Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 30 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
26.5.2018
Baletit
Päänäyttämö

Kansallisbaletin kevätgaala Tanssin tähden päättää baletin kevätkauden ja tuo päänäyttämölle kavalkadin viime vuosien parhaita paloja niin klassisista baleteista kuin nykytanssiteoksistakin. Myös ensi syksynä Kansallisbaletin taiteellisena johtajana aloittava Madeleine Onne tuo terveisensä gaalayleisölle.

Kesäyön unelma

Parhaat klassiset baletit ja nykytanssiteokset

Gaalassa nähdään mukana koko Kansallisbaletti, joka tuo näyttämölle parhaita paloja klassisen baletin kärkiteoksista kuten Patrice Bartin Don Quijotesta ja Jorma Elon Kesäyön unelmasta. Mukana on myös otteita viimeisten kymmenen vuoden ikimuistoisimmista neoklassisista ja nykytanssiteoksista kuten Ohad Naharinin Minus 7:stä sekä kokonaisuudessaan Jyrki Karttusen koskettava Valse Triste Sibeliuksen musiikkiin. Myös Balettioppilaitoksen oppilaat esiintyvät gaalassa.

Don Quijote

“On upeaa ja suuri etuoikeus astua tehtävään”

– Madeleine Onne STT:n haastattelussa

Krista Kosonen

Juontajana Krista Kosonen

Kansallisbaletin kevätgaalan juontajaksi näyttämölle kohoaa Krista Kosonen! Kahtena peräkkäisenä vuonna Jussi-palkinnolla parhaasta naispääosasta palkittu näyttelijä on tullut tutuksi myös baletin ystäville, kun hän vieraili Lumikuningatar-baletissa isoäidin roolissa.

Ohjelmistossa olleen Kiitoksin Kenneth -gaalan uusi nimi on Tanssin tähden – Kansallisbaletin kevätgaala. Uusi nimi kuvastaa Kansallisbaletin ydintä ja gaalaillan keskeistä sisältöä, tanssia. Heinäkuun lopussa Kansallisbaletin taiteellisen johtajan tehtävät jättävä Kenneth Greve ei ole paikalla gaalassa, eikä siellä nähdä hänen koreografioitaan. Hän on kuitenkin toivonut, että gaala järjestetään ja yleisö kokisi elämyksellisen illan.

Kiitoksin Kenneth -gaalaan ostetut liput ovat voimassa Tanssin tähden -gaalassa, eikä lippuja tarvitsee vaihtaa.

Esitykset ja liput

2 h 30 min
1 väliaika (30 min)
1 esitys
26.5.2018
Baletit
Päänäyttämö
la 26.5.2018
klo 19:00
myynnissä
Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen pitkät jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
arkisin 9–11, 12–16
palvelupiste lipunmyynnin vieressä Töölönlahden puoleisessa aulassa
(09) 4030 2377
ravintolapalvelut[at]opera.fi