Siirry sisältöön

Esittelyssä Kansallisbaletti

Suomen Kansallisbaletti on kansainvälisesti korkeatasoinen balettiryhmä, joka esittää sekä klassisen baletin merkkiteoksia että kiinnostavia nykytanssiteoksia. Kansallisbaletti toteuttaa Oopperatalon päänäyttämöllä vuosittain 3–4 kantaesitystä ja 4–5 repriisiä. Esityksiä Suomen ainoalla täysimittaisella balettiryhmällä on vuodessa yhteensä noin 80. Kansallisbaletin 83 tanssijaa edustavat yli 23 eri kansallisuutta. Noin puolet tanssijoista on suomalaisia ja Balettioppilaitoksessa koulutuksensa saaneita. Kansallisbalettiin kuuluu myös nuorten tanssijoiden nuorisoryhmä.

Ohjelmistossa

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas
Baletit

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

Wayne Eagling, Toer van Schayk – Pjotr Tšaikovski
Muumipeikko ja Taikurin hattu_photo Saara Salmi
Baletit

Muumipeikko ja taikurin hattu

Tove Jansson – Kenneth Greve – Tuomas Kantelinen

Kansallisbaletin kulisseissa

Torstaina 5. lokakuuta järjestettiin jo neljättä kertaa vuotuinen World Ballet Day. Päivän aikana baletista kiinnostuneet pääsivät seuraamaan yhteensä 22 tunnin pituista suoraa lähetystä maailman johtavien balettiryhmien kulissien takaa. Myös Kansallisbaletti oli mukana omalla livelähetyksellä Facebookissa. Kansallisbaletin videolla kurkistetaan kulissien taakse taiteellisen johtajan Kenneth Greven johdolla. Videolla nähdään myös otteita Kesäyön unelma -baletin näyttämöharjoituksista sekä kohtaus Kalevalanmaasta. Kohtausta säestää Värttinän musiikki.

Uutisia

Madeleine-Onne-2-photo-Mirka-Kleemola

Madeleine Onne Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi

Madeleine Onne on nimitetty Kansallisbaletin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:n hallitus päätti nimityksestä kokouksessaan tiistaina 10.10. Hallitus kuuli asiassa Oopperan ja Baletin henkilöstöryhmiä, joiden lausunnot olivat yksimielisesti puoltavia. Onne aloittaa tehtävässään elokuussa 2018.
Ihmepoika A

Ihmepoika A valittiin parhaaksi oopperaksi

Ihmepoika A on valittu vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa. Kilpailussa palkitaan parhaita esimerkkejä oopperatalojen viimeisimmistä projekteista nuorten ja lasten kanssa.
Patrick Fournillier

Ooppera ja Baletti saa uuden päävierailijan

Oopperan ja Baletin uusi päävierailija on kapellimestari Patrick Fournillier. Hänet nähdään seuraavaksi johtamassa Trubaduurin esitykset keväällä 2018.
Lisää uutisia

Esiintyvät taitelijat

Kansallisbaletin tanssijat

Tanssijat

orkesteri

Orkesteri

Kenneth Greve

Kenneth Greve

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

taiteellinen partneri

Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitos

Balettioppilaitos syksy 2015

Kiinnostaako opiskelu Balettioppilaitoksessa?

Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksessa annetaan tanssinopetusta kaiken ikäisille alkuopetuksesta ammatillisiin opintoihin.

Ooppera & Baletti lukuina

0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Lasta ja nuorta

*luvut vuodelta 2016