Siirry sisältöön

Kenneth Greve on opiskellut balettia Tanskan Kuninkaallisen teatterin balettikoulussa ja Yhdysvalloissa School of American Ballet -koulussa. Hän on työskennellyt tanssijana mm. New York City Ballet’ssa, American Ballet Theatressa ja Pariisin oopperan baletissa, jossa hän on saanut tähtitanssijan arvonimen sekä Stuttgartin baletissa ja Wienin valtionoopperan baletissa.

Kenneth Greve oli Tanskan Kuninkaallisen baletin ensitanssija vuosina 1992-2008. Hän on tanssinut päärooleissa useissa baleteissa kuten mm. Joutsenlampi, Prinsessa Ruusunen, Romeo ja Julia, Giselle, Pähkinänsärkijä ja La Sylphide. Greven merkittävimmät omat koreografiat ovat Pähkinänsärkijä Tanskan Kuninkaalliselle baletille 2007, Joutsenlampi Prahan Kansallisbaletille 2009 ja Scheherazade Suomen Kansallisbaletille 2010. Greven Joutsenlampi sai ensi-iltansa myös Suomen Kansallisbaletissa 2009. Lisäksi hän on luonut muita omia koreografioita American Ballet Theatren ja Stuttgartin baletin workshop-iltoihin sekä Tanskan Kuninkaalliselle baletille.

Vuosina 1998-2008 Greve työskenteli opettajana ja harjoittajana Tanskan Kuninkaallisessa baletissa ja vieraili opettajana useissa kansainvälisissä balettiryhmissä. Greve työskenteli vuosina 2006-2008 myös Tanskan Kuninkaallisen baletin balettimestarina. Hän on toiminut Suomen Kansallisbaletin taiteellisena johtajana vuodesta 2008.