Gå till innehållet

Bli samarbetspartner med Nationaloperan och -baletten

Finlands nationalopera och nationalbalett får verksamhetsunderstöd av undervisningsministeriet och städerna Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Våra huvudsakliga samarbetspartner är Helsingin Sanomat och Arbetspensionsbolaget Varma. Därtill samarbetar vi också med Finnair och Kalevala Koru.

Vårt samarbete med Arbetspensionsbolaget Varma, som inleddes 1984, fortsätter enligt ett nytt avtal fram till slutet av 2018.

Samarbetsavtalet med Helsingin Sanomat innefattar bl.a. storskaligt marknadsföringssamarbete, hänförande tillställningar för intressentgrupper samt riksomfattande sändningar av opera- och balettföreställningar och relaterat material på HSTV.

Finnair är Finlands nationalbaletts samarbetspartner under Japan-turnén våren 2017.

Samarbetsavtalet med Kalevala Koru gäller verket Kalevalalandet, som uruppförs hösten 2017.

Bli hänförd. Förnya dig. Skilj dig ur massan.

Vill du höra mer om samarbetsmöjligheterna? Kontakta vårt finansieringsteam:

Development Manager Heidi Lehmuskumpu, heidi.lehmuskumpu[at]opera.fi, 050 469 9025

External Relations Manager Heidi Almi, heidi.almi[at]opera.fi, 040 511 4348

Helsingin Sanomat_logo Varma_logo

FINNAIR Logo Kalevala Koru_logo

Finnair och Nationalbaletten samarbetar

Finnair

Finnair Nationalbalettens partner vid Japanturnén

Finnair var samarbetspartner till Finlands Nationalbalett under gästspelet i Japan våren 2017. För Finnair erbjuder samarbetet ett fräscht sätt att marknadsföra Europa och Finland för japanska konsumenter. Både Finnair och Nationalbaletten står för hög kvalitet, internationalism och nordisk exotik.

Vid en galakväll under gästspelet i Japan uruppfördes baletten Mumintrollet och trollkarlens hatt samt därtill utdrag ur klassiska baletter.

Mumintroll och trollkarlens hatt

Våra brand är mycket kompatibla. Målet är att göra Finnair ännu mera känt i Japan och utöka den japanska turismen i Europa.”

– Emmi Teräs, Head of Marketing Communication, Asia–Pacific, Finnair

Kolla stämningarna vid förberedelserna inför Japanturnén

Finnair intervjuade några av våra dansare med japansk ursprung, Hanako Matsune och Mai Komori, samt Nationalbalettens konstnärliga ledare Kenneth Greve mitt under förberedelserna.

Läs mera om turnén

#FNBtour

Varma fortsätter sitt samarbete med Finlands nationalopera

En midsommarnattsdröm

”Att öka välbefinnandet är ett av våra centrala mål”

”Nationaloperans och Nationalbalettens gästspel runtom i Finland, skolföreställningar och direktsändningar över nätet ger alla finländare möjligheter att uppleva konst. Det är också bra att minnas att Nationaloperan är en mångsidig arbetsgivare. Tack vare samarbetet kan vi få intressanta uppslag också för att utveckla arbetslivet tillsammans med den kreativa sektorn”, säger Ville-Veikko Laukkanen, Varmas vice verkställande direktör.

Kalevalalandet

Kalevala Koru designar ett halssmycke med verket Kalevalalandet som inspirationskälla

Nationalopera och nationalbalett har ingått ett samarbetsavtal med Kalevala Koru. Företaget designar ett halssmycke med verket Kalevalalandet som inspirationskälla. Smycket är ett ställningstagande för den finländska ihärdigheten och inre styrkan, och dess centrala betydelse. Smycket designas av Kirsti Doukas.

”Det känns fint att få skapa ett smycke utifrån Kenneth Greves berättelse Kalevalalandet. Berättelser är Kirsti Doukas bravur. Kalevala Koru och Kalevalalandet bygger på samma teman kring finländskhet, och ett samarbete känns därför mycket naturligt. Det moderna verket passar bra ihop med vårt företag, som håller på att förnyas, beskriver Riitta Huuhtanen, verkställande direktör för Kalevala Koru.