Gå till innehållet

Vårsäsongen är här

Här är vi nu och våren står för dörren. Detaljerna han finslipats och repertoaren planerats så att var och en direkt faller pladask för balett och opera, av hela hjärtat, hejdlöst. Det är dags att låta hjärtat styra.

Bekanta dig med vårens program och skaffa biljetter behändigt på nätet.

Giselle
NYTT PÅ GÅNG 23.2.–17.3.2018

Giselle

En gripande berättelse om bedrägeri och frälsning. Den förtrollande, förföriska Giselle är en balett för alla som är svältfödda på romantik.

Il trovatore
NYTT PÅ GÅNG 23.3.–28.4.2018

Trubaduren

En eldfängd opera om en kuslig våldsspiral. Trubaduren är full av översvallande musik och är därför en av världens mest älskade operor. I denna version syns också verk av bildkonstnären Francisco de Goya.

Don Quijote
KLASSIKER 24.3.–17.4.2018

Don Quijote

Denna balettfavorit för oss direkt till Spaniens heta sol och landets temperamentsfulla människor. Nationalbalettens ståtliga visualisering, verkets virtuosa nummer och roliga fartfyllda vändningar fängslar publiken gång på gång – inget under att det alltid är utsålt då Don Quijote står på programmet!

Cosi fan tutte
KLASSIKER 14.–30.4.2018

Così fan tutte

Bedrar alla kvinnor? Waltteri Torikka och en rad andra unga stjärnor i relationskomedi.

Cosi fan tutte

Den livsglada och finurliga operan sprudlar av medryckande melodier och lämpar sig utmärkt också för den som aldrig tidigare varit på opera.

Les Nuits - Natten Timmar
nytt på gång 4.–18.5.2018

Les Nuits – Nattens timmar

Berättelser ur Tusen och en natt i ett sensuellt dansverk. Les Nuits är en berättelse för vuxna i flera tablåer som förenar balettens och nutidsdansens rörelsespråk.

Parsifal_ooppera
KLASSIker 16.–24.5.2018

Parsifal

Parsifal är mer än en opera. Den är som en resa in i en annan verklighet, en djupdykning i myternas värld.

Measha Brueggergosman
Konserter
huvudscen 30.5.2018

The Many Sides of Measha

En sådan röst har aldrig tidigare hörts på Nationaloperan. Den kanadensiska sopranen Measha Brueggergosman är en unikt mångsidig sångerska lika hemmastadd i opera som i gospel och i jazzens värld.

Miniopera: Askungen; Saara Kiiveri; Sampo Haapaniemi
barn och unga 29.1.–15.5.2018

Miniopera: Askungen

Systrarna går på bal för att vinna prinsens gunst, men Askungen lämnas hemma för att dammsuga – styvmodern hoppas nämligen att prinsen ska komma hem till dem på efterfest. Den bekanta historien om relationen mellan Askungen och hennes elaka systrar kan nu upplevas i form av en livlig och aktuell halvtimmesopera. Den här gladlynta kortoperan lämpar sig för alla!