Siirry sisältöön

Osta lippu – tyyli vapaa

Lippujen ostaminen Kansallisoopperan ja -baletin näytöksiin ja konsertteihin sujuu vaivattomasti puhelimitse ja verkossa. Puhelinvarauksia voit tehdä lähes vuorokauden ympäri ja tilata liput vaikka suoraan omaan postilaatikkoosi. Voit noutaa puhelimitse varaamasi liput Lippupisteen toimipaikoista tai Oopperan lipunmyynnistä. Kätevimmin hankit liput Lippupisteen verkkokaupasta.

Oopperan lipunmyynti

Palvelupiste
avoinna ti–pe 12–19, la 12–18
Helsinginkatu 58, 00260 Helsinki
Sisäänkäynti Töölönlahden puolelta Oopperankujalta.
Maanantaisin ja pyhäpäivisin palvelupiste aukeaa 2 h ennen esitystä.

Puhelinpalveluajat
ma–pe 9–18, la 12–18
(09) 4030 2211

Ryhmät, kausikortit ja asiakaspalvelu
avoinna ma–pe 9–16
(09) 4030 2210
liput[at]opera.fi

Lippupiste

 

Lippupiste
0600 900 900 (1,98 e/min + pvm)
avoinna ma–la klo 9–21, su klo 10–18 (poikkeukset juhlapyhinä mahdollisia)
http://www.lippu.fi/

Suosittelemme juuri nyt

Löydä paikkasi katsomokartasta

Katsomokartan pisteitä painamalla voit kokeilla, millainen on näkyvyys näyttämölle eri puolilta katsomoa. Tarkan katsomokartan paikkanumeroineen löydät linkkien takaa.

Huomioithan, että turvakaide voi rajoittaa näkyvyyttä 2. parven 1. rivin sivuilla sekä 3. parven 1. rivillä. Permannon rivin 19 reunimmaisille paikoille 698-700 sekä 725-727 tekstityslaitteen ruotsin- ja englanninkielinen tekstitys ei näy kokonaisuudessaan.

Päänäyttämön permannolle on asennettu induktiosilmukka. Tutustu induktiosilmukan kuuluvuuskarttaan

Katsomokartta
Permanto rivi 4, paikka 127
Permanto rivi 11, paikka 428
Permanto rivi 16, paikka 602
1. parvi rivi 1, paikka 65
1. parvi rivi 2, paikka 100
1. parvi rivi 3, paikka 189
1. parvi, aitio 4, paikka 185
2. parvi rivi 1, paikka 39
2. parvi rivi 4, paikka 183
2. parvi, aitio 2, paikka 70
3. parvi rivi 1, paikka 36
3. parvi rivi 1, paikka 62
3. parvi rivi 3, paikka 132

Lahjakortti

Lahjoita läheisellesi ilta oopperassa tai baletissa. Mikä parasta, sinun ei tarvitse pohtia pääsi puhki sopivaa teosta, vaan lahjan saaja voi käyttää lahjakortin itse valitsemaansa esitykseen. Kortti on voimassa vähintään 6 kuukautta ostopäivästä lukien. Voit määritellä lahjakortin arvon haluamallesi rahasummalle.

Lahjakortin voi ostaa ja sitä voi käyttää maksuvälineenä Oopperan lipunmyynnissä sekä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä (ei verkkokaupassa eikä R-kioskeilla) syksyn 2017 ja kevään 2018 esityksiin.

Jos lahjakortin arvo on suurempi kuin sillä lunastettavan ostoksen hinta, voi lahjakortin ylijäävän summan käyttää myöhemmin. Tällöin jäljelle jäävälle summalle tehdään uusi lahjakortti. Lippupiste veloittaa toimipisteissään uudesta lahjakortista 1 euron palvelumaksun.

Erikoisliput

Onnenpaikka

Onnenpaikka on uusi ja edullinen lippu arki-iltoihin sinulle, joka et ole ronkeli sen suhteen, missä päin katsomoa istut. Takaamme hyvän ja vähintään 65 euron arvoisen paikan 40–50 eurolla. Voit ostaa lipun esitykseen koska tahansa, mutta saat tietää paikkasi vasta esityspäivänä. Onnenpaikat jaetaan ostojärjestyksessä, joten nopeus on valttia.

Lue lisää

Joustolippu +10€

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Joskus on mahdotonta päästä esitykseen sovittuna iltana. Se on ymmärrettävää. Siksi meillä on tarjota sinulle Joustolippu. Se turvaa pääsysi esitykseen, vaikka suunnitelmat muuttuisivat. 10 euron lisähinnalla voit vaihtaa lippusi jopa viikkoa ennen esitystä. Jouston voi lisätä perushintaiseen sekä nuoriso-, opiskelija- ja eläkeläislippuun.

Lue lisää

Sarjaliput

Balettipaketti

Valitse vähintään kolme mieleistäsi balettia teoksista   Kalevalanmaa, Don QuijoteGiselle ja Les Nuits – Yölliset tunnit.  Saat lipuista 10% alennuksen.

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista. 

Jos käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Oopperapaketti

Valitse vähintään kolme mieleistäsi oopperaa teoksista  La Traviata, Cosi fan tutte , Trubaduuri ja Parsifal . Saat lipuista 10% alennuksen.

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista. 

Jos käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Hinnoittelu

Noudatamme joustavaa hinnoittelua. Lipun hintaan vaikuttavat paikan sijainnin lisäksi esitys (kuten teos ja mahdolliset tähtivierailijat), sen ajankohta (kuten viikonpäivä) ja lippujen kysyntä. Paikan hinta voi vaihtua esitysperiodin aikana. Ensi-illoissa on käytössä korotettu hinnoittelu.

Kätevimmin löydät hintatiedot ja katsomokartan vapaana olevine paikkoineen valitsemasi teoksen omalta sivulta Lippupisteestä, jonne on suora reitti kyseisen teoksen sivulta. Vastaamme myös mielellämme hinta- ja paikkatiedusteluihin asiakaspalvelussamme p. (09) 4030 2210 ma–pe 9–16.

Myynti- ja toimitusehdot sekä palvelupalkkiot

Alennukset

Alennukset ovat voimassa rajatuilla paikoilla permannolla sekä 1. ja 2. parvella, ellei toisin mainita. Alennukset myönnetään päänäyttämön esitysten peruslipunhinnoista teoskohtaisesti, eivätkä ne koske ensi-iltoja tai vierailunäytäntöjä. Alennus ei koske lipun sisältämää palvelumaksua (1,50-3,50 e), vaan alennusprosentti lasketaan lipun hinnan palvelumaksuttomasta osuudesta. Alennukseen oikeuttava todistus tulee olla mukana esitykseen tultaessa. Alminsalin ja lämpiöesitysten hinnat ja alennukset vaihtelevat teoskohtaisesti. Muutokset mahdollisia.

Nuorisoalennus

Alennus 40-50% lipun hinnasta alle 20-vuotiaille. Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet

Alennus 40 % lipun hinnasta. Etu voimassa maanantaista torstaihin ja rajallisesti viikonlopun esityksissä.  Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Eläkeläisalennus

10 e/lippu rajatuilla paikoilla permannolla ja 1. parvella.  Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Alennusliput saman päivän esitykseen

Liput saman päivän esitykseen vain 20 € alle 20-vuotiaille, opiskelijoille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille, eläkeläisille ja työttömille.  Liput rajatuille paikoille permannolle ja 2. parvelle (ei varauksia, ei koske peruutuspaikkoja, ei koske ensi-iltoja tai vierailevia esityksiä, voimassa myyntitilanteen mukaan). Edun saa vain henkilökohtaisesti. Alennukseen oikeuttava todistus tulee olla mukana lippua ostaessa ja esitykseen tultaessa. Ei myynnissä R-kioskeilla.

Ryhmäalennukset

Ryhmäalennukset ovat voimassa maanantaista torstaihin. Alennus 10-29 henkilön ryhmille 5 e/lippu ja vähintään 30 henkilön ryhmille 10 e/lippu. Jos ryhmälippuja lunastetaan vähintään 30 kpl, saa ryhmänvetäjä oman lippunsa edullisemmin. Ryhmänvetäjän lippu myönnetään varauksen halvimpaan hintaryhmään.

Matkanjärjestäjäalennus

10 % normaalihintaisista lipuista myönnetään vastuullisille matkanjärjestäjille (väh. 10 hengen ryhmille).

Lapselle oma lippu

Paloturvallisuussyistä lapsi ei voi istua aikuisen sylissä. Oopperan ja Baletin nuorisoalennuksella saat 50% lipun hinnasta alle 20-vuotiaille, ks. kohta Nuorisoalennus.

Uutiskirjetilaus

“Pitäkää minut ajan tasalla kaikesta tulevasta”

Luovuttamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt Suomen Kansallisoopperan markkinointi- ja käyttöehdot.

Kukkia & tomaatteja

”Haluan antaa hieman palautetta”