Gå till innehållet

Välj själv hur du köper dina biljetter

Det är enkelt att boka biljetter till Nationaloperans föreställningar och konserter per telefon, på webben eller via e-post. Telefonbokningar kan du göra nästan dygnet runt och du kan till exempel få biljetterna hemskickade i din egen postlåda. Behändigt är det också att boka på nätet via Lippupiste. Du kan avhämta dina biljetter på Lippupistes servicepunkter eller Operans biljettkassa.

Operans biljettförsäljning

Servicepunkt
öppet ti–fr 12–19, lö 12–18

Helsingegatan 58, 00260 Helsingfors
Ingång från Tölövikens sida.
På måndagar och helgdagar öppnas servicepunkten 2 timmar före föreställningen.

Telefonbetjäning
må–fr 9–18, lö 12–18
(09) 4030 2211

Grupper och säsongskort
öppet må–fr 9–16
(09) 4030 2210
liput@opera.fi

Lippupiste

Lippupiste
0600 900 900 (1,98 e/min + lna)
Öppet mån-lör 9–21, sön 10-18
http://www.lippu.fi/

Vi rekommenderar

Välj din plats på salongskartan

Vänligen observera väl att det finns ett skyddsräck som kan begränsa sebarheten på första radens sidoplatser, på andra balkong och första raden på tredje balkong. På de yttersta platserna 698-700 och 725-727 på parkettraden 19 syns inte den svenska och den engelska texten i sin helhet.

Katsomokartta
Permanto rivi 4, paikka 127
Permanto rivi 11, paikka 428
Permanto rivi 16, paikka 602
1. parvi rivi 1, paikka 65
1. parvi rivi 2, paikka 100
1. parvi rivi 3, paikka 189
1. parvi, aitio 4, paikka 185
2. parvi rivi 1, paikka 39
2. parvi rivi 4, paikka 183
2. parvi, aitio 2, paikka 70
3. parvi rivi 1, paikka 36
3. parvi rivi 1, paikka 62
3. parvi rivi 3, paikka 132

Presentkort

Skänk en opera- eller balettkväll till någon närastående person. Valet av föreställning behöver inte vålla huvudbry. Mottagaren kan använda presentkortet en kväll efter eget val. Kortet gäller åtminstone 6 månader efter köpdatum. Du bestämmer själv prissumman på presentkortet. Presentkort kan köpas och användas som betalmedel vid Operans biljettkassa samt vid Lippupalvelus fullservice säljpunkter fram till 31.5.2018 (däremot inte på Verkkokauppa i nätet eller R-kioskerna).

fest säsong

Den perfekta gåvan

Det är dags att hänge sig åt lillajulstämningar och förbereda sig för festligheterna kring årsskiftet. Operan och Balettens festsäsong bjuder på sprakande stunder för dig och dina närastående. Vidstående länk ger dig de bästa tipsen.

Specialbiljetter

Lyckoplats

Lyckoplats är en ny förmånlig biljett till vardagskvällar för dig som inte är så nogräknad var du sitter. Vi garanterar en god plats värd minst 67 euro till ett pris av 40–50 euro. Du kan köpa biljetten när som helst men först samma dag får du veta var du sitter. Lyckoplatserna ges ut i den ordning de köpts, så det lönar sig att vara tidigt ute.

Läs mer

Flexbiljett +10€

Allt går inte alltid enligt planerna. Ibland kan det vara omöjligt att närvara vid en föreställning på avtalad kväll. Det är förståeligt. Därför kan vi erbjuda dig en Flexbiljett. Den garanterar att du får se en föreställning trots att planerna förändrats. Med ett 10 euros tillägg får du byta din biljett senast en vecka före.

Seriebiljetter

Balettpaket

Välj tre baletter enligt egen preferens från höstens och vårens repertoar  En midsommarnattsdröm, Nötknäpparen och råttkungen på hösten och Kalevalalandet, Giselle, Don Quijote och Les Nuits – Natten timmar på våren. Då du köper biljetter till tre baletter får du 10% rabatt.

Seriebiljetterna gäller begränsade platser på parketten och 1:a balkong. Paketpriserna gäller inte premiärdagar för verken. Rabatterna beviljas på normalpriserna. 

Om du besöker Operahuset flera gånger per år och du vill vara säker på att du får sitta på en viss plats under de kommande premiärerna är säsongkortet som gjort för dig.

Operapaket

Välj tre operor enligt egen preferens från höstens repertoar Rigoletto, Trollflöjten, Den listiga lilla räven, La Traviata. Du kan välja också från vårens repertoar Cosi fan tutte  och Parsifal. Då du köper biljetter till tre operor får du 10% rabatt.

Seriebiljetterna gäller begränsade platser på parketten och 1:a balkong. Paketpriserna gäller inte premiärdagar för verken. Rabatterna beviljas på normalpriserna. 

Om du besöker Operahuset flera gånger per år och du vill vara säker på att du får sitta på en viss plats under de kommande premiärerna är säsongkortet som gjort för dig.

Rabatter

Rabatterna gäller begränsade platser på parketten samt 1:a och 2:a balkong, om inte något annat nämns. Rabatterna beviljas på normalprisbiljetter till föreställningar av specifika verk på huvudscenen, och de gäller inte premiärer eller gästspel. Rabatten gäller inte den serviceavgift som ingår i biljettpriset (1,50–3,50 euro), utan rabattprocenten beräknas utifrån biljettpriset exklusive serviceavgiften. Ett intyg som berättigar till rabatt ska visas upp vid ankomsten till föreställningen. Ändringar kan ske.

Grupprabatter

Grupprabatterna gäller från måndag till torsdag. Rabatten för en 10-29 personers grupp är 5 e/biljett och för en minst 30 personers grupp 10 e/biljett. Vid inköp av minst 30 biljetter får gruppens ledare sin biljett billigare. Gruppledarens biljett beviljas för bokningens billigaste priskategori.

Ungdomsrabatt

Personer under 20 år får 40-50 % rabatt på biljettpriset. Se också Biljett till föreställning samma dag.

Studerande, värnpliktiga och civiltjänstgörare

Rabatten är 40 % på biljettpriset. Förmånen gäller från måndag till torsdag och med begränsningar för veckoslutets föreställningar.

Pensionärsrabatt

10 e/biljett på vissa platser på parketten och första balkong.

Biljetter till föreställningar samma dag bara 20€

Biljetter till föreställningar samma dag bara 20 € för under 20-åringar, studerande, värnpliktiga, civiltjänstgörare, pensionärer och arbetslösa.  Biljetterna gäller begränsade platser på parketten och 2:a balkong (inga reserveringar, gäller inte annullerade platser, gäller inte premiärer eller gästspel, gäller beroende på bokningssituationen). Förmånen är personlig. Ett intyg som berättigar till rabatt ska visas upp i samband med biljettköpet och vid ankomsten till föreställningen. Kan inte köpas i webbutiken eller R-kioskerna.

Rabatt för researrangör

10 % på biljetternas normalpris beviljas ansvariga researrangörer (grupper på minst 10 personer).

 

Försäljnings- och leveransvillkor

Beställ nyhetsbrev

“Håll mig à jour om kommande evenemang”

Då du ger din e-postadress accepterar du Finlands Nationaloperas marknadsförings- och bruksvillkor.

Ris och ros

”Jag vill ge lite feedback”