Siirry sisältöön

Ooppera- ja balettinautintoja esteettömästi

Esteettömästi perille

Kansallisoopperan oma pysäköintialue Töölönlahden puolella Oopperakujalla on tarkoitettu invapysäköintiin. Sitä kautta on myös esteetön sisäänkäynti taloon.

Pyörätuolipaikat

Hissillä pääsee 1. ja 2. parvelle. Päänäyttämön katsomossa pyörätuolipaikat sijaitsevat 1. parven aitioissa 3 ja 4 sekä 2. parven aitioissa 1, 2, 3 ja 4. Myös Alminsalissa on pyörätuolipaikkoja. Varaa pyörätuolipaikka lipunvarauksen yhteydessä tai viimeistään viikkoa ennen esitystä Oopperan asiakaspalvelusta (09) 40302210 ma-pe 9-16.

Esteettömät wc-tilat on löydettävissä Töölönlahden aulasta ja 2. parven katsomoiden päädyistä.

Induktiosilmukka

Induktiosilmukka parantaa kuulolaitteen avulla välittyvää kuuntelukokemusta päänäyttämön katsomon permannon riveillä 5–17, 1. parven riveillä 1–3 ja 2. parven riveillä 1–2. Mainitsethan toiveistasi lipunvarauksen yhteydessä.

Tekstilaite

Kansainvälisen käytännön mukaisesti oopperat esitetään pääosin alkuperäiskielellä. Juonen seuraamista helpottaa näyttämöaukon yläpuolella sijaitseva tekstilaite, jossa tarina kulkee yleensä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi käännettynä.

Viittomakielelle tulkatut esitykset

Kansallisoopperassa tulkataan yksi oopperateos noin kerran vuodessa viittomakielisille asiakkaille. Tieto tulkatuista esityksistä julkaistaan Oopperan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Hajusteet ja tuoksut

Kokonaan hajusteettomia esityksiä tai paikkoja ei valitettavasti ole, mutta kannustamme jokaista saapujaa ottamaan huomioon muut, sillä katsomossa on varmasti aina tuoksuille herkkiä.