Siirry sisältöön

Esittelyssä syksyn 2016 uudet tanssijat

Syyskauden 2016 alkaessa Kansallisbaletti sai riveihinsä kymmenen uutta tanssijaa, joista kahdeksan vastikään balettiopintonsa päätökseen saanutta nuorta aloittivat nuorisoryhmän tanssijoina.

Uudet tanssijat 2016
Pauline Simon ja Valeria Quintana

Ranskalais-saksalainen Pauline Simon on suorittanut balettiopintonsa Münchenissä, jossa hän aloitti myös ammattiuransa Baijerin valtionbaletin nuorisoryhmässä. Kotikaupungistaan hän on jatkanut Tšekin kansallisbaletin kautta Helsinkiin.

Ecuadorista kotoisin oleva Valeria Quintana aloitti balettiopintonsa kotikaupungissaan Guayaquilissa, ja hän jatkoi opintojaan Yhdysvalloissa, Boca Ratonissa ja Italian Firenzessä. Valeria on työskennellyt ennen Kansallisbalettia Opéra National du Rhinin baletissa Ranskassa.

Uudet tanssijat
Jane Sievänen ja Malla Ylöniemi

Uudet tanssijat
Erika Vilander ja Juho Suominen

Nuorisoryhmän uusista tanssijoista Jane Sievänen, Malla Ylöniemi, Erika Vilander ja Juho Suominen ovat viime keväänä opintonsa päättäneitä Suomen kansallisbaletin oppilaitoksen kasvatteja. Jane ja Malla ovat opiskelleet aiemmin myös Pirkanmaan tanssiopistossa Lempäälässä sekä Tampereella, Erika Keravan tanssiopistossa ja Järvenpäässä, Juho puolestaan Helsingin tanssiopistossa.

Uudet tanssijat
Lauma Berga ja Marijana Dominis

Latvialainen Lauma Berga aloitti balettiopintonsa kotikaupungissaan Riiassa, josta hän jatkoi Hollannin kansallisbaletin balettikouluun suorittamaan ammatilliset opintonsa. Kroatiasta kotoisin oleva Marijana Dominis on opiskellut balettia puolestaan kotikaupungissaan Zagrebissa sekä Münchenin taideyliopiston balettiakatemiassa, josta hän valmistui viime keväänä.

Uusia tanssijoita
Mafalda Fideles ja Martin Krčmář

Mafalda Fideles on opiskellut balettia kotimaassaan Portugalissa Coimbrassa ja Lissabonissa sekä viime kaudella Belgiassa Antwerpenin kuninkaallisessa balettikoulussa. Martin Krčmář valmistui balettitanssijaksi Prahan tanssikonservatoriosta viime keväänä. Martinille Suomen kansallisbaletti olikin valmiiksi tuttu ryhmä, sillä hän seurasi isoveljensä Michalin jalanjälkiä Helsinkiin.

Teksti JUSSI ILTANEN
Kuvat MIRKA KLEEMOLA