Siirry sisältöön

On aika nostaa lippupaketti salkoon

Juhli kanssamme 100-vuotiasta Suomea! Keräsimme Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi koko joukon kotimaisten huipputekijöiden esityksiä.

Valitse suosikkisi ja rakenna itsellesi oma Suomi 100 -lippupaketti – saat tuntuvasti alennusta.

Ooppera ja Baletti juhlii Suomen itsenäisyyttä koko vuoden 2017 vierailuilla ja uusilla teoksilla. Syksyllä 2017 juhlaohjelmistomme huipentuu kahdella kotimaisella kantaesityksellä. Sebastian Fagerlundin upea ooppera Höstsonaten – Syyssonaatti sai ensi-iltansa 8.9. Kenneth Greven odotettu balettispektaakkeli Kalevalanmaa valtaa päänäyttämön ensimmäistä kertaa 3.11.

Suomi 100 -lippupaketit

Pieni paketti

Valitse 3–4 mieleistäsi Suomi 100 -teosta, saat 15% alennuksen.

Tarjous koskee rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista.

Iso paketti

Valitse 5–7 mieleistäsi Suomi 100 -teosta, saat 20% alennuksen.

Tarjous koskee rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista.

Lahjapaketti

Ostaessasi paketin saat liput suoraan mukaasi. Näin ollen voit halutessasi jakaa lippupaketin ystävän kanssa tai antaa sen kokonaan lahjaksi.

Voit yhdistellä pakettiisi vapaasti balettia ja oopperaa tai vain jompaa kumpaa – näin löydät varmasti teoksia joka makuun.

Lippupaketit ovat myynnissä Oopperatalon ja Lippupisteen myyntipisteissä. Voit myös varata omasi puhelimitse p. (09) 4030 2211, ma–pe 9–18, la 12–18.

Tutustu teoksiin

Höstsonaten; Syyssonaatti; Anne Sofie von Otter

Ooppera
Esitykset 8.9.–5.10.2017 Päänäyttämöllä
Sebastian Fagerlund

Höstsonaten – Syyssonaatti

Kauden 2017–2018 odotettu kohokohta on uuden suomalaisen oopperan kantaesitys. Syyssonaatissa kohtaavat elokuvamaailman legendan Ingmar Bergmanin teksti ja sukupolvensa kiitetyimpiin säveltäjiin kuuluvan Sebastian Fagerlundin musiikki. Charlotten rooli on sävelletty Anne Sofie von Otterille, joka esiintyy meillä nyt ensimmäistä kertaa oopperaroolissa.

Kalevalanmaa

Baletti
Esitykset 3.11.2017–9.2.2018 Päänäyttämöllä
Kenneth Greve

Kalevalanmaa

Kansallisoopperan ja -baletin yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden suursatsaus on järkälemäinen teos Suomen historiasta – ja tulevaisuudesta.

Tarina ammentaa häpeilemättä tämän maan historian ja kulttuurin merkkipaaluista ja yhdistää rohkeasti eri taidemuotoja keskenään. Lopputuloksena on leikkisä, hullu ja koskettava teos, joka voi syntyä vain ulkopuolisen silmin.

Ihmepoika A

Koululaisooppera
Esitykset 10.10–30.11.2017 Vierailunäyttämöllä
Timo Hietala – Paleface

Ihmepoika A

Timo Hietalan säveltämä ja Karri ”Paleface” Miettisen kirjoittama ooppera on vauhdikas tarina mielikuvituksen voimasta ja siitä ettei koskaan saa menettää toivoaan ja luovuttaa. Koululaisooppera Ihmepoika A syntyy alakouluoppilaiden ja oopperan ammattilaisten yhteistyönä. Energinen esitys sopii koko perheelle.

Mestarien messissä

Konsertti
Esitys 28.9.2017 Päänäyttämöllä

Mestarien messissä – Koodi ilolle

Nuoret muusikon alut pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksista musisoivat yhtenä suurena orkesterina Kansallisoopperan orkesterin rinnalla. Luvassa on musiikin riemua ja taatusti keskittyneitä ilmeitä.

Suomi juhlii

Konsertti
Esitykset 5.–6.12.2017 Päänäyttämöllä

Suomi juhlii!

Suomen 100-vuotisjuhlat otetaan Oopperassa vastaan ilon kautta. Mahtavan juhlaillan takaavat kaikkien suomalaisten tuntemat laulut, nykypäivän ykkössolistit, maan ainoa, upea ammattikuoro ja ihana lapsikuoro, huippuunsa viritetty orkesteri, Kansallisbaletin sekä Balettioppilaitoksen tanssijat näyttävine numeroineen.

Suomi 100 ulkomailla

Lumikuningatar

Lumikuningatar vieraili Kööpenhaminassa

Yhtenä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansainvälisistä huippuhetkistä Suomen kansallisbaletti vieraili Kööpenhaminassa tammikuussa 2017. Kansallisbaletti vei Tanskan kuninkaalliseen balettiin Kenneth Greven menestysteoksen Lumikuningatar. Teos nähtiin Kööpenhaminassa yhteensä neljä kertaa 27.–29.1.2017.

Muumipeikko ja Taikurin hattu_photo Saara Salmi

Kansallisbaletti Japanin-kiertueella huhtikuussa 2017

Tokioon ja Osakaan suuntautuneella kiertueella ohjelmistossa nähtiin muun muassa varta vasten Japanin-vierailulle suunniteltu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan pohjautuva Kenneth Greven muumibaletti. Euroopan ensi-iltansa uusi muumibaletti Muumipeikko ja taikurin hattu saa tammikuussa 2018.