Siirry sisältöön

Pari sanaa lipuista yleisesti

Osta lippu – tyyli vapaa

Lippujen ostaminen Kansallisoopperan ja -baletin näytöksiin ja konsertteihin sujuu vaivattomasti puhelimitse ja verkossa. Puhelinvarauksia voit tehdä lähes vuorokauden ympäri ja tilata liput vaikka suoraan omaan postilaatikkoosi. Kätevää on myös verkkoasiointi Lippupisteessä. Voit noutaa puhelimitse varaamasi liput Lippupisteen toimipaikoista tai Oopperan lipunmyynnistä.

Kevään 2018 esitysten liput tulevat myyntiin lokakuussa 2017.

Oopperan lipunmyynti

Palvelupiste
avoinna ti–pe 12–19, la 12–18
Helsinginkatu 58, 00260 Helsinki
Sisäänkäynti Töölönlahden puolelta Oopperankujalta.
Maanantaisin ja pyhäpäivisin palvelupiste aukeaa 2 h ennen esitystä.

Puhelinpalveluajat
ma–pe 9–18, la 12–18
(09) 4030 2211

Ryhmät, kausikortit ja asiakaspalvelu
avoinna ma–pe 9–16
(09) 4030 2210
liput[at]opera.fi

Lippupiste

 

Lippupiste
0600 900 900 (1,98 e/min + pvm)
avoinna ma–la klo 9–21, su klo 10–18 (poikkeukset juhlapyhinä mahdollisia)
http://www.lippu.fi/

Paljonko liput maksavat?

 

Noudatamme joustavaa hinnoittelua. Lipun hintaan vaikuttavat paikan sijainnin lisäksi esitys (kuten teos ja mahdolliset tähtivierailijat), sen ajankohta (kuten viikonpäivä) ja lippujen kysyntä. Paikan hinta voi vaihtua esitysperiodin aikana. Ensi-illoissa on käytössä korotettu hinnoittelu.

Kätevimmin löydät hintatiedot ja katsomokartan vapaana olevine paikkoineen valitsemasi teoksen omalta sivulta Lippupisteestä, jonne on suora reitti kyseisen teoksen sivulta. Vastaamme myös mielellämme  hinta- ja paikkatiedusteluihin asiakaspalvelussamme p. (09) 4030 2210 ma–pe 9–16  ja sähköpostitse liput@opera.fi.

Löydä paikkasi katsomokartasta

Katsomokartan pisteitä painamalla voit kokeilla, millainen on näkyvyys näyttämölle eri puolilta katsomoa. Tarkan katsomokartan paikkanumeroineen löydät linkkien takaa.

Huomioithan, että turvakaide voi rajoittaa näkyvyyttä 2. parven 1. rivin sivuilla sekä 3. parven 1. rivillä. Permannon rivin 19 reunimmaisille paikoille 698-700 sekä 725-727 tekstityslaitteen ruotsin- ja englanninkielinen tekstitys ei näy kokonaisuudessaan.

Päänäyttämön permannolle on asennettu induktiosilmukka. Tutustu induktiosilmukan kuuluvuuskarttaan

Katsomokartta
Permanto rivi 4, paikka 127
Permanto rivi 11, paikka 428
Permanto rivi 16, paikka 602
1. parvi rivi 1, paikka 65
1. parvi rivi 2, paikka 100
1. parvi rivi 3, paikka 189
1. parvi, aitio 4, paikka 185
2. parvi rivi 1, paikka 39
2. parvi rivi 4, paikka 183
2. parvi, aitio 2, paikka 70
3. parvi rivi 1, paikka 36
3. parvi rivi 1, paikka 62
3. parvi rivi 3, paikka 132

Erikoisliput

Onnenpaikka

Onnenpaikka on uusi ja edullinen lippu arki-iltoihin sinulle, joka et ole ronkeli sen suhteen, missä päin katsomoa istut. Takaamme hyvän ja vähintään 65 euron arvoisen paikan 40 eurolla. Voit ostaa lipun esitykseen koska tahansa, mutta saat tietää paikkasi vasta esityspäivänä. Onnenpaikat jaetaan ostojärjestyksessä, joten nopeus on valttia.

Lue lisää

Joustolippu +10€

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Joskus on mahdotonta päästä esitykseen sovittuna iltana. Se on ymmärrettävää. Siksi meillä on tarjota sinulle Joustolippu. Se turvaa pääsysi esitykseen, vaikka suunnitelmat muuttuisivat. 10 euron lisähinnalla voit vaihtaa lippusi jopa viikkoa ennen esitystä. Jouston voi lisätä perushintaiseen sekä nuoriso-, opiskelija- ja eläkeläislippuun.

Lue lisää

Lahjakortti

Lahjoita läheisellesi ilta oopperassa tai baletissa. Mikä parasta, sinun ei tarvitse pohtia pääsi puhki sopivaa teosta, vaan lahjan saaja voi käyttää lahjakortin itse valitsemaansa esitykseen. Kortti on voimassa vuoden ajan ostopäivästä lukien. Voit määritellä lahjakortin arvon haluamallesi rahasummalle. Lahjakortin voi ostaa ja sitä voi käyttää maksuvälineenä Oopperan lipunmyynnissä sekä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä. Jos lahjakortin arvo on suurempi kuin sillä lunastettavan ostoksen hinta, voi lahjakortin ylijäävän summan käyttää myöhemmin. Tällöin jäljelle jäävälle summalle tehdään uusi lahjakortti. Lippupiste veloittaa toimipisteissään uudesta lahjakortista 1 euron palvelumaksun.

Sarjaliput

Balettipaketti

Valitse vähintään kolme mieleistäsi balettia teoksista Kullervo, Seitsemän veljestä, Voima – neljä suomalaista koreografia. Saat lipuista 10% alennuksen.

Täydennä pakettiasi syksyn näytöksillä teoksista Kamelianainen, Kesäyön unelmaPähkinänsärkijä ja Hiirikuningas.

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista. 

Jos käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Oopperapaketti

Valitse vähintään kolme mieleistäsi oopperaa teoksista Carmen, Jevgeni Onegin, Mtsenskin kihlakunnan Lady MacbethOnly the Sound Remains ja Sevillan parturi. Saat lipuista 10% alennuksen.

Täydennä pakettiasi syksyn näytöksillä teoksista Rigoletto, Ovela kettuTaikahuilu ja La Traviata.

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista. 

Jos käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Fantasiasarja kevät 2017

Kokoa itse haluamasi teoskokonaisuus alla luetelluista esityksistä. Valitse kolme tai enemmän – alennus on 10-15%/lippu riippuen kerralla ostettavien esitysten määrästä.

3-4 esitystä: alennus -10%/lippu
5+ esitystä: alennus -15%/lippu

Päänäyttämön esitykset: Jevgeni Onegin, Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth, Only the Sound Remains, Sevillan parturi, Joutsenlampi, Kullervo, Seitsemän veljestä, Voima – neljä suomalaista koreografia.

Sarjaliput koskevat rajattuja paikkoja permannolla ja 1. parvella. Pakettihinnat eivät koske teosten ensi-iltapäiviä. Alennukset myönnetään normaalihinnoista. 

Jos käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa tutun paikan tulevissa ensi-illoissa, on kausikortti sinua varten.

Alennukset

Alennukset ovat voimassa rajatuilla paikoilla permannolla sekä 1. ja 2. parvella, ellei toisin mainita. Alennukset myönnetään päänäyttämön esitysten peruslipunhinnoista teoskohtaisesti, eivätkä ne koske ensi-iltoja tai vierailunäytäntöjä. Alennus ei koske lipun sisältämää palvelumaksua (1,50-3,50 e), vaan alennusprosentti lasketaan lipun hinnan palvelumaksuttomasta osuudesta. Muutokset mahdollisia.

Ryhmäalennukset

Ryhmäalennukset ovat voimassa maanantaista torstaihin. Alennus 10-29 henkilön ryhmille 5 e/lippu ja vähintään 30 henkilön ryhmille 10 e/lippu. Jos ryhmälippuja lunastetaan vähintään 30 kpl, saa ryhmänvetäjä oman lippunsa edullisemmin. Ryhmänvetäjän lippu myönnetään varauksen halvimpaan hintaryhmään.

Nuorisoalennus

Alennus 40-50% lipun hinnasta alle 20-vuotiaille. Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet

Alennus 40 % lipun hinnasta. Etu voimassa maanantaista torstaihin ja rajallisesti viikonlopun esityksissä.

Eläkeläisalennus

10 e/lippu rajatuilla paikoilla permannolla ja 1. parvella.

Alennusliput saman päivän esitykseen

Liput saman päivän esitykseen vain 15 € alle 20-vuotiaille, opiskelijoille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille, eläkeläisille ja työttömille.  Liput rajatuille paikoille permannolle ja 2. parvelle (ei varauksia, ei koske peruutuspaikkoja, ei koske ensi-iltoja tai vierailevia esityksiä, voimassa myyntitilanteen mukaan). Edun saa vain henkilökohtaisesti. Alennukseen oikeuttava todistus tulee olla mukana lippua ostaessa ja esitykseen tultaessa. Ei myynnissä verkkokaupassa eikä R-kioskeilla.

Matkanjärjestäjäalennus

10 % normaalihintaisista lipuista myönnetään vastuullisille matkanjärjestäjille (väh.10 hengen ryhmille).

 

 

Myynti- ja toimitusehdot

Uutiskirjetilaus

“Pitäkää minut ajan tasalla kaikesta tulevasta”

Luovuttamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt Suomen Kansallisoopperan markkinointi- ja käyttöehdot.

Kukkia & tomaatteja

”Haluan antaa hieman palautetta”