Gå till innehållet

Upphöjningskuddar och juice med sugrör

Lapsia esityksessä

Repertoar för alla åldrar

Barnen är viktiga för oss. På vår repertoar finns det alltid operor och baletter som lämpar sig för alla åldrar. Nationaloperan har även produktioner som riktar sig speciellt till barn, föreställningar som har lämplig längd och ett innehåll som intresserar också de allra minsta. Dessa föreställningar är märkta ”för barn och ungdom” i programkalendern.

På Operan och Baletten finns det alltid någonting roligt att göra tillsammans – du må då vara förälder, farförälder, gudförälder eller vuxen kompis. Under barnföreställningarna står det alltid härliga till med underbar energi. Att leva sig in i barnens värld är givande även för de vuxna.

Katsomo

Barn i publiken

Det finns alltid en åldersrekommendation till föreställningarna som riktar sig till hela familjen. Vi uppskattar enligt bästa förmåga en lämplig ålder för varje föreställning. Alla barn är naturligtvis olika – därför föreslår vi att ni diskuterar grunderna till åldersrekommendationen och föreställningens innehåll med vår biljettförsäljning.

Stora sittkuddar för småbarn finns till förfogande vid föreställningarna. Ni kan be personalen i foajén om kuddar.

Operasalongen är stor och det är överraskande långt från balkongerna till scenen. Barnen får en bättre upplevelse på parketten eller första balkong. Biljettförsäljningen hjälper gärna till för att hitta lämpliga platser för ert sällskap.

Jätskiä Healthy@Ballet-tuotevalikoimasta

Servering för barn

Operarestaurangen bjuder på salta och söta delikatesser också för barnen. Om du bokar på förhand via restaurangens servicepunkt eller på nätet, är urvalet betydligt större. Det finns bland annat ekologiskt rågbröd med ost och olika glasser.

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

”I vardagslivet stöter man hela tiden på svåra och upprörande bilder och nyheter. En balett bjuder på en lämplig sagoskimrande motvikt. Jag vill ge mina barn chansen att se skönhet av detta slag och få de känsloupplevelser som den ger.”

 

-Marjo Manninen, balettvän sedan 1981

Beställ nyhetsbrev

“Håll mig à jour om kommande evenemang”

Då du ger din e-postadress accepterar du Finlands Nationaloperas marknadsförings- och bruksvillkor.

Ris och ros

”Jag vill ge lite feedback”