Siirry sisältöön

Esittelyssä Suomen kansallisooppera

Vuonna 1911 perustettu Suomen kansallisooppera on maan ainoa ammatillinen oopperatalo. Kansallisoopperan tehtävä on esittää sekä aikaa kestäviä klassikkoja että uusia teoksia, maailmalta ja kotimaasta. Vuodessa on noin 100 oopperaesitystä ja ohjelmistossa noin 10 eri teosta. Näytäntökausi ulottuu elokuulta kesäkuulle. Vierailuesitykset, koululaisoopperat ja esitysten televisioinnit ja suoratoistot vievät toimintaa kaikkialle Suomeen.

Oopperan taiteellinen johtaja on Lilli Paasikivi, ja taiteellisena neuvonantajana toimii Esa-Pekka Salonen.

Ohjelmistossa

Kulisseissa: Kuiskaaja Lini Soini

Uutisia

Oopperan harjoitukset

Uuden Ring-tuotannon ohjaajaksi on valittu Anna Kelo

Suomalaisvoimin toteutettava tetralogia Nibelungin sormus nähdään Oopperassa vuosina 2019–2021. Tuotannon ohjaajaksi on valittu Anna Kelo ja sen johtaa Esa-Pekka Salonen.
Ihmepoika A

Ihmepoika A ja Aikalisä ehdolla parhaaksi oopperaksi

Nuorille yleisöille suunnatut oopperamme Ihmepoika A ja Aikalisä ovat ehdolla vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa. Äänestä suomalaiset oopperat voittoon verkossa.
Tuonelan joutsen

Ooppera ja Baletti mukana Tanssi vieköön -festivaaleilla

Uusi kaksipäiväinen tanssialan tapahtuma valtaa Helsingin messukeskuksen 18.-19.8.2017. Oopperan ja Baletin messuosastolla on luvassa haastatteluja ja teosesittelyjä alkavan kauden ohjelmistosta. Perjantai-illan Best of the Best -showssa Kansallisbaletilta nähdään Imre Eckin koreografia Tuonelan joutsen.
Lisää uutisia

Esiintyvät taiteilijat

Oopperan harjoitukset

Solistit

Kansallisoopperan kuoro

Kuoro

orkesteri

Orkesteri

Lilli Paasikivi

Lilli Paasikivi

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

Taiteellinen Partneri

Historia

Pohjalaisia 1924 loppukohtaus

Suurten tunteiden vuosisata

Kansallisoopperan edeltäjä aloitti toimintansa 1911, ja 1922 se sai rinnalleen baletin. Pienessä Aleksanterin teatterissa koettiin itsenäistymisen vaikeat vaiheet, pula-ajat, sodat, jälleenrakennuksen vuodet ja hyvinvointiyhteiskunnan nousu. Maineikkaita laulajia ja tanssijoita vieraili, ja suomalaista ooppera- ja balettiosaamista vietiin ulkomaille. Uusi oopperatalo saatiin pitkän odotuksen jälkeen 1993. Jo yli sadan vuoden ajan näyttämöllä on koettu suuria tunteita – ja joskus näyttämön takanakin.

Ooppera & Baletti lukuina

0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Lasta ja nuorta

*luvut vuodelta 2016