Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 10 min
ei väliaikaa
3 esitystä
30.8.2017 – 1.9.2017
Vierailevat esitykset
Alminsali
liput
28–43 €
Ikäsuositus 12

Eturivin tanssiteatteria ja synkänkauniita näyttämökuvia

Helsingin juhlaviikot tuo Alminsaliin Belgialaisen Peeping Tom -ryhmän esityksen Moeder (Äiti). Se on kesyttämätön kurkistus ihmisen, perheyksikön ja yhteiskunnan pimeään puoleen. Työryhmän omakohtaisista menetyksen kokemuksista alkunsa saanut Moeder tasapainoilee jossakin hulluuden ja järjestyksen kaltevalla rajapinnalla, ajan ja paikan tuolla puolen. Esitys on toinen osa Peeping Tomin perhesuhteiden ympärille kietoutuvaa trilogiaa, jonka ensimmäinen osa Vader (Isä) sai kantaesityksensä 2014.

Uskollisen yleisön niin kotimaassaan kuin maailmallakin kerännyt Peeping Tom katsoo ihmistä joskus raa’astikin, mutta pinnan alla väreilevät aina musta huumori ja empatia. Ryhmän taidokkaasti luomat, hyperrealistiset maailmat ovat yhtä aikaa vieraannuttavan outoja ja kummalla tavalla tuttuja. Moederin elokuvalliset, muun muassa David Lynchin synkänkauniisiin visioihin verratut näyttämökuvat marssittavat lavalle arkkityyppisiä äitihahmoja, alitajunnasta pulppuavia painajaisia ja groteskin karnevalistisia hetkiä.

Esiintyjien alkuvoimainen, äärimmäisyyksiin asti kurkottava liikekieli tuntuu yhtä aikaa intuitiiviselta ja millintarkkaan rytmitetyltä. Moederissa myös huolellisesti rakennettu äänimaailma on keskeisessä osassa: Peeping Tom ammentaa äänen voimasta peittää ja paljastaa sekä nostaa esiin unohdettuja muistoja. Luvassa on räjähtävän vahvaa, koskettavaa ja oivaltavaa eturivin tanssiteatteria kaikille aisteille.

Tietoja esityksestä

Peeping Tom: Moeder

Ohjaus Gabriela Carrizo
Avustava ohjaus & dramaturgia Franck Chartier
Esiintyjät & suunnittelu Eurudike De Beul, Maria Carolina Vieira, Marie Gyselbrecht, Brandon Lagaert, Hun-Mok Jung, Yi-Chun Liu, Simon Versnel, Charlotte Clamens
Taiteellinen avustus Diane Fourdrignier
Äänisuunnittelu ja sovitukset Raphaëlle Latini, Renaud Crols, Glenn Vervliet, Peeping Tom
Äänimiksaus Yannick Willox, Peeping Tom
Valosuunittelu Giacomo Gorini, Amber Vandenhoeck
Puvustus Diane Fourdrignier, Kristof Van Hoorde (harjoittelija), Peeping Tom
Lavastus  Amber Vandenhoeck, Peeping Tom
Tuotanto Peeping Tom

Esitykset

1 h 10 min
ei väliaikaa
3 esitystä
30.8.2017 – 1.9.2017
Vierailevat esitykset
Alminsali
liput
28–43 €
Ikäsuositus 12
ke 30.8.2017
klo 19:00
to 31.8.2017
klo 19:00
pe 1.9.2017
klo 19:00

Liput esitykseen myy Ticketmaster.

Yhteistyössä Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen), Taipei Performing Arts Center (Taipei), KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel), Grec Festival de Barcelona / Mercat de les Flors (Barcelona), HELLERAU – European Center for the Arts Dresden, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Maison de la Culture de Bourges, La Rose des Vents (Villeneuve-d’ Ascq), Festival Aperto/Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), La Bâtie Festival de Genève

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi.

Kun tilaat tarjoilut ennakkoon verkosta tai Oopperaravintoloiden myyntipalvelusta, pääset valitsemaan huomattavasti suuremmasta valikoimasta – ja vältät väliaikojen  jonot. Lämpiön ravintoloiden pöytäkartan löydät tästä. (PDF)

Oopperaravintoloiden myyntipalvelu
p. (09) 4030 2377, arkisin klo 9–11 ja 12–16
palvelupiste Oopperatalon Töölönlahden puoleisessa aulassa avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–16
ravintolapalvelut[at]opera.fi