstaltens rektor Satu Ristlakki berättar om verksamheten kl. 17.00. De som vill har möjlighet att köpa biljetter (avec) till vårfesten, som börjar kl. 18.00. På vårfesten uppträder skolans elever och studerande, allt från de yngsta eleverna till studerandena som utexamineras från yrkesutbildningen. Medlemmar i Bravo-klubben hälsas välkomna av kvällens koreografer, bland annat Jorma Uotinen och Anu Sistonen. Anmälningar och biljettköp senast 26.4 på adressen bravo@opera.fi

målaren

Klubbträff torsdag 22.3.2018

Medlemmar i Bravo-klubben får som första grupp, före medierna, information om programmet för den kommande säsongen 2018–2019 och får även träffa Nationaloperans och -balettens ledning.

Klubbmedlemmarna får också delta i en skräddarsydd rundtur i verkstäderna, där kulisserna och dräkterna för nästa säsong förbereds.

Stämningar från höstens klubbträffar

Harjoitukset_näyttämö

Följ med repetitionsprocessen på huvudscenen

Klubbmedlemmarna har även en unik chans att följa med fyra förberedande huvudrepetitioner om året. De hålls på huvudscenen ca tio dagar före den första föreställningen. Vid dessa repetitioner bearbetar regissören och koreografen samt medlemmar i arbetsgruppen verket och försätter det i spelbart skick för föreställning. Vissa scener görs på nytt och upprepas. Musiken spelas antingen upp på band eller av en repetitör.

Till de förberedande huvudrepetitionerna har du rätt att ha med dig en vän som inte ännu hör till Bravoklubben.

Datum för repetitionerna:

Våren 2018 
Don Quijote 19.3. kl 18.30–21.30
Così fan tutte 9.4. kl 18–22 och 10.4. kl 11–14.30

Anmäl senast två dagar i förväg på bravo[at]opera.fi. Ange också namnet på din potentiella vän.

orkesteri

Bravoklubben bjuder på förtrollande ögonblick – avbrott i vardagen och tid ägnad åt en själv

Fler frågor:

bravo[at]opera.fi

På Bravoklubben betjänas du av Heidi Almi, som svarar för Operans kontakter med intressegrupper, och Heidi Lehmuskumpu, som är medelanskaffningschef.

**Förändringar i programmet är möjliga.