Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h
ei väliaikaa
Konsertit
Musiikkitalo
vapaa pääsy

Toivekonsertti - Voices and Wishes for the Future and Finland!

Konsertissa kuullaan kahdentoista 10-12-vuotiaan Kuule, minä sävellän! -hankkeeseen osallistuneen nuoren sävellyksiä, joiden teemana ovat toiveet ja unelmat satavuotiaalle Suomelle ja tulevaisuudelle. Sävellyksiin haettiin inspiraatiota muun muassa Luonnontieteellisen museon Muutosta ilmassa -näyttelystä. Konsertti on Helsingin Musiikkitalossa.

Kuule, minä sävellän!

Orkesteri

Kuule, minä sävellän! on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Suomen kansallisoopperan ja -baletin vuonna 2011 käynnistynyt monitahoinen yhteistyöhanke, jossa lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden säveltää sinfoniaorkesterin soittimille. Heitä ohjaavat ammattisäveltäjät ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian eri aineryhmien opiskelijat ja musiikkikasvatuksen lehtori. Keskeisenä filosofiana on toteuttaa jokaisen lapsen ja nuoren musiikillinen visio sellaisenaan. Nuorilta säveltäjiltä ei edellytetä aiempaa musiikillista osaamista.

Kuule, minä sävellän! -hanketta on tukenut Paulon säätiö.

Kuule Ensemble

Nuorten sävellykset toteuttaa 9-henkinen Kuule Ensemble (viulu, sello, kontrabasso, huilu, klarinetti, käyrätorvi, sähkökitara, kansanmusiikin puhaltimet, lyömäsoittimet). Kokoonpano koostuu Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Sibelius-Akatemian ja Suomen Kansallisoopperan ammattimuusikoista ja sitä johtaa Sibelius-Akatemian professori Atso Almilan kapellimestariluokalla opiskeleva Emilia Hoving.

#KUULE!