Siirry sisältöön

Esittelyssä Oopperan juhlakausi 2016-2017

Vuoden tummin aika on Oopperassa ja Baletissa täynnä loistoa. Tarjoamme talvikuukausien iloksi huikeita esityksiä ja väkeviä tunteita.

Ensi-iltansa saa nyt kaksi väkevää oopperaa. Richard Wagnerin klassikko Lentävä hollantilainen saa aivan uudenlaisen ja tyylikkään tulkinnan. Poikkeuksellisen verevää musiikkiteatteria tarjoaa puolestaan eri puolilla Eurooppaa ylistetty Shostakovitshin hurja Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth. Lisäksi ohelmistoon palaavat kaikkien aikojen suosituin ooppera Carmen ja pikkujouluihin nakutetusti sopiva hilpeä operetti Lepakko.

Alminsalissa nähdään Musica nova Helsinki -festivaalin ohjelmistoon kuuluva kokeellinen kamariooppera Blank Out. Se yhdistää elävän laulajan 3D-elokuvaan ja tarjoaa tutkimusmatkan oopperan tulevaisuuteen.

Tutustu teoksiin ja löydä suosikkisi.

Ohjelmistossa

Uutisia

Suomi 100 avajaiset 31.12.2016

Ooppera ja Baletti mukana Suomi 100 -juhlavuoden avajaishumussa

Perheiltapäivä oopperan hengessä alkaa päälämpiössä uuden vuoden aattona 31.12. klo 12. Aattoillan Lepakon esitykseen saapuvien on syytä huomioida poikkeukselliset liikennejärjestelyt.
Kalevalanmaa

Kansallisooppera ja -baletti yhteistyöhön Kalevala Korun kanssa

Olemme solmineet yhteistyösopimuksen Kalevala Korun kanssa. Kalevala Koru suunnittelee kaulakorun, jonka innoittajana on marraskuussa 2017 ensi-iltansa saava Kalevalanmaa-teos.

Johtajarekrytoinnit alkamassa

Pääjohtaja Päivi Kärkkäisen ja baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven seuraajien haku on käynnissä tammikuun 2017 loppuun.
Lisää uutisia

Esiintyvät taiteilijat

Ooppera_Solistit_paakuva

Solistit

Kansallisoopperan kuoro
orkesteri

Orkesteri

Lilli Paasikivi

Lilli Paasikivi

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

Taiteellinen Partneri

Historia

ooppera_historia_kuvituskuva

Suurten tunteiden vuosisata

Kansallisoopperan edeltäjä aloitti toimintansa 1911, ja 1922 se sai rinnalleen baletin. Pienessä Aleksanterin teatterissa koettiin itsenäistymisen vaikeat vaiheet, pula-ajat, sodat, jälleenrakennuksen vuodet ja hyvinvointiyhteiskunnan nousu. Maineikkaita laulajia ja tanssijoita vieraili, ja suomalaista ooppera- ja balettiosaamista vietiin ulkomaille. Uusi oopperatalo saatiin pitkän odotuksen jälkeen 1993. Jo yli sadan vuoden ajan näyttämöllä on koettu suuria tunteita – ja joskus näyttämön takanakin.

Lue lisää
0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Vauvakävijää

*luvut vuodelta 2015