Siirry sisältöön

Esittelyssä Oopperan kevät 2017

Vuoden tummin aika on Oopperassa ja Baletissa täynnä loistoa. Tarjoamme talvikuukausien iloksi huikeita esityksiä ja väkeviä tunteita.

Poikkeuksellisen verevää musiikkiteatteria tarjoaa eri puolilla Eurooppaa ylistetty Šostakovitšin hurja Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth, joka saa ensi-iltansa 27.1.2017.

Helmikuussa ohjelmistoon palaavat kaikkien aikojen suosituin ooppera Carmen ja kiharainen oopperakomedia Sevillan parturi. Alminsalissa nähdään Musica nova Helsinki -festivaalin ohjelmistoon kuuluva kokeellinen kamariooppera Blank Out. Se yhdistää elävän laulajan 3D-elokuvaan ja tarjoaa tutkimusmatkan oopperan tulevaisuuteen.

Myöhemmin keväällä ensi-iltansa saavat kaksi kaunista oopperaa: Pjotr Tšaikovskin Jevgeni Onegin ja Kaija Saariahon tuorein näyttämöteos Only the Sound Remains.

Tutustu teoksiin ja löydä oma suosikkisi.

Ohjelmistossa

Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth
Oopperat

Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth

Dmitri Šostakovitš
Sevillan parturi
Oopperat

Sevillan parturi

Gioachino Rossini

Uutisia

Taaperoiden taidetuokio: Sevillan Parturi; Sampo Haapaniemi, Saara Kiiveri

Lasten Sevillan parturi toteutetaan ruotsiksi Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön tuella

Kansallisoopperan tarjonta lapsille laajenee, kun suosittu Taaperoiden taidetuokio: Sevillan parturi nähdään syksystä 2017 alkaen myös ruotsinkielisenä esityksenä. Käännöksen mahdollistaa Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön 30 000 euron avustus Kansallisoopperalle. Ruotsinkielinen ensiesitys nähdään syyskuussa Porissa.
Taitoluistelun MM2017

Kansallisbaletin tähtitanssijat osana taitoluistelun MM-avajaisnäytöstä

Taitoluistelun MM2017-kilpailujen avajaisnäytöksessä Hartwall Arenassa esiintyvät valovoimaiset tähtitanssijamme Tiina Myllymäki ja Michal Krčmář. Koreografian on laatinut Kenneth Greve, joka on lisäksi yksi tapahtuman kummeista.
Orkesteri

Kansallisoopperalle lahjoitus arvosoitinten hankintaan

Oopperan ja baletin tukisäätiö on vastaanottanut 50 000 euron lahjoituksen arvosoitinten hankkimiseksi Kansallisoopperan orkesterille. Lahjoittaja on yksityishenkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.
Lisää uutisia

Esiintyvät taiteilijat

Ooppera_Solistit_paakuva

Solistit

Kansallisoopperan kuoro

Kuoro

orkesteri

Orkesteri

Lilli Paasikivi

Lilli Paasikivi

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

Taiteellinen Partneri

Historia

ooppera_historia_kuvituskuva

Suurten tunteiden vuosisata

Kansallisoopperan edeltäjä aloitti toimintansa 1911, ja 1922 se sai rinnalleen baletin. Pienessä Aleksanterin teatterissa koettiin itsenäistymisen vaikeat vaiheet, pula-ajat, sodat, jälleenrakennuksen vuodet ja hyvinvointiyhteiskunnan nousu. Maineikkaita laulajia ja tanssijoita vieraili, ja suomalaista ooppera- ja balettiosaamista vietiin ulkomaille. Uusi oopperatalo saatiin pitkän odotuksen jälkeen 1993. Jo yli sadan vuoden ajan näyttämöllä on koettu suuria tunteita – ja joskus näyttämön takanakin.

0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Vauvakävijää

*luvut vuodelta 2015