Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 30 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
23.9.2017
Vierailevat esitykset
Alminsali
Tanssiteatteri Eri: HITto CaBBAret

Vauhdikas potpuri markkinoiden mahdista

Ohjaaja ja koreografi Tiina Lindforsin teoksessa HITtoCaBBAret käsitellään aikaamme askarruttavia kysymyksiä taiteen asemasta ja markkinoiden mahdista. Kaikki liukuu vauhdikkaana potpurina, jonka vahvin mauste kauneuden lisäksi on huumori; kuinkas muuten.

Esityksen musiikista vastaa tukholmalainen huippuduo Lise&Gertrud.

Säkenöivä kabaree – kukin ryhmässä loistaa vuorollaan

ÅU 20.9.2016

Ihanko kabareeta?

Kyllä ja ei. HITtoCaBBAret syntyi, kun kuulin Lise&Gertrudin musiikkia. Se syntyi yhtä lailla, kun väsyin massaviihteen hehkutukseen. Miksi en vain jatkanut selkeästi korkeataiteellisten teosteni sarjaa: Passio, Trois Rivières, Syntiooppera, Julia&Julia, Ilta..? Jos haluaa kritisoida ilmiöviihdettä, on tehtävä huippuviihdettä. Kuinka onnistumme, jää yleisön koettavaksi.

Kevyempi musiikki on jäänyt minulle kaukaisemmaksi. Kun kuulin Lise&Gertrudin sovituksia maailman tunnetuimmista hiteistä, kuulin ne kuin ensimmäistä kertaa. Siksi, että minulle ne soivat parempina kuin alkuperäiset. Riisuttu ja huippumusikaalinen tulkinta tekee kappaleista hiottuja timantteja. Ne liikuttavat, järkyttävät ja riemastuttavat. Maamme kuristettu kaksikielisyys on myös yksi teoksen teemoista. Samoin eri tanssitekniikoiden ihana kirjo. Joskin vain niiden, joissa tekniikka vaaditaan.

Tapaatte siis vintille unohdetun teatteriseurueen, joka tukien hiipuessa etsii keinoja pärjäämiseen. Huumori on tuttua jo yhteisteoksistani Vivica Bandlerin kanssa. Oli inspiroivaa palata tyylilajiin, joka potpurin pyörteissä sanoo aina jotain tärkeää. On aina taiteen, taidon ja kauneuden puolella. Ja vähemmistöjen.

Vintin ikkunoiden takaa heijastuu koko yhteiskunta, eikä näky aina ole kaunis. Kipujen jälkeenkin on oltava hehku, toivon ja lohdun kajo. Teatterin täytyy jättää jälki. Teatterin täytyy elää ja vaikuttaa. Tähän pyrimme.

– Tiina Lindfors, koreografi ja ohjaaja

Lise&Gertrud saavat aikaan niin kylmiä väreitä kuin kuumia tunnelmia

TS 17.9.2016

Tekijät

Tanssiteatteri Eri: HITto CaBBAret

Koreografia ja ohjaus Tiina Lindfors
Musiikki Lise Hummel ja Gertrud Stenung
Valaistus Esa Kyllönen
Äänisuunnittelu Roger Krieg
Puvut Tuula Bergqvist
Tekninen toteutus Juho Golnick

Esitykset ja liput

2 h 30 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
23.9.2017
Vierailevat esitykset
Alminsali
Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen  jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
p. (09) 4030 2377, arkisin klo 9–11 ja 12–16
palvelupiste Oopperatalon Töölönlahden puoleisessa aulassa avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–16
ravintolapalvelut[at]opera.fi