Gå till innehållet

Välj själv hur du köper dina biljetter

Det är enkelt att boka biljetter till Nationaloperans föreställningar och konserter per telefon, på webben eller via e-post. Telefonbokningar kan du göra nästan dygnet runt och du kan till exempel få biljetterna hemskickade i din egen postlåda. Behändigt är det också att boka på nätet via Lippupiste. Du kan avhämta dina biljetter på Lippupistes servicepunkter eller Operans biljettkassa.

Operans biljettförsäljning

Servicepunkt
öppet ti–fr 12–19, lö 12–18

Helsingegatan 58, 00260 Helsingfors
Ingång från Tölövikens sida.
På måndagar och helgdagar öppnas servicepunkten 2 timmar före föreställningen.

Telefonbetjäning
må–fr 9–18, lö 12–18
(09) 4030 2211

Grupper och säsongskort
öppet må–fr 9–16
(09) 4030 2210
liput@opera.fi

Lippupiste

Lippupiste
0600 900 900 (1,98 e/min + pvm)
må–lö klo 9–21, sö klo 10–18
http://www.lippu.fi/

Vi rekommenderar

Välj din plats på salongskartan

Tryck på punkterna i salongsplanen för att kolla hur scenen syns från olika håll i salongen. Via länkarna hittar du en detaljerad salongsplan med platsnumrering. 

Vänligen observera väl att det finns ett skyddsräck som kan begränsa sebarheten på första radens sidoplatser, på andra balkong och första raden på tredje balkong. På de yttersta platserna 698-700 och 725-727 på parkettraden 19 syns inte den svenska och den engelska texten i sin helhet.

En induktionsslinga har installerats på huvudscenens parkett. Bekanta dig med induktionsslingans hörbarhetskarta.

Katsomokartta
Permanto rivi 4, paikka 127
Permanto rivi 11, paikka 428
Permanto rivi 16, paikka 602
1. parvi rivi 1, paikka 65
1. parvi rivi 2, paikka 100
1. parvi rivi 3, paikka 189
1. parvi, aitio 4, paikka 185
2. parvi rivi 1, paikka 39
2. parvi rivi 4, paikka 183
2. parvi, aitio 2, paikka 70
3. parvi rivi 1, paikka 36
3. parvi rivi 1, paikka 62
3. parvi rivi 3, paikka 132

Presentkort

Skänk en opera- eller balettkväll till någon närastående person. Valet av föreställning behöver inte vålla huvudbry. Mottagaren kan använda presentkortet en kväll efter eget val. Kortet gäller åtminstone 6 månader efter köpdatum. Du bestämmer själv prissumman på presentkortet. Presentkort kan köpas och användas som betalmedel vid Operans biljettkassa samt vid Lippupalvelus fullservice säljpunkter fram till 31.5.2018 (däremot inte på Verkkokauppa i nätet eller R-kioskerna). 

Om ett presentkorts värde är större än priset på köpet, kan överskottet användas senare. Då skrivs ett nytt presentkort för summan som blev över. Lippupiste debiterar en serviceavgift på 1 euro för det nya presentkortet.

Specialbiljetter

Lyckoplats

Lyckoplats är en ny förmånlig biljett till vardagskvällar för dig som inte är så nogräknad var du sitter. Vi garanterar en god plats värd minst 65 euro till ett pris av 40–50 euro. Du kan köpa biljetten när som helst men först samma dag får du veta var du sitter. Lyckoplatserna ges ut i den ordning de köpts, så det lönar sig att vara tidigt ute.

Läs mer

Flexbiljett +10€

Allt går inte alltid enligt planerna. Ibland kan det vara omöjligt att närvara vid en föreställning på avtalad kväll. Det är förståeligt. Därför kan vi erbjuda dig en Flexbiljett. Den garanterar att du får se en föreställning trots att planerna förändrats. Med ett 10 euros tillägg får du byta din biljett senast en vecka före. En flexsumma kan läggas till biljetter med normalpris samt till rabatterade biljetter för ungdomar, studerande och pensionärer.

Seriebiljetter

Balettpaket

Välj tre baletter enligt egen preferens från höstens och vårens repertoar   Nötknäpparen och råttkungen , Kalevalalandet, Giselle, Don Quijote och Les Nuits – Natten timmar . Då du köper biljetter till tre baletter får du 10% rabatt.

Seriebiljetterna gäller begränsade platser på parketten och 1:a balkong. Paketpriserna gäller inte premiärdagar för verken. Rabatterna beviljas på normalpriserna. 

Om du besöker Operahuset flera gånger per år och du vill vara säker på att du får sitta på en viss plats under de kommande premiärerna är säsongkortet som gjort för dig.

Operapaket

Välj tre operor enligt egen preferens från höstens repertoar Trollflöjten, La Traviata, Cosi fan tutte, Trubaduren  och Parsifal. Då du köper biljetter till tre operor får du 10% rabatt.

Seriebiljetterna gäller begränsade platser på parketten och 1:a balkong. Paketpriserna gäller inte premiärdagar för verken. Rabatterna beviljas på normalpriserna. 

Om du besöker Operahuset flera gånger per år och du vill vara säker på att du får sitta på en viss plats under de kommande premiärerna är säsongkortet som gjort för dig.

Prissättning

Vi tillämpar flexibel prissättning. Förutom valet av sittplats påverkas biljettpriset även av föreställningen (verk eller eventuella stjärngäster), tidpunkten (t. ex. veckodag) och efterfrågan. Priset på en plats kan förändras under en spelperiod. Premiärer har förhöjda priser.

Enklast hittar du prisuppgifter och salongsplan med uppgifter om lediga platser på verkets sida på Lippupiste. På det i fråga varande verkets sidor finns en direkt länk dit. Vi svarar också gärna på frågor om plats och pris på vår kundbetjäning tfn (09) 4030 2210 må–fr 9–16 och per epost via liput@opera.fi.

Försäljnings- och leveransvillkor

Rabatter

Rabatterna gäller begränsade platser på parketten samt 1:a och 2:a balkong, om inte något annat nämns. Rabatterna beviljas på normalprisbiljetter till föreställningar av specifika verk på huvudscenen, och de gäller inte premiärer eller gästspel. Rabatten gäller inte den serviceavgift som ingår i biljettpriset (1,50–3,50 euro), utan rabattprocenten beräknas utifrån biljettpriset exklusive serviceavgiften. Ett intyg som berättigar till rabatt ska visas upp vid ankomsten till föreställningen. Ändringar kan ske.

Ungdomsrabatt

Personer under 20 år får 40–50 % rabatt på biljettpriset. Se också Biljetter till föreställning samma dag.

Studerande, värnpliktiga och civiltjänstgörare

Rabatten är 40 % på biljettpriset. Förmånen gäller från måndag till torsdag och med begränsningar för veckoslutets föreställningar. Se också Biljetter till föreställning samma dag.

Pensionärsrabatt

10 e/biljett på vissa platser på parketten och första balkong. Se också Biljetter till föreställning samma dag.

Biljetter till föreställningar samma dag bara 20€

Biljetter till föreställningar samma dag bara 20 € för under 20-åringar, studerande, värnpliktiga, civiltjänstgörare, pensionärer och arbetslösa.  Biljetterna gäller begränsade platser på parketten och 2:a balkong (inga reserveringar, gäller inte annullerade platser, gäller inte premiärer eller gästspel, gäller beroende på bokningssituationen). Förmånen är personlig. Ett intyg som berättigar till rabatt ska visas upp i samband med biljettköpet och vid ankomsten till föreställningen. Kan inte köpas i webbutiken eller R-kioskerna.

Grupprabatter

Grupprabatterna gäller från måndag till torsdag. Rabatten för en 10–29 personers grupp är 5 e/biljett och för en minst 30 personers grupp 10 e/biljett. Vid inköp av minst 30 biljetter får gruppens ledare sin biljett billigare. Gruppledarens biljett beviljas för bokningens billigaste priskategori.

Rabatt för researrangör

10 % på biljetternas normalpris beviljas ansvariga researrangörer (grupper på minst 10 personer).

Egen biljett för barn

Av brandsäkerhetsskäl får barn inte sitta i famnen på en vuxen. Operans och Balettens ungdomsrabatt berättigar under 20-åringar till 50% på biljettpriset, se Ungdomsrabatt.

Beställ nyhetsbrev

“Håll mig à jour om kommande evenemang”

Då du ger din e-postadress accepterar du Finlands Nationaloperas marknadsförings- och bruksvillkor.

Ris och ros

”Jag vill ge lite feedback”