Siirry sisältöön

Oopperatalolle näppärästi

Tervetuloa perille

Oopperatalo sijaitsee Mannerheimintien ja Helsinginkadun kulmassa, osoitteessa Helsinginkatu 58. Pääsisäänkäynti on Mannerheimintien puolella. Pääsisäänkäynti avataan normaalisti 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua. Esteetön sisäänkäynti sekä käynti Alminsaliin ja lipunmyyntiin tapahtuu Oopperankujan eli Töölönlahden puolelta.

Oopperatalon edustalla pysähtyvät raitiovaunut 2, 4, 7A/7B, 8 ja 10. Helsingin rautatieasemalta kävelee Töölönlahden maisemareittiä pitkin perille noin 20 minuutissa.

Saavutettavuudesta Oopperatalolla voit lukea lisää esteettömyyssivuillamme.

Tietöitä Oopperatalon läheisyydessä

Helsinginkadun rakennustyöt välillä Mäntymäentie–Mannerheimintie saattavat hidastaa liikennettä ja vaikuttaa kaistajärjestelyihin erityisesti Linnanmäen suunnasta ajettaessa. Lisäksi tietyöt vaikuttavat kulkemiseen Oopperankujalle, sillä jalankulkijat on ohjattu Helsinginkadun pohjoispuolelta kokonaan Helsinginkadun eteläpuolelle Oopperatalon reunaa seuraavalle väliaikaiselle jalkakäytävälle. Jos olet tulossa Oopperatalolle Mäntymäen kentän suunnasta, kannattaa Helsinginkatu ylittää jo Mannerheimintien ja Helsinginkadun risteyksessä sijaitsevaa suojatietä pitkin, sillä Oopperakujan päädyssä sijaitseva suojatie ei ole käytössä.

Oopperan ja Baletin Töölönlahden puoleinen sisäänkäynti on normaalisti käytössä Oopperankujalta. Oopperankujan parkkipaikalle pääsee ajamaan ja parkkeeramaan (15 min), jos esimerkiksi kyyditsee esitykseen tulevia. Myös taksit jättävät ja noutavat asiakkaansa kuten normaalisti Töölönlahden puoleiselta sisäänkäynniltä. Lue lisää alla ”Kuskina piipahtamassa”

Helsinginkadun pohjoisreunalla oleva bussipysäkki on puolestaan otettu pois käytöstä. Korvaava pysäkki on järjestetty Vauhtitielle, Talvipuutarhan edustalle.

Auto parkkiin

Oopperataloa lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee 100 metrin päässä, Mäntymäenkentällä. Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja maanantaista perjantaihin klo 19 saakka, mutta arki-iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on maksutonta. Huomaathan, että osa Mäntymäenkentän pysäköintipaikoista on varattu linja-autoille tai muuhun käyttöön.

Kannattaa huomioida, että pysäköintipaikoista saattaa olla pulaa Olympiastadionilla järjestettävien tapahtumien aikana, sillä paikoitusalue kuuluu Helsingin kaupungille.

Lähimmät pysäköintialueet on merkitty karttaan tämän sivun lopussa.

Kuskina piipahtamassa

Oopperan ja Baletin oma pysäköintialue Oopperankujalla Töölönlahden puolella on tarkoitettu invapysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Pysäköintialueelle voi pysäköidä, kun asioi lipunmyynnissä tai tulee vastaan esityksessä kävijöitä. Myös taksit jättävät ja noutavat asiakkaansa Töölönlahden puoleiselta sisäänkäynniltä.

Polkupyörät

Oopperaan ja Balettiin pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Pyörätelineitä on muun muassa Oopperankujan puoleisen sisäänkäynnin edustalla. Pyörätiet Oopperatalolle tulevat pohjoisesta Urheilukatua, idästä Helsinginkatua ja keskustasta Töölönlahden rantaa sekä Mannerheimintietä pitkin.

Raitiovaunut ja linja-autot

Oopperatalolle pääsee helposti raitiovaunulla tai linja-autolla. Tarkat reitit ja aikataulut löydät HSL:n reittioppaasta. Oopperatalon auloissa on ilta-aikaan käytössä näyttötaulut, josta voi tarkistaa bussi- ja raitiovaunulinjojen lähtöajat lähimmillä pysäkeillä.

Oopperaan ja Balettiin pääsee linja-autolla näppärästi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Lue lisää yhteistyöstämme Matkahuollon kanssa täältä.