Siirry sisältöön
Bravo klubi

Ainutlaatuisia elämyksiä

Liittymällä Bravo-klubiin olet mukana rakentamassa ooppera- ja balettitaiteen tulevaisuutta Suomessa. Klubilaisille on tarjolla ainutlaatuisia, vain heille räätälöityjä elämyksiä. Samalla, kun saat entistä syvällisempiä kulttuurielämyksiä, tuet sinulle rakkaita taidemuotoja.

Bravo-klubin edut

 • Bravo-klubin jäsenyys on henkilökohtainen. Jos jäsen on estynyt saapumaan klubitilaisuuksiin, hän voi antaa paikkansa ystävälleen, jos ilmoittaa siitä osoitteeseen bravo[at]opera.fi.
 • Klubilla on kolme jäsentilaisuutta vuodessa. Tilaisuuksissa tavataan taiteilijoita ja päästään kuulemaan heidän ajatuksiaan taiteesta ja tulevista tuotannoista. Jäsentilaisuuksissa on myös mahdollisuus päästä kurkistamaan eri teosten harjoituksiin.
 • Jäsen voi halutessaan tuoda klubin tilaisuuksiin ilmaiseksi yhden tuntemansa nuoren oopperan ja baletin ystävän.
 • Jäsenillä on mahdollisuus päästä seuraamaan neljää valmistavaa pääharjoitusta vuodessa (kaksi oopperaa ja kaksi balettia). Näihin harjoituksiin jäsen voi halutessaan tuoda mukanaan myös yhden ystävänsä. Harjoitusten päivämäärät on kerrottu alempana tällä sivulla.
 • Jäseniä varten on varattu pieni kiintiö maksullisia lippuja (avec) ensi-iltoihin sekä Oopperan ja Baletin sisäisiin ensi-iltajuhliin, joissa on ainutlaatuinen tunnelma. Juhlissa on mahdollisuus kohdata taiteilijoita ja muita työryhmän jäseniä. Ensi-iltalippujen ja ensi-iltajuhlalippujen ostomahdollisuudet Bravo-klubin kiintiöstä syksyllä 2017*:

Kamelianainen, ensi-ilta 25.8. (ostomahdollisuus 7.–11.8.)
Syyssonaatti, ensi-ilta 8.9. (ostomahdollisuus 7.–11.8.)
Kalevalanmaa, ensi-ilta 3.11. (ostomahdollisuus 2.–6.10.)

Yhteydenotot: bravo[at]opera.fi

*Liput sekä ensi-iltoihin että ensi-iltajuhliin myydään yhteydenottojen mukaisessa järjestyksessä.

 • Kaikki ensi-iltalipun ostanet klubin jäsenet ovat tervetulleita ensi-iltaa edeltävään kutsuvierastilaisuuteen parvilämpiöön kello 18.15. Pyydämme saapumaan Bravo-klubin kutsuvieraspisteen kautta.
 • Kausikorttilainen: Ensi-iltatilaisuuksiin osallistuminen edellyttää sekä klubijäsenyyttä että pääsylippua ensi-iltaan. Jos sinulla on jokin muu kausikortti kuin ensi-iltasarja, näytöspäivän vaihto ensi-iltaan on mahdollista korvausta vastaan. Klubilaisena voit myös ostaa lisälippuja ensi-iltoihin. Huomattakoon kuitenkin, että ensi-iltalippujen ja ensi-iltajuhlien paikkamäärä on rajoitettu.
 • Jäsenille järjestetään kerran vuodessa yksi yhteinen kulissientakainen kierros.
 • Jäsenet saavat henkilökohtaista palvelua osoitteessa bravo[at]opera.fi.
 • Jäsenet saavat säännöllisesti tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista antamaansa sähköpostiosoitteeseen.
 • Jäsenmaksu on 1 000 euroa vuodessa, ja jäsenyys on voimassa näytäntökauden ajan. Toimintaa on elokuusta toukokuulle. Mikäli liittyminen tapahtuu 1.1. tai sen jälkeen, maksu jäljellä olevasta näytäntökaudesta on 50%.
 • Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.
Bravo klubi

Jäsenyys maksaa 1000 euroa vuodessa, ja toimintaa on näytäntökauden aikana elokuusta toukokuulle. Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.

Kuinka liityn Bravo-klubiin?

Liity Bravo-klubiin lähettämällä sähköposti osoitteeseen bravo[at]opera.fi. Saat vahvistuksen liittymisestä sekä maksuohjeet. Klubimaksun voi maksaa joko laskulla tai korttimaksulla. Voit liittyä Bravo-klubiin myös Oopperatalon lipunmyyntipisteessä.

Bravo-klubilaiset saavat säännöllisesti tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista antamaansa sähköpostiosoitteeseen.

Jäsentilaisuudet syksyllä 2017

Höstsonaten; Syyssonaatti; Anne Sofie von Otter

Tapaa maailmanluokan tähtisopraano Anne Sofie von Otter 28.8.

Bravo-klubin syksyn ensimmäisessä tilaisuudessa maanantaina 28.8. klo 18.00 tavataan syyskuussa kantaesityksensä saavan Syyssonaatin päätähti Anne Sofie von Otter, säveltäjä Sebastian Fagerlund sekä maailmalla mainetta niittänyt baritoni Tommi Hakala. Tilaisuus järjestetään suuressa harjoitussalissa.**

Kalevalanmaa

Näe kuinka syntyy balettispektaakkeli Kalevalanmaa 10.10.

Bravo-klubin toisessa jäsentilaisuudessa tiistaina 10.10. klo 16.00 pääsemme kurkistamaan tulevan Kalevalanmaa-spektaakkelin harjoituksiin balettisalissa. Tapaamme baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven sekä tanssijoita.**

Kalevalanmaan ensi-ilta on 3.11. Ensi-iltalippujen ostomahdollisuus Bravo-klubilaisille on 2.–6.10. Viimeinen mahdollisuus lunastaa lippu esityksen jälkeiseen ensi-iltajuhlaan on 27.10.

Harjoitukset_näyttämö

Seuraa teoksen valmistumisprosessia päänäyttämöllä

Klubin jäsenillä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan neljää valmistavaa pääharjoitusta vuodessa. Valmistavat pääharjoitukset pidetään päänäyttämöllä noin kymmenen päivää ennen ensimmäistä esitystä. Näissä harjoituksissa ohjaaja ja koreografi sekä työryhmän jäsenet muokkaavat vielä teosta esityskuntoon. Kohtauksia otetaan uusiksi ja toistetaan. Musiikki kuullaan joko nauhalta tai harjoituspianistin soittamana.

Valmistaviin pääharjoituksiin voit tuoda mukanasi ystävän, joka ei vielä kuulu Bravo-klubiin.

Harjoitusten päivämäärät:

Syyskausi 2017
Kesäyön unelma ti 3.10. klo 11.30–14.30
Taikahuilu pe 10.11. klo 11–14.30 tai ma 13.11. klo 18–22

Kevätkausi 2018
Don Quijote 19.3. klo 18.30–21.30
Così fan tutte 9.4. klo 18–22 tai 10.4. klo 11–14.30

Ilmoittautumiset viimeistään kahta päivää aikaisemmin osoitteeseen bravo[at]opera.fi. Ilmoitathan myös mahdollisen ystäväsi nimen.

Jorma Elo

Tapaa Jorma Elo harjoituksen jälkeen

Bravo-klubilaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus esittää kysymyksiä koreografi Jorma Elolle Kesäyön unelman harjoituksen jälkeen. Vuonna 2010 valmistunut Kesäyön unelma oli Elon ensimmäinen kokoillan baletti, ja hänet palkittiin teoksen johdosta arvostetulla Benois de la Danse -palkinnolla.

Sympaattinen Elo on erittäin pidetty niin tanssijoiden kuin yleisönkin keskuudessa, ja hän on työskennellyt Bostonin baletin koreografina vuodesta 2005 alkaen. Eloa pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä koreografeista, ja hänen teoksiaan ovat esittäneet muun muassa Bolšoi-baletti, New York City Ballet, American Ballet Theatre ja Tanskan kuninkaallinen baletti.

orkesteri

Bravo-klubi tarjoaa lumoavia hetkiä – tauon arjesta ja aikaa itselle.

Kysy lisää:

bravo[at]opera.fi

Bravo-klubissa sinua palvelevat sidosryhmäpäällikkö Heidi Almi ja varainhankintapäällikkö Heidi Lehmuskumpu.

**Muutokset ohjelmaan mahdollisia.