Siirry sisältöön

Esittelyssä Suomen kansallisooppera

Vuonna 1911 perustettu Suomen kansallisooppera on maan ainoa ammatillinen oopperatalo. Kansallisoopperan tehtävä on esittää sekä aikaa kestäviä klassikkoja että uusia teoksia, maailmalta ja kotimaasta. Vuodessa on noin 100 oopperaesitystä ja ohjelmistossa noin 10 eri teosta. Näytäntökausi ulottuu elokuulta kesäkuulle. Vierailuesitykset, koululaisoopperat ja esitysten televisioinnit ja suoratoistot vievät toimintaa kaikkialle Suomeen.

Oopperan taiteellinen johtaja on Lilli Paasikivi ja taiteellisena partnerina toimii Esa-Pekka Salonen.

Ohjelmistossa

Madama Butterfly; Photo Mats Bäcker 2016 / Göteborgs Opera

Madama Butterfly

Kulisseissa: Orkesterimontun moniosaajat

Oopperaorkesterin lyömäsoittajat

Minkälaista on lyömäsoittajan työ Oopperaorkesterissa?

”Jos säveltäjä haluaa teokseen mukaan erikoisempia soundeja, niiden tuottaminen on useimmiten lyömäsoittajien tehtävä. Oli se sitten vihellyspillistä lasin rikkomiseen tai lelupianon soittamiseen, me hoidamme homman. Olenpa kerran soittanut puulaatikkoa kirkkaanpunaisilla vihdoilla.”

Uutisia

Don Quijote

Evli Pankki ja Kansallisooppera ja -baletti yhteistyöhön

Sijoittamiseen erikoistunut Evli Pankki aloitti vuoden 2018 alussa yhteistyön Kansallisoopperan ja -baletin kanssa. Kumppanuuden keskiössä ovat vahvat elämykset Evlin asiakkaille, henkilöstölle ja muille sidosryhmille. Samalla Evli on tukemassa suomalaista kulttuuria, luovuutta ja osaamista.
Madeleine-Onne-2-photo-Mirka-Kleemola

Madeleine Onne Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi

Madeleine Onne on nimitetty Kansallisbaletin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:n hallitus päätti nimityksestä kokouksessaan tiistaina 10.10. Hallitus kuuli asiassa Oopperan ja Baletin henkilöstöryhmiä, joiden lausunnot olivat yksimielisesti puoltavia. Onne aloittaa tehtävässään elokuussa 2018.
Ihmepoika A

Ihmepoika A valittiin parhaaksi oopperaksi

Ihmepoika A on valittu vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa. Kilpailussa palkitaan parhaita esimerkkejä oopperatalojen viimeisimmistä projekteista nuorten ja lasten kanssa.
Lisää uutisia

Esiintyvät taiteilijat

Oopperan harjoitukset

Solistit

Kansallisoopperan kuoro

Kuoro

orkesteri

Orkesteri

Lilli Paasikivi

Lilli Paasikivi

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

Taiteellinen Partneri

Historia

Pohjalaisia 1924 loppukohtaus

Suurten tunteiden vuosisata

Kansallisoopperan edeltäjä aloitti toimintansa 1911, ja 1922 se sai rinnalleen baletin. Pienessä Aleksanterin teatterissa koettiin itsenäistymisen vaikeat vaiheet, pula-ajat, sodat, jälleenrakennuksen vuodet ja hyvinvointiyhteiskunnan nousu. Maineikkaita laulajia ja tanssijoita vieraili, ja suomalaista ooppera- ja balettiosaamista vietiin ulkomaille. Uusi oopperatalo saatiin pitkän odotuksen jälkeen 1993. Jo yli sadan vuoden ajan näyttämöllä on koettu suuria tunteita – ja joskus näyttämön takanakin.

Ooppera & Baletti lukuina

0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Lasta ja nuorta

*luvut vuodelta 2016