Siirry sisältöön

Pari sanaa lipuista yleisesti

Osta lippu – tyyli vapaa

Lippujen ostaminen Kansallisoopperan näytöksiin ja konsertteihin sujuu vaivattomasti puhelimitse ja verkossa. Puhelinvarauksia voit tehdä lähes vuorokauden ympäri ja tilata liput vaikka suoraan omaan postilaatikkoosi. Kätevää on myös verkkoasiointi Lippupisteessä. Voit noutaa puhelimitse varaamasi liput Lippupisteen toimipaikoista tai Oopperan lipunmyynnistä.

Oopperan lipunmyynti

Palvelupiste
avoinna ma–pe 12–19, la 12–18
Helsinginkatu 58, 00260 Helsinki
Sisäänkäynti Töölönlahden puolelta Oopperankujalta.
Pyhäpäivisin palvelupiste aukeaan 2 h ennen esitystä.

Puhelinpalveluajat
ma–pe 9–18, la 12–18
(09) 4030 2211

Kesä 2016
1.6.-23.6. ja 1.8.-21.8. lipunmyynnin palvelupiste on avoinna ti-pe 12-18, puhelinmyynti ma-pe 9-18. Lipunmyynti on suljettu 24.6. – 31.7.

Ryhmät, kausikortit ja asiakaspalvelu
avoinna ma–pe 9–16
(09) 4030 2210
liput[at]opera.fi
suljettu 24.6.-31.7.

Lippupiste

Lippupiste
0600 900 900 (1,98 e/min + pvm)
Avoinna joka päivä 7–22
http://www.lippu.fi/

Paljonko liput maksavat?

 

Noudatamme joustavaa hinnoittelua. Lipun hintaan vaikuttavat paikan sijainnin lisäksi esitys (kuten produktio ja mahdolliset tähtivierailijat), sen ajankohta (kuten viikonpäivä) ja lippujen kysyntä. Paikan hinta voi vaihtua esitysperiodin aikana. Ensi-illoissa on käytössä korotettu hinnoittelu.

Kätevimmin löydät hintatiedot ja katsomokartan vapaana olevine paikkoineen valitsemasi teoksen omalta sivulta Lippupisteestä, jonne on suora reitti kyseisen teoksen sivulta. Vastaamme myös mielellämme  hinta- ja paikkatiedusteluihin asiakaspalvelussamme p. (09) 4030 2210 ma–pe 9–16  ja sähköpostitse liput@opera.fi.

Löydä paikkasi katsomokartasta

Katsomokartan pisteitä painamalla voit kokeilla, millainen on näkyvyys näyttämölle eri puolilta katsomoa. Tarkan katsomokartan paikkanumeroineen löydät linkkien takaa.

Huomioithan, että turvakaide voi rajoittaa näkyvyyttä 2. parven 1. rivin sivuilla sekä 3. parven 1. rivillä. Permannon rivin 19 reunimmaisille paikoille 698-700 sekä 725-727 tekstityslaitteen ruotsin- ja englanninkielinen tekstitys ei näy kokonaisuudessaan.

Päänäyttämön permannon kattavavan induktiosilmukan kuuluvuuskartan löydät täältä.

Permanto rivi 4, paikka 127
Permanto rivi 11, paikka 428
Permanto rivi 16, paikka 602
1. parvi rivi 1, paikka 65
1. parvi rivi 2, paikka 100
1. parvi rivi 3, paikka 189
1. parvi, aitio 4, paikka 185
2. parvi rivi 1, paikka 39
2. parvi rivi 4, paikka 183
2. parvi, aitio 2, paikka 70
3. parvi rivi 1, paikka 36
3. parvi rivi 1, paikka 62
3. parvi rivi 3, paikka 132

Erikoisliput

Onnenpaikka

Onnenpaikka on uusi ja edullinen lippu arki-iltoihin sinulle, joka et ole ronkeli sen suhteen, missä päin katsomoa istut. Takaamme hyvän ja vähintään 50 euron arvoisen paikan 30 eurolla. Voit ostaa lipun esitykseen koska tahansa, mutta saat tietää paikkasi vasta esityspäivänä. Onnenpaikat jaetaan ostojärjestyksessä, joten nopeus on valttia.

Lue lisää

Joustolippu +10€

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Joskus on mahdotonta päästä esitykseen sovittuna iltana. Se on ymmärrettävää. Siksi meillä on tarjota sinulle Joustolippu. Se turvaa pääsysi esitykseen, vaikka suunnitelmat muuttuisivat. 10 euron lisähinnalla voit vaihtaa lippusi jopa viikkoa ennen esitystä. Jouston voi lisätä perushintaiseen sekä nuoriso-, opiskelija- ja eläkeläislippuun.

Lue lisää

Lahjakortti

Lahjoita läheisellesi ilta oopperassa tai baletissa. Mikä parasta, sinun ei tarvitse pohtia pääsi puhki sopivaa teosta, vaan lahjan saaja voi käyttää lahjakortin itse valitsemaansa esitykseen. Kortti on voimassa vuoden ajan ostopäivästä lukien. Voit määritellä lahjakortin arvon haluamallesi rahasummalle. Lahjakortin voi ostaa ja sitä voi käyttää maksuvälineenä Oopperan lipunmyynnissä sekä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä.

Sarjaliput

Balettipaketti

Valitse vähintään kolme mieleistäsi balettia teoksista BACH. Forms of Silence and Emptiness, Romeo ja Julia, Liisa ihmemaassa, Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas ja Lumikuningatar.  Saat lipuista 10% alennuksen.

Täydennä pakettiasi kevään näytöksillä, myynti alkaa ti 4.10.:
Joutsenlampi, Kullervo, Seitsemän veljestä, Voima – neljä suomalaista koreografia

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinta ei koske teoksen ensi-iltapäivää.

Mikäli käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Oopperapaketti

Valitse vähintään kolme mieleistäsi oopperaa teoksista Hulttion tieTristan ja Isolde, CircOpera, Lentävä hollantilainen, Figaron häät ja Lepakko. Saat lipuista 10% alennuksen.

Täydennä pakettiasi kevään näytöksillä, myynti alkaa ti 4.10.:
Carmen, Jevgeni Onegin, Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth,
Only the Sound Remains, Sevillan parturi

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinta ei koske teoksen ensi-iltapäivää.

Mikäli käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Fantasiasarja

Kokoa itse haluamasi teoskokonaisuus alla luetelluista esityksistä. Valitse kolme tai enemmän – alennus on 10-15%/lippu riippuen kerralla ostettavien esitysten määrästä.

3-4 esitystä: alennus -10%/lippu
5+ esitystä: alennus -15%/lippu

Päänäyttämön esitykset: Hulttion tie, Tristan ja Isolde, BACH. Forms of Silence and Emptiness, Romeo ja Julia, Figaron häät, Lumikuningatar, Lepakko, Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas, Lentävä hollantilainen, Liisa ihmemaassa

Täydennä pakettiasi kevään näytöksillä, myynti alkaa ti 4.10.:
Carmen, Jevgeni Onegin, Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth, Only the Sound Remains, Sevillan parturi, Joutsenlampi, Kullervo, Seitsemän veljestä, Voima – neljä suomalaista koreografia

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinta ei koske teoksen ensi-iltapäivää.

Mikäli käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Alennukset

Alennukset ovat voimassa rajatuilla paikoilla permannolla sekä 1. ja 2. parvella, ellei toisin mainita. Alennukset myönnetään päänäyttämön esitysten normaalihinnoista teoskohtaisesti, eivätkä ne koske ensi-iltoja tai vierailunäytäntöjä. Alennus ei koske lipun sisältämää palvelumaksua (1,50-3,50 e), vaan alennusprosentti lasketaan lipun hinnan palvelumaksuttomasta osuudesta. Muutokset mahdollisia.

Ryhmäalennukset

Ryhmäalennukset ovat voimassa maanantaista torstaihin. Alennus 10-29 henkilön ryhmille 5 e/lippu ja vähintään 30 henkilön ryhmille 10 e/lippu. Jos ryhmälippuja lunastetaan vähintään 30 kpl, saa ryhmänvetäjä oman lippunsa hintaan 21 e. Ryhmänvetäjän lippu myönnetään varauksen halvimpaan hintaryhmään. Huom. Oopperan kummituksen ryhmälipuissa on poikkeavat ehdot.

Nuorisoalennus

Alennus 50% lipun hinnasta alle 20-vuotiaille. Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet

Alennus 40 % lipun hinnasta. Etu voimassa maanantaista torstaihin ja rajallisesti viikonlopun esityksissä.

Eläkeläisalennus

10 e/lippu rajatuilla paikoilla permannolla ja 1. parvella.

Alennusliput saman päivän esitykseen

Liput saman päivän esitykseen vain 15 € alle 20-vuotiaille, opiskelijoille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille, eläkeläisille ja työttömille.  Liput rajatuille paikoille permannolle ja 2. parvelle (ei varauksia, ei koske peruutuspaikkoja, voimassa myyntitilanteen mukaan). Edun saa vain henkilökohtaisesti. Alennukseen oikeuttava todistus tulee olla mukana lippua ostaessa ja esitykseen tultaessa. Ei myynnissä verkkokaupassa eikä R-kioskeilla.

Matkanjärjestäjäalennus

10 % normaalihintaisista lipuista myönnetään vastuullisille matkanjärjestäjille (väh.10 hengen ryhmille).

Oopperan kummitus


Oopperan kummituksen alennuksissa on muusta lipunmyynnistämme poikkeavat ehdot. Alennukset ovat voimassa arkiesityksissä maanantaista torstaihin rajatuilla paikoilla permannolla sekä 1. ja 2. parvella. Alennukset eivät koske esitystä uudenvuodenaattona 31.12.2015 ja helatorstaina 5.5.2016. Alennukset myönnetään perushinnoista, eivätkä ne koske lipun sisältämää palvelumaksua vaan alennus lasketaan lipun hinnan palvelumaksuttomasta osuudesta.
Ryhmäalennus (vähintään 20 henkeä) 10% rajatuilla paikoilla permannolla
ja 1. ja 2. parvella. Ryhmänvetäjänä oma lippusi on ilmainen, kun ryhmän koko yhdessä esityksessä on yli 20 henkeä.
Opiskelijat ja alle 20-vuotiaat , liput alkaen 55,50 e rajatuilla paikoilla permannolla ja 1. ja 2. parvella.
Eläkeläisliput alkaen 70,50e rajatuilla paikoilla permannolla ja 1. parvella.

 

Myynti- ja toimitusehdot

Uutiskirjetilaus

“Pitäkää minut ajan tasalla kaikesta tulevasta”

Luovuttamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt Suomen Kansallisoopperan markkinointi- ja käyttöehdot.

Kukkia & tomaatteja

”Haluan antaa hieman palautetta”