Siirry sisältöön

Oopperatalolle näppärästi

Tervetuloa perille

Oopperatalo sijaitsee Mannerheimintien ja Helsinginkadun kulmassa, osoitteessa Helsinginkatu 58. Pääsisäänkäynti on Mannerheimintien puolella. Pääsisäänkäynti avataan normaalisti 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua. Esteetön sisäänkäynti sekä käynti Alminsaliin ja lipunmyyntiin tapahtuu Oopperankujan eli Töölönlahden puolelta.

Oopperatalon edustalla pysähtyvät raitiovaunut 1, 2, 4, 8 ja 10. Helsingin rautatieasemalta kävelee Töölönlahden maisemareittiä pitkin perille noin 20 minuutissa.

Saavutettavuudesta Oopperatalolla voit lukea lisää esteettömyyssivuillamme.

Poikkeuksia pysäköinnissä ja liikenteessä 11.-13.5.

Mäntymäen kentän pysäköintipaikat ovat pois käytöstä 11.-13.5. johtuen Helsinki City Run -juoksutapahtumasta. Tapahtuma aiheuttaa muutoksia myös julkisen liikenteen reitteihin. Varaathan riittävästi aikaa esitykseen saapuessasi. Poikkeusaikataulut löydät HSL:n sivuilta.

Tietöitä Oopperatalon läheisyydessä

Helsinginkadun rakennustyöt välillä Mäntymäentie–Mannerheimintie saattavat hidastaa liikennettä ja vaikuttaa kaistajärjestelyihin erityisesti Linnanmäen suunnasta ajettaessa.

Helpoimmin perille: raitiovaunut ja linja-autot

Oopperatalolle pääsee kaikkein helpoimmin raitiovaunulla tai linja-autolla. Tarkat reitit ja aikataulut löydät HSL:n reittioppaasta. Oopperatalon auloissa on ilta-aikaan käytössä näyttötaulut, josta voi tarkistaa bussi- ja raitiovaunulinjojen lähtöajat lähimmillä pysäkeillä.

Oopperaan ja Balettiin pääsee linja-autolla näppärästi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Lue lisää yhteistyöstämme Matkahuollon kanssa.

Auto parkkiin

Oopperataloa lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee 100 metrin päässä, Mäntymäenkentällä. Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja maanantaista perjantaihin klo 21 saakka, mutta arki-iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on maksutonta. Varauduthan maksamaan pysäköimisen kortilla ja varaamaan aikaa parkkipaikan etsimiseen, sillä osa Mäntymäenkentän pysäköintipaikoista on varattu linja-autoille ja muuhun käyttöön. Alue palvelee Oopperatalon lisäksi Kisahallin, Olympiastadionin ja Sonera Stadiumin asiakkaita ja Töölön asukkaita.

Kannattaa myös muistaa, että pysäköintipaikoista saattaa olla pulaa Olympiastadionilla järjestettävien tapahtumien aikana, sillä paikoitusalue kuuluu Helsingin kaupungille.

Muut lähimmät pysäköintialueet on merkitty karttaan tämän sivun lopussa. Myös Helsingin keskustan parkkihalleista pääsee Oopperatalolle kätevästi esimerkiksi raitiovaunulla.

Kuskina piipahtamassa

Oopperan ja Baletin oma pysäköintialue Oopperankujalla Töölönlahden puolella on tarkoitettu invapysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Pysäköintialueelle voi pysäköidä, kun asioi lipunmyynnissä tai tulee vastaan esityksessä kävijöitä. Myös taksit jättävät ja noutavat asiakkaansa Töölönlahden puoleiselta sisäänkäynniltä.

Polkupyörät

Oopperaan ja Balettiin pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Pyörätelineitä on muun muassa Oopperankujan puoleisen sisäänkäynnin edustalla. Pyörätiet Oopperatalolle tulevat pohjoisesta Urheilukatua, idästä Helsinginkatua ja keskustasta Töölönlahden rantaa sekä Mannerheimintietä pitkin.

bussilla oopperaan

Pikavuorolla Oopperaan ja Balettiin