Siirry sisältöön

Esittelyssä Suomen kansallisooppera

Vuonna 1911 perustettu Suomen kansallisooppera on maan ainoa ammatillinen oopperatalo. Kansallisoopperan tehtävä on esittää sekä aikaa kestäviä klassikkoja että uusia teoksia, maailmalta ja kotimaasta. Vuodessa on noin 100 oopperaesitystä ja ohjelmistossa noin 10 eri teosta. Näytäntökausi ulottuu elokuulta kesäkuulle. Vierailuesitykset, koululaisoopperat ja esitysten televisioinnit ja suoratoistot vievät toimintaa kaikkialle Suomeen.

Oopperan taiteellinen johtaja on Lilli Paasikivi ja taiteellisena partnerina toimii Esa-Pekka Salonen.

Ohjelmistossa

Madama Butterfly; Photo Mats Bäcker 2016 / Göteborgs Opera

Madama Butterfly

Kulisseissa: Nuotistonhoitaja Mari Rautio

Nuotistonhoitaja Mari Rautio

Mitä nuotistonhoitaja tekee Oopperassa?

“Nuotistonhoitaja hankkii kaikki talossa tarvittavat nuottimateriaalit ja saattaa ne esityskuntoon. Käytännössä aina kun esityksessä on elävää musiikkia, minulla ja kollegallani on ollut sormemme pelissä.”

Uutisia

Madeleine-Onne-2-photo-Mirka-Kleemola

Madeleine Onne Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi

Madeleine Onne on nimitetty Kansallisbaletin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:n hallitus päätti nimityksestä kokouksessaan tiistaina 10.10. Hallitus kuuli asiassa Oopperan ja Baletin henkilöstöryhmiä, joiden lausunnot olivat yksimielisesti puoltavia. Onne aloittaa tehtävässään elokuussa 2018.
Ihmepoika A

Ihmepoika A valittiin parhaaksi oopperaksi

Ihmepoika A on valittu vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa. Kilpailussa palkitaan parhaita esimerkkejä oopperatalojen viimeisimmistä projekteista nuorten ja lasten kanssa.
Patrick Fournillier

Ooppera ja Baletti saa uuden päävierailijan

Oopperan ja Baletin uusi päävierailija on kapellimestari Patrick Fournillier. Hänet nähdään seuraavaksi johtamassa Trubaduurin esitykset keväällä 2018.
Lisää uutisia

Esiintyvät taiteilijat

Oopperan harjoitukset

Solistit

Kansallisoopperan kuoro

Kuoro

orkesteri

Orkesteri

Lilli Paasikivi

Lilli Paasikivi

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

Taiteellinen Partneri

Historia

Pohjalaisia 1924 loppukohtaus

Suurten tunteiden vuosisata

Kansallisoopperan edeltäjä aloitti toimintansa 1911, ja 1922 se sai rinnalleen baletin. Pienessä Aleksanterin teatterissa koettiin itsenäistymisen vaikeat vaiheet, pula-ajat, sodat, jälleenrakennuksen vuodet ja hyvinvointiyhteiskunnan nousu. Maineikkaita laulajia ja tanssijoita vieraili, ja suomalaista ooppera- ja balettiosaamista vietiin ulkomaille. Uusi oopperatalo saatiin pitkän odotuksen jälkeen 1993. Jo yli sadan vuoden ajan näyttämöllä on koettu suuria tunteita – ja joskus näyttämön takanakin.

Ooppera & Baletti lukuina

0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Lasta ja nuorta

*luvut vuodelta 2016