Siirry sisältöön

Kansallisbaletin ohjelmistossa keväällä 2017

Vuoden tummin aika on Kansallisbaletissa täynnä loistoa. Tarjoamme talvikuukausien iloksi huikeita esityksiä ja väkeviä tunteita.

Helmikuussa ohjelmistoon palaa kaikkien aikojen balettiklassikko Joutsenlampi Kenneth Greven raikkaana tulkintana. Maaliskuussa puolestaan nähdään koko perheelle sopiva Muumipeikko ja pyrstötähti, joka keräsi valtaisat katsojamäärät jo ensimmäisellä esityskaudellaan 2015. Anandah Konosen koreografia tuo Tove Janssonin jännittävän ja tutun tarinan baletin maailmaan.

Huhtikuussa Kansallisbaletti suuntaa vierailulle Japaniin. Japanin-vierailun aikana Kansallisbaletin ohjelmistossa kotimaassa nähdään Tero Saarisen koreografia Kullervo Sibeliuksen musiikkiin. Jylhä tanssin ja musiikin suurteos juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Kansallisbaletin kevään Suomi 100 -ohjelmistoon kuuluu myös Marjo Kuuselan koreografia Seitsemän veljestä.

Tutustu ohjelmistoon ja löydä oma suosikkisi.

Ohjelmistossa

Joutsenlampi
Baletit

Joutsenlampi

Kenneth Greve – Pjotr Tšaikovski
Suomi 100
Seitsemän veljestä; Tuukka Piitulainen, Antti Keinänen, Samuli Poutanen, Jani Talo, Nikolas Koskivirta, Frans Valkama, Teemu Tainio
Baletit

Seitsemän veljestä

Marjo Kuusela – Eero Ojanen

Kulisseissa

Ingrid Némečková

Vastaava balettimestari Ingrid Némečková kertoo työstään

Tehtävänäni on auttaa ja tukea tanssijoita. Aina ei voi onnistua ja siksi on tärkeää olla läsnä myös silloin, kun asiat eivät ole menneet toivotulla tavalla.

Uutisia

Taaperoiden taidetuokio: Sevillan Parturi; Sampo Haapaniemi, Saara Kiiveri

Lasten Sevillan parturi toteutetaan ruotsiksi Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön tuella

Kansallisoopperan tarjonta lapsille laajenee, kun suosittu Taaperoiden taidetuokio: Sevillan parturi nähdään syksystä 2017 alkaen myös ruotsinkielisenä esityksenä. Käännöksen mahdollistaa Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiön 30 000 euron avustus Kansallisoopperalle. Ruotsinkielinen ensiesitys nähdään syyskuussa Porissa.
Taitoluistelun MM2017

Kansallisbaletin tähtitanssijat osana taitoluistelun MM-avajaisnäytöstä

Taitoluistelun MM2017-kilpailujen avajaisnäytöksessä Hartwall Arenassa esiintyvät valovoimaiset tähtitanssijamme Tiina Myllymäki ja Michal Krčmář. Koreografian on laatinut Kenneth Greve, joka on lisäksi yksi tapahtuman kummeista.
Orkesteri

Kansallisoopperalle lahjoitus arvosoitinten hankintaan

Oopperan ja baletin tukisäätiö on vastaanottanut 50 000 euron lahjoituksen arvosoitinten hankkimiseksi Kansallisoopperan orkesterille. Lahjoittaja on yksityishenkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.
Lisää uutisia

Esiintyvät taitelijat

Kansallisbaletin tanssijat

Tanssijat

orkesteri

Orkesteri

Kenneth Greve

Kenneth Greve

Taiteellinen johtaja
Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen

taiteellinen partneri

Suomen kansallisbaletin oppilaitos

Balettioppilaitos_syksy_2015

Kiinnostaako opiskelu Balettioppilaitoksessa?

Suomen kansallisbaletin oppilaitoksessa annetaan tanssinopetusta kaiken ikäisille alkuopetuksesta ammatillisiin opintoihin.

0
Kuukausipalkkaista työntekijää
0
Kansallisuutta
0
Esitystä
0
Paikkakuntaa
0
Kävijää
0
Vauvakävijää

*luvut vuodelta 2015