Siirry sisältöön

Esittelyssä Suomen kansallisooppera

Vuonna 1911 perustettu Suomen kansallisooppera on maan ainoa ammatillinen oopperatalo. Kansallisoopperan tehtävä on esittää sekä aikaa kestäviä klassikkoja että uusia teoksia, maailmalta ja kotimaasta. Vuodessa on noin 100 oopperaesitystä ja ohjelmistossa noin 10 eri teosta. Näytäntökausi ulottuu elokuulta kesäkuulle. Vierailuesitykset, koululaisoopperat ja esitysten televisioinnit ja suoratoistot vievät toimintaa kaikkialle Suomeen.

Oopperan taiteellinen johtaja on Lilli Paasikivi, ja taiteellisena neuvonantajana toimii Esa-Pekka Salonen.

Ohjelmistossa

Urkuyö & Aaria
Konsertit

Urkuyö & Aaria: Rakkauden monet värit

Kulisseissa: Kuiskaaja Lini Soini

Uutisia

Kansallisoopperan orkesteri

Petteri Iivonen Kansallisoopperan orkesterin konserttimestariksi

Petteri Iivonen on valittu Suomen kansallisoopperan orkesterin konserttimestariksi. Iivonen aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2017.
Oopperatalon kierreportaat

Lauri Pokkinen Opera Europan hallitukseen

Eurooppalaisia oopperataloja ja -festivaaleja edustava Opera Europa on valinnut kevätkonferenssinsa yhteydessä hallituksen jäsenekseen Suomen kansallisoopperan ja -baletin yleisö- ja yhteiskuntavastuupäällikkö Lauri Pokkisen.
Gita Kadambi

Gita Kadambi Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi

Gita Kadambi on nimitetty Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi. Säätiön hallitus päätti nimityksestä kokouksessaan tänään torstaina 18.5. Kadambi aloittaa tehtävässään tammikuussa 2018.
Lisää uutisia

Esiintyvät taiteilijat

Oopperan harjoitukset

Solistit

Kansallisoopperan kuoro

Kuoro

orkesteri

Orkesteri

Lilli Paasikivi

Lilli Paasikivi

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

Taiteellinen Partneri

Historia

Pohjalaisia 1924 loppukohtaus

Suurten tunteiden vuosisata

Kansallisoopperan edeltäjä aloitti toimintansa 1911, ja 1922 se sai rinnalleen baletin. Pienessä Aleksanterin teatterissa koettiin itsenäistymisen vaikeat vaiheet, pula-ajat, sodat, jälleenrakennuksen vuodet ja hyvinvointiyhteiskunnan nousu. Maineikkaita laulajia ja tanssijoita vieraili, ja suomalaista ooppera- ja balettiosaamista vietiin ulkomaille. Uusi oopperatalo saatiin pitkän odotuksen jälkeen 1993. Jo yli sadan vuoden ajan näyttämöllä on koettu suuria tunteita – ja joskus näyttämön takanakin.

Ooppera & Baletti lukuina

0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Lasta ja nuorta

*luvut vuodelta 2016