Siirry sisältöön

On aika nostaa lippupaketti salkoon

Juhli kanssamme 100-vuotiasta Suomea! Keräsimme Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi keväälle 2017 koko joukon kotimaisten huipputekijöiden esityksiä.

Valitse suosikkisi ja rakenna itsellesi oma Suomi 100 -lippupaketti – saat tuntuvasti alennusta.

Ooppera ja Baletti juhlii Suomen itsenäisyyttä koko vuoden 2017 vierailuilla ja uusilla teoksilla. Syksyllä 2017 juhlaohjelmistomme täydentyy mm. kahdella kotimaisella kantaesityksellä, kun Sebastian Fagerlundin ooppera Syyssonaatti ja balettispektaakkeli Kalevalanmaa saavat ensi-iltansa. Juhlavuoden ohjelma täydentyy tälle sivulle kevään 2017 kuluessa.

Suomi 100 -lippupaketit

Pieni paketti

Valitse 3–4 mieleistäsi Suomi 100 -teosta, saat 15% alennuksen.

Tarjous koskee rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista.

Iso paketti

Valitse 5–7 mieleistäsi Suomi 100 -teosta, saat 20% alennuksen.

Tarjous koskee rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista.

Lahjapaketti

Ostaessasi paketin saat liput suoraan mukaasi. Näin ollen voit halutessasi jakaa lippupaketin ystävän kanssa tai antaa sen kokonaan lahjaksi.

Voit yhdistellä pakettiisi vapaasti balettia ja oopperaa tai vain jompaa kumpaa – näin löydät varmasti teoksia joka makuun.

Lippupaketit ovat myynnissä Oopperatalon ja Lippupisteen myyntipisteissä. Voit myös varata omasi puhelimitse p. (09) 4030 2211, ma–pe 9–18, la 12–18.

Tutustu teoksiin

Only the sound remains

Ooppera
Esitykset 12.–29.4.2017 Päänäyttämöllä
Kaija Saariaho

Only the Sound Remains

Kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen nykysäveltäjä Kaija Saariahon uutuus on kahden pienoisoopperan kokonaisuus joka kerää ylistäviä arvioita maailmalla. Antaudu musiikin äärettömyydelle.

Voima

Nykytanssi
Esitykset 19.–27.5.2017 Päänäyttämöllä
Susanna Leinonen – Virpi Pahkinen – Jyrki Karttunen – Jorma Uotinen

Voima neljä suomalaista koreografia

Neljän teoksen ilta tarjoaa monipuolisen kuvan kotimaisesta nykytanssista. Näyttämölle tuovat teoksensa neljä huippukoreografia.

Muumipeikko ja pyrstötähti; Eun-Ji Ha, Florian Modan

Baletti
Esitykset 3.3.16.3.2017 Alminsalissa
Anandah Kononen Panu Aaltio

Muumipeikko ja pyrstötähti

Muumilaaksossa kaikki ei ole kohdallaan, ja Muumipeikko ystävineen päättää selvittää, mikä on vialla. Anandah Konosen koreografia tuo jännittävän ja tutun tarinan baletin maailmaan.

Seitsemän veljestä

Baletti
Esitykset 24.3.–7.4.2017 Päänäyttämöllä
Marjo Kuusela – Eero Ojanen

Seitsemän veljestä

Kansallisromaanin tarina vie Nurmijärven maisemiin, Jukolan talon hurjien veljesten edesottamusten keskelle. Kun veljekset ja baletin liikekieli kohtaavat, syntyy uusi näkökulma tuttuun tarinaan.

Paleface

Koululaisooppera
Esitykset 8.4.2017 Alminsalissa
Timo Hietala – Paleface

Ihmepoika A

Timo Hietalan säveltämä ja Karri ”Paleface” Miettisen kirjoittama ooppera on vauhdikas tarina mielikuvituksen voimasta ja siitä ettei koskaan saa menettää toivoaan ja luovuttaa. Koululaisooppera Ihmepoika A syntyy alakouluoppilaiden ja oopperan ammattilaisten yhteistyönä. Energinen esitys sopii koko perheelle.

Kullervo

Tanssin ja musiikin suurteos
Esitykset 29.4.13.5.2017 Päänäyttämöllä
Tero Saarinen – Jean Sibelius

Kullervo

Kun jylhä kalevalainen tragedia ja nuori Jean Sibelius kohtasivat, syntyi suomalaisen musiikin suurteos. Kullervo herää uuteen elämään, kun Tero Saarinen tarttuu ristiriitojen repimän miehen kohtaloon.

Tango! – Buenos Airesista Seinäjoelle

Tanssillinen konsertti
Esitykset 16.23.5.2017 Päänäyttämöllä

Tango Buenos Airesista Seinäjoelle

Jorma Uotisen isännöimä ilta hehkuu tangon mausteisia rytmejä ja intohimoa.

Argentiinalaisia ja suomalaisia tangoja tulkitsevat Kansallisoopperan orkesterin tahdissa tanssijat ja nimekäs solistikaarti, johon kuuluvat mm. Waltteri Torikka ja Arja Koriseva.

Iiro Rantala

Konsertti
Esitys 12.3.2017 Päänäyttämöllä

Iiro of the Opera

Rajoja ronskisti rikkovassa Iiro of the Opera -konsertissa päänäyttämöllä kohtaavat Iiro Rantalan johdolla Johanna Rusanen ja Jope Ruonansuu. Luvassa on henkeäsalpaavia aarioita ja briljanttia taitoa taiteen eri laidoilta. Komediallisilta kohtauksiltakaan tuskin vältytään.

Aino

Konsertti
Esitys 26.5.2017 Päänäyttämöllä
Erkki Melartin

Aino

Varhaisen suomalaisen oopperan omaleimainen merkkiteos esitetään konserttiversiona. Solisteina laulavat Helena Juntunen, Juha Kotilainen, Jyrki Anttila, Anna-Kristiina Kaappola ja Jeni Packalen. Konsertin kapellimestarina toimii nuori lupaus Klaus Mäkelä.

Suomi 100 ulkomailla

Lumikuningatar

Lumikuningatar vierailee Kööpenhaminassa

Yhtenä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansainvälisistä huippuhetkistä Suomen kansallisbaletti vierailee Kööpenhaminassa tammikuussa 2017. Kansallisbaletti vie Tanskan kuninkaalliseen balettiin Kenneth Greven menestysteoksen Lumikuningatar. Teos nähdään Kööpenhaminassa yhteensä neljä kertaa 27.–29.1.2017.

Muumipeikko ja Taikurin hattu_photo Saara Salmi

Kansallisbaletti Japanin-kiertueelle huhtikuussa

Tokiossa nähdään kuusi esitystä 22.–25.4. ja Osakassa kaksi esitystä 29.–30.4. Kiertueen ohjelmistossa on muun muassa varta vasten Japanin-vierailulle suunniteltu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan pohjautuva Kenneth Greven muumibaletti.

Suomen kansallisbaletin Japanin-kiertueen yhteistyökumppanina on Finnair. Vierailu on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmistoa.

Tulossa syksyllä 2017

Kalevalanmaa

Kaksi kotimaista kantaesitystä

Juhlavuosi jatkuu myös syksyllä, kun ensi-iltansa saa kaksi kotimaista kantaesitystä, Sebastian Fagerlundin ooppera Syyssonaatti sekä Kenneth Greven balettispektaakkeli Kalevalanmaa.